Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

06.10.2015

Ko iesākt ar ķirbjiem šoruden- recepte

Klāt ir pēdējie mēneši, kad mūsu klimatiskajos apstākļos ir iespējams novākt pēdējos šī gada ražas augļus. Viens no tiem – ķirbis.
 

Piedāvājam gardu un uzturvielām bagātu recepti cepumiem, kura galvenā sastāvdaļa ir šis varenais dārzenis. Ar šo interesanto uzkodu var cienāt viesus vai paņemt līdzi uz darbu kā vērtīgu enerģijas avotu. 









Sastāvdaļas:
1 krūze ķirbja biezeņa
½ krūze mandeļu eļļas (var izmantot arī cita veida eļļu vai sviestu)
½ krūze kļavu sīrupa (vai medus)
1 tējk. vaniļas ekstrakts
2 olas
1 krūze pilngraudu milti
1 tējk. dzeramā soda
1 tējk. malts kanēlis
¼ tējk. malts muskatrieksts
1/8 tējk. maltas krustnagliņas
1 krūze auzu pārslas
2 ēdamk. šokolādes gabaliņi
Instrukcija:
1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ieziež to ar sviestu vai eļļu.
2. Vidēja lieluma bļodā ieliek ķirbja biezeni, mandeļu eļļu, (proteīnu pulveri, ja vēlaties), kļavu sīrupu (vai medu), vaniļas ekstraktu un olas, sajaukt visu ar mikseri vai blenderi. 
3. Piemaisa klāt miltus, sodu un minētās garšvielas, kamēr iegūst viendabīgu masu. 
4. Masu izvieto pannā ar atstarpēm, veidojot cepumu formu. Apbārsta ar šokolādes gabaliņiem.
5. Cep 12-15 minūtes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Cepumi ir gatavi, kad, iespraužot un izvelkot zobu bakstāmo kociņu, tas paliek tīrs. 

  

Saistītie raksti

Džeimija Olivera pildītais Ziemassvētku tītars ar mērci
Rīgas restorānu nedēļa. 28. oktobris- 10. novembris
26. maijs 13:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata.
Džeimija recepte- sarkanā cāļa zupa Taizemes gaumē
Džeimija Olivera receptes: gardas garneles Austrumu gaumē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts