Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

02.02.2016

Citrusaugļu laiks!

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi! Izmantojot Dansukker Ievārījuma cukuru, to vajadzēs 2 reizes mazāk, nekā parasto cukuru. Tādēļ ievārījums būs veselīgāks, diētiskāks, un saglabās vairāk augļu aromāta.


Laima un ingvera ievārījums
Sastāvdaļas
3 laima augļi
1 citrons
50 g svaiga ingvera
2 ēdamk. Dansukker Gaišā Muscovado cukura
285 g Dansukker Ievārījuma cukura
100 ml ūdens
1 laima rīvēta miziņa
½ citrona rīvētas miziņas


Laimus un citronu nomazgā un norīvē miziņas. Mīkstumus sagriež gabaliņos, nogriežot baltās daļiņas. Nomizo un sarīvē ingveru. Augļu mīkstumus, sarīvētās miziņas un ingveru kopā ar ūdeni uzvāra. Pievieno Ievārījuma cukuru un karsē 5-10 minūtes. Veic „Ievārījuma testu”, lai pārliecinātos par konsistenci. Ievārījumu pilda serilās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

  

Saistītie raksti

Balzams mundrumam nav tas pats kas balzams matiem jeb Neparasti jautājumi, ko „Latvijas balzams’’ saņem no patērētājiem un partneriem
13. oktobris plkst. 18:00 Pavārkurss ar Gati Grosbergu – Marokas ēdienu variācijas
Balzamiko etiķis
Latvijas Pavāru Klubs sadarbībā ar Farm Frites aicina uz semināru
Lieldienu receptes- Crème Brûlée


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts