Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

27.07.2015

Kartupeļu klimpas ar bekonu (recepte)

Sastāvdaļas
3 ēdamkarotes extra-virgin olīveļļa
2 šķēles bekons, sagriež strēmelītēs
1/2 sīpols, sasmalcināts
1 platlapu salāti, rupji sasmalcināti
sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
daži veseli pipara graudi
1  paka kartupeļu klimpas
1 1/2 tase ķiršu tomāti
1/2 tase rīvēta Parmesan siera 
2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu

Pagatavošana 

Uzkarsē olīveļļu dziļā pannā, pievieno bekonu un cep, pa laikam apmaisot, līdz tas kļūst brūns un kraukšķīgs, apmēram 7 minūtes. Pievieno sīpolu un turpina gatavošanu apmēram 2 minūtes. Iemaisa salātus, 1/2 tējkarotei sāls un pāris piparu graudus. Karsē 2-2 minūtes.

Sālsūdenī novāra klimpas kā norādīts uz iepakojuma, kad gatavas, nolej šķidrumu un klimpas pievieno pie kāpostiem un bekona, sautē apmēram 1 minūti, lai sajaucās garšas. Iemaisa uz pusēm pārgrieztus tomātus, parmezānu un pētersīļiem; ja nepieciešams tad vēl pieliek sāli un piparus.







  

Saistītie raksti

Marta mēneša tēma- Francija. Francijas garša
Pieci padomi, kā mudināt bērnus ēst vairāk dārzeņu
Vai bioloģiskie produkti ir vērtīgāki?
No 12.-18. oktobrim Rīgas restorānos "Rudens nedēļa"
Alternatīva trauslajiem stikla traukiem – daudzreiz lietojamas plastmasas glāzes!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts