16 lieli vai 24 mazi kēksiņi
Sastāvdaļas
Kēksiņiem
200 g izkausēta sviesta
4 olas
270 g Dansukker Ekoloģiskā cukura
2 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
200 ml piena
1 citrona miziņa
360 g miltu
2 tējkar. cepampulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g svaigu zemeņu
Glazūrai
200 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. kaltētu zemeņu pulvera
300 g krēmsiera
0,5 citrona sulas
3 ēdamkar. Zemeņu ievārījuma
Kēksiņiem
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 °C. Izkausē sviestu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā izkausēto sviestu, pienu un sakapātu citrona miziņu. Miltus, sodu un sāli samaisa un caur sietu iesijā mīklā. Kēksiņu pannā izkārto papīra formiņas un vienmērīgi piepilda tās ar mīklu. Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavību pārbauda ar irbulīti – iedurot tam nepielīp mīkla. Pirms pasniegšanas kēksiņus dekorē ar zemeņu glazūru.
Glazūrai
Sviestu, izsijātu pūdercukuru un zemeņu pulveri sakuļ. Pievieno krēmsieru un citrona sulu. Iecilā zemeņu ievārījumu.
Horeca