Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes - Jēra gaļas pamatēdieni

Salāti un uzkodas Zupas un buljoni zupas Pamatēdieni Jēra gaļas pamatēdieni Konditoreja, miltu izstrādājumi Konditorea, miltu izstrādājumi konditorija, miltu izstrādājumi Dzērieni bezalkoholiskie Dzērieni ar alkoholu Medījumu gaļa Piedevas pamatēdieniem Zivju pamatēdieni Zivju pamatēdieni Deserti Latviešu tradicionālie ēdieni Āzijas virtuve Ievārījumi, džemi, kompoti Ievāriīumi, džemi kompoti
21.10.2015

Jērs sīpolos

Sastāvdaļas:
 puskilograms vai kilograms jēra gaļas,
 tāds pats daudzums sīpolu, kuri sagriezti četrās daļās









15.10.2015

Tomātos sautēta jēra gaļa

Sastāvdaļas:
Ja izmanto puskilogramu jēra gaļas, tad būs nepieciešams kilograms tomātu vai tomātu sulas, ķiploks, rīsi
       
Marinādei:
rozmarīns
timiāns
raudene
olīveļļa
sāls

09.12.2012

Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu



Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu
Sastāvdaļas
 1 gabals jēra apm. par 2,5 kg
 2 tējkarotes sāls
 1 tējkarote piparu
 4 kāti svaiga rozmarīna jeb 1.5 tējk žāvēta
 3 daiviņas ķiploki
 1 gab sīpols 3 gab burkānu
apm. 1 l ūdens

Piedeva - kartupeļi
 12 gab kartupeļu
 1 gab sīpols
 1 ēdamkarote sviesta
 2 tējkarotes sāls
 ½ tējkarote piparu
 4 ēd k saldākrējuma
 1 tase rīvēts baltais siers
Mērcei:
 4 ēd.k  miltu maisa aukstā ūdenī
 1 ēd. k. upeņu sulas vai vīna
 1 tējk. sojas mērce
 ½ tējk. piparu
 ½ tējk. sāls
Jums nav jābūt šefpavāram , lai iegūtu labu un sulīga jēra cepeti. Noslēpums ir -izmantot gaļas termometru. 
Pagatavošana
1. Jēra stilbu ieberž ar ķiploku, sāli un pipariem. Gaļā iegriež šķēlumus, kuros  iespiež ķiploku  daiviņas.
2. Ietaukotā cepešpannā liek jēra stilbu, pievieno sīpolus un burkānus. Stilba biezākajā daļa ievietot gaļas termometru.  Pielej  apm. 1 litru ūdens.

3. Cep 125 ° C uz 2 st 30 min  Ja termometrs rāda 70 ° C , tad gaļa ir izcepusies  rozā, kad rādās 76 ° C, tad ir izcepusies  cauri. Ļaujiet cepetim atpūties  vismaz 15 min, apsedzot to ar  foliju. Pirms pasniegšanas to sagriež šķēlēs

4. Kartupeļus un sīpolu nomizo,  sagriež tos šķēlītēs. Kartupeļus un sīpolus liek  ietaukotā , sakarsētā cepeš traukā , pievieno  sāli , piparus un pārlej krējumu pāri. Ievieto kartupeļus cepeškrāsnī uz 30-40 min., tad pievieno sieru un cep vēl kartupeļus apm. 15 minūtes, līdz siers ir izkusis un ieguvis zelta krāsu.
Mērce
Uzvāra sulu no cepeti. Pievieno regulāri maisot miltus, kas sajaukti ar ūdeni, vāra apmēram 10 minūtes. Pievieno  vīnu, sojas mērci, sāli un piparus 
Vienkārši, sulīgi un garšīgi!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts