Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

25.05.2012

26. maijs 13:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata.

Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons turpina ikmēneša meistarklašu ciklu. Visa gada garumā, reizi mēnesī, meistarklašu laikā šefs kopā ar dalībniekiem izmēģina dažādas receptes (ne mazāk kā septiņas), kuras pēc tam iekļaus savā jaunajā pavārgrāmatā. Piektā nodarbība. „Maija ēdieni” Cena Ls 25.
29.maijs 18:00 Vidusjūras konditoreja.

Vidusjūra apskalo Itāliju, Franciju, Spāniju, Grieķiju, Turciju.......tik dažādas valstis ar tik atšķirīgām virtuvēm, taču tajās visās ļoti mīl saldumus. Gatavosim: pannā ceptus persikus un zemenes ar rozmarīnu; šokolādes-aveņu tartes; Katalānas krēmu; mazās tartes ar pistāciju krēmu un avenēm, grieķu jogurta filo mīklas sāļo kūku. Ar Vidusjūras valstu konditoreju mūs iepazīstinās konditore Inga Kalniņa. Cena Ls 25.

 

3.jūnijs 18:00 Vīna skola. Nodarbība Nr.3 kopā ar Irinu Sjomočkinu.


Sarkano vīnogu šķirnes. Sarkanie vīni ir tik dažādi, jo katrai vīnogu šķirnei ir savs, neatkārtojams raksturs. Šajā nodarbībā jūs uzzināsiet par tumšo vīnogu šķirņu dažādību, to izplatības ģeogrāfiju, kā arī sarkanvīna ražošanas galvenajiem posmiem. Iepazīsiet populārāko „sarkano” vīnogu šķirņu raksturojumu un dažādību, to īpatnības un galvenās pazīmes. Sarkanvīna un rozā vīna ražošanas pamatprincipi. Nodarbības laikā būs piecu vīnu degustācija un piemeklēts atbilstošs otrais ēdiens. Cena Ls 25.

 

4.jūnijs 18:00 Aukstās zupas vasaras sezonai. Gatavosim kopā šefpavāru Normundu Šaiteru.


Vasara tuvojas un tā kārojas pēc kaut kā vēsa, izsalkumu remdējoša! Aukstā zupa tad ir tieši laikā. Kādas tās ir? Tās ir tik dažādas: dzidra buljona, kefīra un uz kvasa bāzes gatavotas, kā arī diētiskas - gatavotas no paniņām vai raudzētas bērzu sulas. Atvēsinošas zupas vasarā var gatavot arī no augļiem un ogām.

Īpaši karstai vasaras sezonai sagatavotu auksto zupu izlasi piedāvās mūsu šefpavārs Normunds Šaiters: Grilētu sarkanās paprikas auksto zupu ar siltu parmezāna grauzdiņu, jogurta-gurķu zupu ar čilli salsu un ceptu lasi, vasaras zirņu zupu ar lociņu prošuto, avokado un laima zupa ar zaļo čilli salsu un saldajā - pikanto melleņu zupu. Cena Ls 25.
5.jūnijs 18:00 Pinot Grigio – pasaules stilīgākā vīnoga. Kopā ar vīnzini Gintu Sniedzi un šefpavāru Normundu Šaiteru.

Pinot Grigio ir sarkanā vīnoga, kuras dzimtene ir Ziemeļitālija, Lombardijas reģions, taču to audzē visā pasaulē arī Jaunzēlandē un Amerikā. Tā izvēlas augt vēsā klimatā, tāpēc ir tik dažāda un interesanta. Šī brīža pasaules vīna dzeršanas modes tendences rāda, ka pasaule ir atklājusi šo vīnogu un bauda to gan mājās, gan stilīgos vīna bāros un smalkos restorānos. Gandrīz visus iespējamos šīs vīnogas vīnus veidus mums demonstrēs un ļaus nogaršot vīnzinis Gints Sniedze un izmeklētu ēdienu pie vīna pasniegs Viesistabas šefpavārs Normunds Šaiters. Cena Ls 30.

 

11.jūnijs 18:00 Neparastā Francijas vasara. Gatavojam kopā ar Inga Kalniņu.

Vasara Francijā! Viegls Vidusjūras vējš, saulriets Kannās, Provansas pļavu rūgtais aromāts, lavandas lauki. Vieglas jūras veltes, dažādi augļi un dārzeņi, izsmalcinātas salātu mērces un vīns.....Tā ir maza daļiņa Francijas sajūtām, kas nāk prātā dzirdot par vasaru Francijā. Šo sajūtu aromātā, skatā un garšas pieskārienā mums sola, prestižu Francijas kulinārijas skolu absolvente un Francijas virtuves pārzinātāja Inga Kalniņa. Šoreiz gatavosim: zaļo pupiņu salātus ar šalotes sīpoliem, zosu aknu pastēti un Parmezāna sieru; Oeufs cocotte ar garšvielām; “lettuce” salātu kremzupu ar grauzdiņiem un nobeigumā mīdijas franču gaumē! Cena Ls 25.
12.jūnjs 18:00 Rozā vīni. Vīna vakariņas kopā ar vīnzini Gintu Sniedzi un šefpavāru Normundu Šaiteru.

Rozā vīni (sārtvīni) pēdējos gados ir strauji iekarojuši stabilu vietu mūsu vīna plauktos. Bet cik daudz mēs par tiem zinām? No kurienes tie nāk un kādas ir to garšas atšķirības. Kurš no tiem ir Rose, Claret, Chiaretto? To visu un vēl vairāk pastāstīs vīnzinis Gints Sniedze. Par atbilstošu maltīti rūpēsies Viesistabas šefpavārs Normunds Šaiters. Cena Ls 30
13.jūnijs 18:00 Vasaras vēstneši-agrās zemenes, citas ogas  un pirmās meža sēnes. Rihards Frīdenbergs-Kalniņš. 
Ecocatering šefpavārs Rihards ir viens no ekoloģiski tīru produktu izmantošanas aktīvistiem. Viņš piedāvās interesantus garšu variantus ar svaigajām zemenēm, eksperimentēs ar pirmajām ogām un gastronomiski rotaļāsies ar tikko lasītām sēnītēm!

                                                                                                                

16.jūnijs 13:00 Mazo Viesistabas draugu gatavošanās Līgo un Jāņu svinēšanai ar pašu gatavotiem kārumiem un gardumiem.

Ik sezonas Viesistabas nodarbība bērniem. Ieteicamais bērnu vecums no 4 – 10 gadiem. Gatavosim vasarai piemērotus našķus no svaigām ogām un dārza labumiem, mācīsim mazajiem pavāriem cept tradicionālos Līgo pīrādziņus un vēl citus gardumus. Gatavosim kopā ar konditorejas meistari Ingu Kalniņu. Cena Ls 20.
17.jūnijs 13:00 Tradicionālie sieri latviešu gaumē- vadīs Kukotava vadošā konditore Maija Kaire un Tallink Riga šefkonditors Jānis Kairis. 
Viņi rādīs un mācīs kā pagatavot tradicionālo Jāņu sieru izmantojot pavisam ierastus produktus, kā arī gatavot dažādu šķirņu sierus un kā sieru padarīt par īpašu ēdienu ar atmiņā paliekamu garšu. Iemācoties gatavot savu Jāņa sieru, varēsiet recepti pilnveidot un kā īpašu dārgumu nodot nākamajai paaudzei! Dažādu sieru gatavošanu varēsit padarīt par savu svētku neatņemamu sastāvdaļu! Cena Ls 25.
19.jūnijs 18:00 Vjetnamas ielu ēdiens. Kārlis Roberts Celms 
Vienīgais pavārs Latvijā, kurš pabeidzis prestižo Le Cordon Bleu pavārskolu Londonā, strādājis Amerikā un Eiropā, pirms 6-iem gadiem atgriezies Latvijā, lai dalītos ar mums savā meistarībā. Kārlis rādīs tik neparasto Vjetnamas ielu ēdienu gatavošanu. Paskaidros autentiskās Vjetnamas virtuves īpatnības un ļaus izgaršot tās nianses. Ēdienkartē: nem cua with nuac cham –cepti krabju rullīši ar vjetnamiešu uzkodu mērcīti, Bhan Mi – cūkgaļas sendvičs vjetnamiešu gaumē, Pho-Liellopa zupa ar rīsu nūdelēm, che con ong- saldā ingvera kūka ar rīsiem un sezama sēklām! Cena Ls 25.
30.jūnijs 13:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata.
Turpinās Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavāra Kaspara Jansona meistarklašu cikls. Dienasgrāmata sākta „rakstīt” janvārī un tiks pabeigta decembrī. Šobrīd piedāvājam šī cikla sesto nodarbību „Jūnija ēdieni”. Cena Ls 25.
1.jūlijs 13:00  Kafijas akadēmijas nodarbība kopā ar kafijas Guru Ēvaldu Rihteru - „Kā garšīgi, veselīgi un pareizi dzert kafiju”.
Nodarbībā mācīsimies vairākus kafijas pagatavošanas veidus, Ēvalds Rihters dalīsies mājas kafijas receptēs, un parādīs kā kā arī mājās pagatavot izcili garšīgu kafiju visdažādākajos veidos,piemēram, espresso, kapučīno, cafe latte un citus. Cena Ls 20.
Kursi notiek:

Viesistabā Kazarmās

Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4 – 2B, otrajā stāvā, Rīga, LV-1050
Pieteikšanās:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: inga@macibucentrs.com  agate@macibucentrs.com
Apmaksas kārtība:

Par kursiem iespējams norēķināties veicot pārskaitījumu,  skaidrā naudā, kā arī ar maksājumu karti uz vietas Viesistabā.

Grupām lielākām par 3 personām priekšapmaksa obligāta!

 

  

Saistītie raksti

Atklāta intervija ar bārmeņu Guru – Andri Reizenbergu
Sala ar propelleri un Viesnīca - cietums
Ideālā viesnīca atvaļinājumam Grieķijā
Gardēžus aicina nogaršot īpašo „Daugavpils virtuves” ēdienu piedāvājumu
Uz iesmiņiem grilēta gaļa un dārzeņi (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts