Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

01.05.2012

Semināri no 2.- 29. maijam


2. maijs 18:00 „Jaunās pasaules vīna zvaigznes” Vīna vakariņas ar Gintu Sniedzi
Šo vīnu stāsts aizsācies 40 gadus atpakaļ, kad vīna pasaule bija citāda – klasiska, nedaudz konservatīva un stabila. Bet, tad sākās “revolūcija”, kuras pamatā bija atšķirīga filozofija. Tas skāra dažādas šķirnes gan gaišās, gan tumšās. Pagāja laiks un mūsdienās dažas no tām ir atradušas sev jaunas mājvietas, kur sasniedz daudz atzīstamākus rezultātus nekā dzimtajās zemēs. Šefs uzburs ēdienkarti, kura lieliski saderēs ar piedāvātajiem vīniem. Piedāvājam pasaku dzīves baudītājiem. Cena Ls 30



6.maijs 13:00    Kafijas akadēmija ar Ēvaldu Rihteru
Kamēr zinātnieki un mediķi strīdās par to, vai  kafija ir veselīga vai kaitīga,  daudzi no mums bauda šo  karsto un kaislīgo dzērienu. Nodarbībā noskaidrosim, kur kafija aug vislabāk? Kas ietekmē tās stiprumu? Cik daudz veidos to iespējams pagatavot  mājās?  Uzzināsim un pagaršosim dažādus kafijas veidus, kurus paši varēsiet arī pagatavot mūsu kafijas guru vadībā. Cena Ls 20 


7.maijs 18:00  „Speciālie suši” meistarklase ar Gati Grosbergu
Suši ir kļuvis par vienu no populārākajiem ēdieniem pasaulē. Mēs Viesistabā mācīsimies suši gatavot kopā ar Hotel Bergs un Rūmenes muižas pavāru Gati Grosbergu. Gatavosim Laša filejas futomaki, avokādo un krabju gaļas futomaki, tīģergarneļu un mango futomaki, laša filejas un garneļu nigiri. Cena 30Ls
8. maijs 18:00                              Sparģeļi un vīns 
Šefs Normunds Šaiters kopā ar vīnzini Gintu Sniedzi veidos saderīgu gastronomisku sparģeļu un vīna duetu. Sparģeļi ir pavasara vēstneši. Tie iezīmē šī gadalaika svaigumu un dabas mošanos no ziemas miera. Restorānu ēdienkartēs aizvien biežāk parādās  īpašās "Sparģeļu ēdienkartes" vai ēdieni no tiem.  Meistarklases pirmajā daļā kopā ar šefu gatavosim sparģeļus tradicionāli un ne tikai, tad tos baudīsim kopā ar vīnu. Jums būs iespēja nogaršot dažādus sparģeļu ēdienus un nogaršot gan klasiskas un pārbaudītas kombinācijas, gan uzzināt ko jaunu par tādām šķirnēm kā Pinot Blanc, kas labi atrod kopīgu valodu ar sparģeļiem. Cena Ls 30



12. maijs 13:00  Sparģeļi, lakši un salāti, kopā ar Kaparu Jansonu
Meistarklasē Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons stāstīs un rādīs kā pagatavot  pavasara sezonas vēstnešus sparģeļus, lakšus un artišokus. 
Kā pasniegt gardus salātus, kuri nopērkami veikalos vai sazaļojuši uz palodzes. Kaspars dalīsies virtuves noslēpumos par aktuālākajām mērcēm, kuras pievienot salātiem un citiem pavasara zaļumiem. Cena Ls 30
13. maijs 13:00                             Viesību uzkodas. Otrā nodarbība.
Tallink Hotel Riga galvenais konditors Jānis Kairis un Kūkotavas meistare Maija Kaire turpinās iepazīstināt ar jaunām un interesantām Viesību uzkodām. Šoreiz vairāk pievērsīsimies pavasara svētkiem un dekorēšanai. Cena 25Ls
14. maijs 18:00                             Āzijas veģetārā virtuve
Mūsu šefpavāra Normunda Šaitera vadībā mācīsimies gatavot saldo kartupeļu samosas rīsu mīklā, sviesta ķirbja un franču pupiņu zupu ar kokosriekstu pienu, olu nūdeles ar dārzeņu mozaīku un šitaki sēnēm.  Cena 25Ls.
15.maijs 18:00                              Latvijas upju  zivis un to pagatavošana 
Mēs esam priecīgi Viesistabas draugus iepazīstināt ar „Palace hotel” restorāna „Gardenia” šefu un 2011.gada konkursa „Gada pavārs” laureātu Māri Astiču, kurš dāvā mums jaunu meistarklasi. 
Kad saule jau pakāpusies augstāk un ledus no upēm ir izzudis, zivis vēlas ienākt mūsu virtuvē. Tās var būt ceptas, sutinātas un svaigas arī pasniegtas ar tikko uzdīgušiem zaļumiem. Aicinām kopā tās pagatavot un nogaršot. Cena Ls 30


16. maijs 18:00   Vīnogas un to destilāti  
Šo kursu vada atraktīvais vīnzinis Gints Sniedze un par piemērotiem  ēdieniem rūpēsies mūsu šefs Normunds  Šaiters.Konjaks, Armanjaks, Brendijs. Cik daudz mēs par tiem zinām? Ieguldot milzīgu darba, laika un finanšu apjomu vīnogu audzēšanā un vīna darīšanā, vīndari ir iemācījušies radīt vēl arī citus dzērienus no vīnogām jeb "materiāla", kas palicis pēc vīna darīšanas. Šoreiz parunāsim par tiem. Salīdzināsim brendiju un grappu, noskaidrosim, kas ir Francijas tradicionālākais brendijs. Nobaudīsim grappas radinieku no Kaukāza kalnu zemēm un jauki pavadīsim laiku, uzzinot ko jaunu. Cena 30.


21. maijs 18:00 Francijas virtuve. Turpinājums...
Izcilas kulinārijas un vīnu dzimtene. Francijas virtuvi, ne bez iemesla, uzskata par vienu smalkākajām virtuvēm pasaulē. Gadsimtu gaitā. Franču gatavošanas noslēpumi ir pamatā daudzu valstu virtuvēm.. Šefpavāri Inga Kalniņa un Normunds Šaiters turpinās dalīties franču virtuves noslēpumos ar Viesistabas draugiem Cena 25. Ls


26. maijs 13:00  Kaspara Jansona dienasgrāmata
Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons turpina ikmēneša meistarklašu ciklu. Visa gada garumā,  reizi mēnesī meistarklašu laikā šefs kopā ar dalībniekiem izmēģina dažādas receptes, kuras pēc tam iekļaus savā jaunajā pavārgrāmatā. Ceturtā nodarbība. „Maija ēdieni” Cena 25Ls


27.maijs 13:00  Spānijas mājas ēdieni ar Havjeru 
Spānijas karalistē joprojām valsts galva ir karalis. Joprojām spāņu ēdienkarte ir vienkārša, bet garšas buķetēm bagāta.Šoreiz gatavosim jūras velšu kokteili ar ananāsu, sautētu liellopu mēli, ceptus banānus ar vaniļas saldējumu un sarkanvīna mērci. Spānijas mājas ēdienu meistarklasi  vadīs Spāņu kultūras centra SENECA dibinātājs un vadītājs Hjers Fernandezs Krūzs. Cena Ls 25


29.maijs 18:00     Vidusjūras konditoreja
Vidusjūra apskalo Itāliju, Franciju, Spāniju, Grieķiju, Turciju....... ļoti dažādas valstis ar ļoti dažādām virtuvēm, taču visās ļoti mīl saldumus. Ar Vidjūras valstu konditoreju mūs iepazīstinās konditore Inga Kalniņa.  Cena 25Ls
 
Kursi notiek:
Viesistabā Kazarmās
Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4 – 2B, otrajā stāvā, Rīga, LV-1050
Pieteikšanās:
Telefoni: 27039379, 27003849, 26272179
E-pasti: inga@macibucentrs.lv agate@macibucentrs.com 
Apmaksas kārtība:
Par kursiem iespējams norēķināties gan ar pārskaitījumu, gan skaidrā naudā, gan arī ar karti uz vietas Viesistabā.
Grupām lielākām par 3 personām priekšapmaksa obligāta!

  

Saistītie raksti

Kā izvēlēties vīnu vakariņām un svētku galdam?
Tītara fileja ar asumiņu
Kvalifikācijas apliecinājums – panākumu stūrakmens
18.oktobrī, Latvijas Etnogrāfiskājā brīvdabas muzejā- Putras diena (receptes)
Saldējuma tendences 2016. gadā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts