Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

13.04.2014

Konditorejas izstrādājumi Lieldienām


Lieldienu groziņi


12 gab.

Sastāvdaļas

Mīklai
250 g kviešu miltu
125 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsna sāls
125 g gabalos sagriezta sviesta vai margarīna
2 olu dzeltenumi
1 ēd. kar. auksta ūdens

Pildījumam
3 olu baltumi
Šķipsna sāls
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
125 g mīksta sviesta vai margarīna
100 g nomizotu, sadrupinātu mandeļu
125 ml kviešu miltu
100 ml ievārījuma (jebkāda)

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Lieldienu saldumi

Ietauko kēksu vai groziņu veidnītes. Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un taukvielu un maisa, līdz taukviela pilnībā izšķīdusi. Pievieno olu dzeltenumus un ūdeni un rūpīgi maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklu ieliek pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 30 minūtes.

Olu baltumus ar sāli uzputo stingrās putās. Putojot pievieno cukuru. Tad secīgi iestrādā arī taukvielu, mandeles un miltus.

Mīklu no ledusskapja iespiež veidnītēs, izveidojot groziņu. Ieliek katra groziņa vidū nepilnu tējkaroti ievārījuma, pāri tam vienmērīgi sadala mandeļu maisījumu. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 30 minūtes. Izceptajam groziņam virsū uzliek pa kādam lieldienu saldumam un viegli pārkaisa ar pūdercukuru.

  

Saistītie raksti

Kā ēst suši
Produkti sievišķīgai ēdienkartei un labai pašsajūtai
Galda piederumi: kura dakšiņa salātiem, kura – desertam?
HoReCa darbinieku darba specifika
Nespresso Professinal- gardākā kafija


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts