Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

06.10.2015

Ko iesākt ar ķirbjiem šoruden- recepte

Klāt ir pēdējie mēneši, kad mūsu klimatiskajos apstākļos ir iespējams novākt pēdējos šī gada ražas augļus. Viens no tiem – ķirbis.
 

Piedāvājam gardu un uzturvielām bagātu recepti cepumiem, kura galvenā sastāvdaļa ir šis varenais dārzenis. Ar šo interesanto uzkodu var cienāt viesus vai paņemt līdzi uz darbu kā vērtīgu enerģijas avotu. 









Sastāvdaļas:
1 krūze ķirbja biezeņa
½ krūze mandeļu eļļas (var izmantot arī cita veida eļļu vai sviestu)
½ krūze kļavu sīrupa (vai medus)
1 tējk. vaniļas ekstrakts
2 olas
1 krūze pilngraudu milti
1 tējk. dzeramā soda
1 tējk. malts kanēlis
¼ tējk. malts muskatrieksts
1/8 tējk. maltas krustnagliņas
1 krūze auzu pārslas
2 ēdamk. šokolādes gabaliņi
Instrukcija:
1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ieziež to ar sviestu vai eļļu.
2. Vidēja lieluma bļodā ieliek ķirbja biezeni, mandeļu eļļu, (proteīnu pulveri, ja vēlaties), kļavu sīrupu (vai medu), vaniļas ekstraktu un olas, sajaukt visu ar mikseri vai blenderi. 
3. Piemaisa klāt miltus, sodu un minētās garšvielas, kamēr iegūst viendabīgu masu. 
4. Masu izvieto pannā ar atstarpēm, veidojot cepumu formu. Apbārsta ar šokolādes gabaliņiem.
5. Cep 12-15 minūtes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Cepumi ir gatavi, kad, iespraužot un izvelkot zobu bakstāmo kociņu, tas paliek tīrs. 

  

Saistītie raksti

Vecākā viesnīca Rīgā – Metropole
Lielās svinības Baltic Beach Hotel & SPA!
Stand up bankets ar vīnu degustāciju 26.februārī
IBA - virtuālā maizes meistaru tikšanās no 25-28. 10.2021
Akreditētā Rīgas Ekonomikas un Biznesa skola piedāvā apgūt aktuālas profesijas


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts