Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

23.07.2021

Ātra un veselīga maltīte karstā vasaras dienā – steiks uz grila ar svaigiem salātiem


Vasara ir laiks, kad ne tikai baudām atpūtu ārpus telpām, bet arī labprāt gatavojam maltīti brīvā dabā. Šefpavārs Raimonds Zommers šajā karstajā vasarā aicina baudīt atsvaidzinošu un ļoti viegli pagatavojamu maltīti, apvienojot tādus produktus kā liellopa gaļas steiku un zaļos salātus. 

“Vasaras sezona ir laiks, kad grilēšana norit pilnā sparā. Lai arī pastāv uzskats, ka gaļas grilēšana, it īpaši steika, ir sarežģīts process, patiesībā tas ir daudz vienkāršāks, kā var šķist. Šīs maltītes pagatavošana neaizņems daudz laika kā iesācējiem, tā arī kulinārijas lietpratējiem. Receptes pagatavošanai nepieciešams vien pāris produktu, kas vienlaikus radīs sāta sajūtu pat izsalkušākajiem vēderiem,” stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.



Sastāvdaļas
240 g liellopa gaļas steiks “Rib Eye”
1 iepakojums zaļo salātu
Olīveļļa
Balzāmetiķis
Baziliks
Sāls, pipari

Pagatavošana
Uzsilda grilu. Kamēr grils uzkarst, no iepakojuma izņem steiku un abas tā puses apber ar sāli un pipariem. Liek steiku uz grila un gatavo to augstā temperatūrā (ap 220 grādiem) 2 minūtes no katras puses. Kamēr gaļa grilējas, pagatavo zaļos salātus. No iepakojuma izņem salātlapas un novieto tās lēzenā traukā, pārlejot tos ar balzāmetiķi, olīveļļu, pārber ar nedaudz sāls. Kad steiks gatavs, servē to uz šķīvja kopā ar pagatavotajiem zaļajiem salātiem.


   
                                                                                                                                
Liene Dupate-Ugule

  

Saistītie raksti

Svētkos mielojamies ar latviešu tradicionālajiem ēdieniem
Kā piegāde var nodrošināt vairāk nekā 30% no kopējā apgrozījuma
Saldēti dārzeņi, augļi un ogas
Lieldienu vēlās brokastis Lieldienās pavadiet laiku ar ģimeni, izbaudot vēlās brokastis Baltic Beach Hotel restorānā il Sole vai Caviar Club!
Restorānu nedēļa no 8.līdz 14.maijam Rīgā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts