Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

14.01.2013

Balzamiko etiķis

Balzamiko etiķis tiek  izgatavots no baltām Trebbiano vīnogām, kas aug  Itālijā,  ziemeļu  reģionā. Balzamiko  etiķis senajos arhīvos ir minēts jau 1046.  gadā. Jau renesanses laikā tas tika augstu novērtēts galma ēdienkartē. Šodien, tradicionālais balzamiko etiķis tiek plaši pielietots dažādu ēdienu garšas bagātināšanai.




Vīnogās ir augsts cukura saturs, to  neraudzēta  sula tiek izmantota, lai gatavotu etiķi.

 Balzamiko etiķis tradicionāli  tiek noturēts trīs vai vairāk gadus, tas ir  tumšs, sīrupainas konsistences  ar spēcīgu un dažreiz rūgtu garša. Daži no balzamiko etiķiem, kas ir pieejama veikalā tiek sintezēti  un satur  lielu daudzumu karameles un cukuru. 


Balzamiko etiķi var izmantot  salātu mērcēm vai marinādēs. Balzamiko etiķis ir kalcija avots, tas satur arī  dzelzi, mangānu un kāliju, kas ir nepieciešamas uzturvielas.


Balzamiko etiķis labi sader ar olīveļļu , kas kopā der gan auksto mērču, gan marināžu pagatavošanai.


recepte


  

Saistītie raksti

Liekais svars Eiropā: fakti un statistika
Unox – tehnoloģijas inovācija siltais ledusskapis Evereo®
Beļģu receptes -Farm Frites frī kartupeļi un gardas mērces
Radisson Blu Rīdzene Hotel aicina 31.12.16. sagaidīt Jauno gadu elegantajā restorānā “Piramīda”
Eksperti: sāls patēriņa samazināšanai jābūt globālai prioritātei


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts