Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

01.09.2011

Ikdienišķa piena produktu uzņemšana labākai figūrai

Lietojot ikdienas uzturā piena produktus, tie ļauj zaudēt svaru un audzē muskuļus, atklāj jauns kanādiešu pētījums.

Pētījumā zinātnieki apstiprināja, ka cilvēku grupa, kuru uzturā liels īpatsvars bija dažādu veidu piena produktiem, piedzīvoja daudz lielāku svara kritumu nekā tie, kas piena produktus lietoja mazāk.

„Tauki uz vēdera tiek uzskatīti par viskaitīgākajiem tieši sirds un asinsvadu un vielmaiņas veselībai,” ziņo Andrea Hosse, pētījuma idejas galvenā autore.

„Izskatās, ka esam atraduši veidu, kā vienkārši samazināt tauku procentu ķermenī, turklāt visproblemātiskākajās zonās, kā, vēdera rajonā, un, tas ir, uzņemot vairāk kalciju un olbaltumvielas ar piena produktiem.”

Pētījumā piedalījās 3 grupas, kur katrā bija 90 veselīgas sievietes vecumā zem 50 gadiem, bet ar lieko svaru.

Sievietes trenējās 7 dienas nedēļā 4 mēnešu garumā, 5 dienas nedēļā aerobiskie, 2 dienas – spēka treniņi.

Rezultātā atklājās, ka grupa, kas uzņēma produktus ar zemu olbaltumvielu sastāvu, zaudēja gan svaru, gan muskuļu daudzumu.

Grupa, kuras uzņemtais olbaltumvielu daudzums mērāms kā vidējs, zaudēja svaru, bet nezaudēja muskuļu masu.

Savukārt izpētes grupa ar augstu piena produktu saturu uzturā zaudēja divreiz vairāk vēdera tauku un uzaudzēja pusotru kilogramu muskuļu masas.

„Uzņemot lielu daudzumu olbaltumvielu un apvienojot to ar fiziskām aktivitātēm, var panākt lieliskus rezultātus gan pašsajūtas, gan izskata, gan veselības ziņā. Ja atcerēsieties ikdienā lietot dažāda veida piena produktus un regulāri nodarboties ar sportu, to arī panāksiet.”

  

Saistītie raksti

Dārgākās naktis Maskavas biznesa klases viesnīcās
Balzams mundrumam nav tas pats kas balzams matiem jeb Neparasti jautājumi, ko „Latvijas balzams’’ saņem no patērētājiem un partneriem
Restorāns "Avalon" piedāvā Eiropai raksturīgu ēdienu fusion virtuvi
HoReCa ABC- kas nepieciešams, lai saskaņotu restorāna vasaras terasi
Sasildīt sevi „no iekšpuses”


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts