Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

27.02.2013

Viesiztabas Kazarmās kursu kalendārs marts-aprīlis

27. februāris. plkst. 18:00 Sergejs Šipurovs. Dažādosim savu svinību galda ēdienkarti. Kurss krievu valodā. Pavārkurss
 

5. marts. plkst. 18:00. Māris Astičs. Dažādosim savu svinību galda ēdienkarti. Pavārkurss
 

Abos šajos kursos pavārmākslas meistari katrs piedāvās atšķirīgus, jaunus un mūsdienīgus risinājumus tam, kā mēs varam dažādot un ieviest jaunus ēdienus savās ierastajās viesību galdu ēdienkartēs.

Abi šefpavāri pamatā izmantos vienus un tos pašus, mūsu jau ierastos produktus – kartupeļus, bietes, cūkgaļu un lasi. Šiem produktiem pievienos katrs savas mazliet savādākas tehnoloģijas un piedāvās sev vien zināmās piedevas un varbūt mazliet eksotiskākas receptes.

Katra kursa cena 30Ls, abu kursu cena 50Ls

 

6. marts plkst. 18:00 Inga Kalniņa. Jaunumi desertos un konditorejā. Itālijas piezīmes. Konditorejas kurss
 
Mūsu jaukā konditorejas meistare tikko atgriezusies no sava kulinārā ceļojuma pa Itāliju, dalīsies ar jaunām, interesantām idejām un iespaidiem, kuras būs radušās ceļojot. Šoreiz gatavošanas programmā:

Klasiskie itāļu mandeļu cepumi

Šokolādes salami
Klasiskais tiramisu

Toskānas bumbieru pīrāgs
Apelsīnu kūka ar apelsīnu marmelādi vai džemu

Kursa cena 25Ls

 

Reiņa pavārskola „Kulinārijas ābece” turpina savu darbu:
 
Kursu cikls paredzēts tiem, kuri vēl tikai uzsāk savas gaitas virtuvē un vēlās apgūt ēdienu gatavošanas pamatus. Kopumā astoņu dažādu nodarbību ciklā izzināsim galvenās produktu grupas un kā tās pareizi sagatavot un glabāt. Katrā reizē šefpavārs ierādīs arī dažādus šo produktu gatavošanas veidus un izstāstīs dažus amata noslēpumus. Kursi notiks sestdienās un svētdienās no plkst. 13:00 līdz 16:30

Viena kursa cena 25Ls

Kā parasti, kursu materiāli tiek nodrošināti. Viesi par paši izmēģināt roku praktiskās nodarbībās. Pēc kursu cikla noslēguma tiks izsniegts Viesmīlības Mācību centra sertifikāts par pavārskolas apmeklējumu.

 

2. marts Mērces un dresingi

Aukstas un karstas mērces ir būtiska garšīga ēdiena sastāvdaļa. Pareizi pagatavota un piemērota mērce paceļ ēdiena garšu pilnīgi citā dimensijā. Šajā kursā Reinis mācīs pamata auksto un karsto mērču veidus. Mācīsimies mērču izmantošanas veidus un pie kādiem ēdieniem pareizi izmantot šīs mērces.

 

3. marts Dārzeņi un citas ēdienu piedevas

Gaļas un zivju ēdienu neatņemama sastāvdaļa, kā arī veģetārā ēdiena pamata sastāvdaļa ir dažādi dārzņi. Šajā kursā izpētīsim izplatītākos, Latvijā izmantotos, dārzeņu veidus un to dažādu pagatavošanu – sautēšanu, tvaicēšanu, cepšanu, kā arī izzināsim, kuri dārzeņi ir ēdami svaigi un kurus noteikti ir termiski jāapstrādā.

 

9. marts Makaronu veidi un to pagatavošana

Makaroni, jeb kā tos tagad aktuāli dēvē par Pastām ir ļoti populārs un izplatīts produkts mūsu virtuvē. Šajā kursā šefs stāstīs par dažādiem pastu veidiem, kas nopērkami veikalos, mācīs pašiem pagatavot pastu mājās un piedāvās iemācīties dažādas izplatītākās pastas mērču receptes.

 

10. marts Desertu pamati

Kursu cikla noslēgumā apgūsim dažus iecienītus klasiskos desertus, kurus viegli pagatavot mājās.

 

13. marts plkst. 18:00 Sergejs Šipurovs. Baltijas saldūdens zivis. Kurss krievu valodā. Pavārkurss

Šajā kursā pastāvīgo apmeklētāju iemīļotais pavārs ļaus mums izzināt dažādus saldūdens zivju pagatavošanas noslēpumus un receptes. Kā parasti kurss noslēgsies ar pagatavoto ēdienu baudīšanu kopā ar piemeklētiem vīniem. Kursa cena 30Ls

 

16. marts plkst. 13:00 Maija un Jānis Kairi. Šokolādes brīnumainās iespējas. Konditorejas kurss

Šoreiz konditorejas meistari mūs vedīs šokolādes pasaulē un ļaus izsekot šokolādes pagatavošanu, tās dažādos veidus un interesantākās receptes. Kursa cena 25 Ls

 

17. marts plkst. 18:00 Gints Kleins. Jēru izmantošana mūsu virtuvē. Pavārkurss

Jērs arvien pārliecinošāk ienāk mūsu virtuvē. Lai iemācītos to pilnvērtīgi to izmantot, šoreiz aicināsim mūsu šefpavāru Gintu Kleinu dalīties ar savu ilggadīgo pieredzi gatavojot Vidusjūras valstu ēdienus, kur jērs tiek ļoti plaši izmantots gan ikdienā, gan svētkos. Kursa cena 30Ls

 

19. marts plkst. 18:00 Mareks Geruļskis. Pastas gatavošana mājās. Pavārkurss

 Itāļu virtuves meistars, kurš ilgus gadus darbojies tādos itāļu virtuves restorānos kā Monte Rosso, Pinot,  Rivjera un citos, šajā kursā dalīsies savās zināšanās un prasmēs kā pagatavot pastu mājas apstākļos un kādā veidā varam dažādot savu ēdienkarti izmantojot pastas mīklu, Noskaidrosim kas ir tortellini, cannelloni un ravioli. Pagatavotajiem ēdieniem klāt degustēsim piemērotus itāļu vīnus. Cena 25Ls

 

23. marts plkst. 13:00 Sergejs. Šipurovs. Gaidām pavasari. Dažādi dārzeņu ēdieni. Kurss krievu valodā. Pavārkurss

 Lai ātrāk sagaidītu pavasari, domāsim, ko varam pagatavot izmantojot maksimāli daudz dārzeņus un augļus. Šajā reizē šefs stāstīs un rādīs dažādos veidos pagatavojamus dārzeņu ēdienus. Neiztiksim arī bez piemērotiem vīniem. Cena 25 Ls

 

24. marts plkst. 13:00 Inga Kalniņa. Lieldienas bērniem. Pavārkurss

Tradicionāli, kā uz katriem svētkiem, Viesistaba Kazarmās aicina pie sevis mazos draugus vecumā no 4 – 13 gadiem. Šajā reizē kopā ar jauko Ingu Kalniņu gaidīsim Lieldienas un gatavosim dažādus bērniem piemērotos gardumus. Cena 20Ls

 

26. marts plkst. 18:00 Gints Kleins. Klasiskā Itālijas virtuve. Pavārkurss

Klasiskās Itālijas virtuves meistars Gints Kleins arī šajā mēnesi gatavos tradicionālos Itāļu ēdienus. Šoreiz, tuvojoties pavasarim, skatīsimies kādi ir Itālijas pavasara ēdieni un kādi produkti tiek izmantoti pirms vasara ir atnesusi visas savas dārza bagātības. Degustēsim klasiskiem itāļu ēdieniem piemērotus itāļu vīnus. Cena 30Ls

 

27. marts plkst. 18:00 Gints Sniedze, Reinis Čerņajevs. Spānijas vīnu pasaulē. Vīna vakariņas

Spānija, ar vislielākajiem vīna laukiem pasaulē, ir trešais lielākais pasaules vīna ražotājs, atpaliekot tikai no Francijas un Itālijas. Senās un bagātās vīna darīšanas tradīcijas ir atnesušas pasaulei lieliskus vīnus, sākot no Spānijas dzirkstošā vīna Cava, turpinoties lieliskos baltvīnos no Galīcijas un Pendesas, noslēdzoties slavenajā Rioja reģionā. Arī slavenais stiprinātais vīns Jerez mēro ceļu pie mums no tāda paša nosaukuma Spānijas vīna darīšanas reģiona.

Ar lieliskajām Spānijas vīnu pērlēm arī šoreiz mūs iepazīstinās atraktīvais vīnzinis Gints Sniedze un par vakariņām rūpēsies Viesistabas Kazarmās virspavārs Reinis Čerņajevs.

Kursa cena 35Ls

 

2. aprīlis plkst. 18:00 Normunds Šaiters. Eksotiskās zupas. Pavārkurss

Zupas ir viena no Normunda šaitera specialitātēm. Arī šajā reizē meistars dalīsies ar dažām no savām īpašajām eksotisko garšu zupas receptēm. Kas gan var būt labāks par labu zupu, ja tā ir pareizi un interesanti pagatavota.

Kursa cena 25Ls

 

6. aprīlis plkst. 18:00 Sergejs Šipurovs. Pavasara festivāls. Gardēžu vakariņas
 
Mišelīna zvaigžņu šefpavārs speciāli Viesistabas Kazarmās viesiem gatavos speciālās gardēžu vakariņas „Pavasara festivāls” Slavenais šefs izmantos mūsu tik iecienītos pavasara produktus, lai pagatavotu svātkus patiesiem gardēžiem. Vakariņu cena 35Ls.

 

7. aprīlis plkst. 13:00 Ēvalds, Rihters Julius Meinl kafijas akadēmija. Praktiskais kafijas kurss

Kafijas akadēmija atgriežas pie Viesistabas Kazarmās viesiem.

Šajā reziē atgriezīsimies pie pamatiem. Kādi ir pamata kafijas veidi, kā tos atšķirt. Kādi ir pamata kafijas pagatavošanas veidi un kā tos veiksmīgi pagatavot gan profesionāli, gan arī ar mājā pieejamām ierīcēm. Kursu vada Juluis Meinl kafijas guru Ēvalds Rihters. Kā parasti pie kafijas baudīsim svaigi ceptus gardumus. Kursa cena 20Ls

 

8. aprīlis plkst. 18:00 Inga Kalniņa. Klasiskā Francijas konditoreja. Meringi un Macaroons. Konditorejas kurss
 
Šoreiz Francijas konditorejas meistare detalizēti rādīs un mācīs kā pareizi pagatavot klasiskos desertus ar Merangue un vairāku veidu Macaroons.

Kursa cena 25Ls

 

10. aprīlis plkst. 18:00 Sergejs Šipurovs. Pavasara vēstneši. Salāti, lakši un sparģeļi. Kurss krievu valodā . Pavārkurss

Šajā reizē meistars piešķirs jaunas un radošas vēsmas ēdieniem ar ierastajiem pavasara vēstnešiem – pirmajiem zaļajiem asniem mūsu dārzos un uz palodzēm. Kursa cena 30Ls

 

Jau atkal durvis ver Reiņa Čerņajeva pavārskola „Kulinārijas ABC”

Kursu cikls paredzēts tiem, kuri vēl tikai uzsāk savas gaitas virtuvē un vēlās apgūt ēdienu gatavošanas pamatus. Kopumā astoņu dažādu nodarbību ciklā izzināsim galvenās produktu grupas un kā tās pareizi sagatavot un glabāt. Katrā reizē šefpavārs ierādīs arī dažādus šo produktu gatavošanas veidus un izstāstīs dažus amata noslēpumus. Kursi notiks sestdienās un svētdienās no plkst. 13:00 līdz 16:30

Kursu cikla (8 nodarbības) cena 155Ls. Viena kursa cena 25Ls

Kā parasti, kursu materiāli tiek nodrošināti. Viesi par paši izmēģināt roku praktiskās nodarbībās. Pēc kursu cikla noslēguma tiks izsniegts Viesmīlības Mācību centra sertifikāts par pavārskolas apmeklējumu.

 

 

13. aprīlis. Plkst. 13:00 1. Nodarbība Ievads virtuves iekārtošanā un graudaugu gatavošana

 Šajā kursā šefs izstāstīs un parādīs dažādas virtuves pamata ierīces, izskaidros kādus katlus un pannas pareizi izvēlēties, kādus nažus izmantot un kāds ir visnepieciešamākais virtuves inventārs un tehnika.

Kursa otrajā daļā šefs skaidros un rādīs kā pareizi pagatavot rīsus un citus graudus. Izstāstīs kādi ir rīsu un citu graudu veidi un ko no tiem var gatavot.

 

14. aprīlis plkst. 13.00 2. Nodarbība  Zupas un to pamata veidi

Kursā Reinis kopā ar kursantiem vārīs 4 pamata buljonu veidus, stāstīs kuras garšvielas un dārzājus ir ieteicams izmantot šajos buljonos. Pēc tam šefs ierādīs galveno zupu veidus un to pagatavošanas principus: mācīsimies pagatavot krēmzupu, dzidro zupu ar dārzeņiem, zivju zupu, nedzidro zupu.

 

20. aprīlis plkst. 13:00 3. Nodarbība Viss par zivīm

Kursā šefs iepazīstinās ar galvenajiem zivju veidiem un to atšķirībām. Mācīsimies saprast vai zivs ir svaiga, kā pareizi uzglabāt zivis, kā tās tīrīt, filēt un sasaldēt. Varēsim izmēģināt roku vairāku zivju pamata ēdienu gatavošanā.

 

21. aprīlis plkst. 13:00 4. Nodarbība Gaļas, to apstrāde, filēšana, uzglabāšana

Šajā kursā savukārt mācīsimies visu par dažādām gaļām. Kā pareizi uzglabāt, griezt, filēt, apstrādāt un saldēt. Kādu gaļu pareizi izmantot kuros ēdienos. Šefs dos iespēju pašiem pamēģināt gatavot vairākus pamata gaļas ēdienus. Mazliet pieskarsimies arī gaļu marinādēm.

 

11. maijs plkst 13:00 5. Nodarbība Mērces un dresingi

Aukstas un karstas mērces ir būtiska garšīga ēdiena sastāvdaļa. Pareizi pagatavota un piemērota mērce paceļ ēdiena garšu pilnīgi citā dimensijā. Šajā kursā Reinis mācīs pamata auksto un karsto mērču veidus. Mācīsimies mērču izmantošanas veidus un pie kādiem ēdieniem pareizi izmantot šīs mērces.

 

12. maijs plkst. 13:00 6.nodarbība Dārzeņi un citas ēdienu piedevas

Gaļas un zivju ēdienu neatņemama sastāvdaļa, kā arī veģetārā ēdiena pamata sastāvdaļa ir dažādi dārzņi. Šajā kursā izpētīsim izplatītākos, Latvijā izmantotos, dārzeņu veidus un to dažādu pagatavošanu – sautēšanu, tvaicēšanu, cepšanu, kā arī izzināsim, kuri dārzeņi ir ēdami svaigi un kurus noteikti ir termiski jāapstrādā.

 

18. maijs plkst 13:00 7. Nodarbība Makaronu veidi un to pagatavošana

Makaroni, jeb kā tos tagad aktuāli dēvē par Pastām ir ļoti populārs un izplatīts produkts mūsu virtuvē. Šajā kursā šefs stāstīs par dažādiem pastu veidiem, kas nopērkami veikalos, mācīs pašiem pagatavot pastu mājās un piedāvās iemācīties dažādas izplatītākās pastas mērču receptes.

 

19. maijs plkst. 13:00 8. Nodarbība Kursu cikla noslēgumā apgūsim dažus iecienītus klasiskos desertus, kurus viegli pagatavot mājās.

 

 

15.aprīlis plkst.18:00 Gatis Grosbergs. Suši klasika. Pavārkurss

 Šajā kursā apgūsim suši gatavošanas pamatus. Sapratīsim kā pagatavot suši rīsus. Noskaidrosim kādi ir klasiskie suši veidi un kādas sastāvdaļas tiem nepieciešamas. Paši gatavosim dažādus klasiskos suši un, protams, tos arī nogaršosim. Gatavosim Laša filejas un jūraszāļu salātu (wakame) maki, Krabju gaļas, avokado un sezama uramaki, Šitaki sēņu, mango un gurķu maki, Garneļu, avokado un Filadelfijas siera maki, Garneļu nigiri, Laša un jūraszāļu salātu nigiri. Kursa cena 30 Ls

 

17. aprīlis plkst. 18:00 Lotārs Ārends. Reinis Čerņajevs. Vīnu un ēdienu saderība. Vīna vakariņas

Viesistabas vīnziņu pulkam ir pievienojies Lotārs Ārends, kurš zavas zināšanas vīnos ir pielietojis daudzos Latvijā slavenos Latvijas restorānos: Gastronome, Vīna studija, Gardēbija, Desiderata un vairākos citos. Šajā reizē, kopā ar virspavāru Reini Čerņajevu vīņi pastāstīs un parādīs pamatprincipus kā izvēlēties vīnus pie ēdiena. Izmēģināsim un sapratīsim kurš vīns palīdz ēdienam un kurš to nomāc. Ļoti interesanta tēma cilvēkiem, kuri ir ceļā uz laba vīna izpratni. Kursa cena 30Ls

 

20. aprīlis plkst. 18:00 Gints Kleins. Klasiskās un mūsdienīgās Spānijas Tapas. Pavārkurss

Ilggadīgais Monter Rosso virspavārs šajā reizē vedīs mūs uz Spāniju un iepazīstinās ar šodien ļoti populāro Spānijas uzkodu galdu, kuru pazīstam vienā vārdā – Tapas. Šefs iepazīstinās mūs ar to, kādas ir klasiskās Tapas un kā tās dažādot un piemērot mūsu ikdienas un svētku galdiem. Cena 30Ls

 

Kursi notiek:

Viesistabā Kazarmās

Jēkaba Kazarmās 2b – otrajā stāvā

Torņa ielā 4, LV-1050, Rīgā

Pieteikšanās:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: inese@macibucentrs.com; agate@macibucentrs.com; janis@macibucentrs.com 

Apmaksas kārtība:

Par kursiem iespējams norēķināties veicot pārskaitījumu pirms kursa vai arī skaidrā naudā un ar karti uz vietas pie mums Viesistabā.

Grupām lielākām par trīs personām priekšapmaksa obligāta.

Lai saņemtu atlaides par nodarbību ciklu, nodarbības jāapmaksā pilnībā.

Rezervējot un apmaksājot vairāk nekā 3 nodarbības ar vienu maksājumu, tiks piemērota 10% atlaide.

 
 
Viesistaba Kazarmās
Torņa iela 4, Jēkaba Kazarmas 2B, 2. stāvs
pasts@macibucentrs.com
Telefons: +371 262 721 79, +371 270 393 79
www.macibucentrs.com 

  

Saistītie raksti

Jāņu sieru tagad pazīst pat Kanāriju salās
Īstās latvju saimnieces receptes
Par godu Jāņiem īpaša picas recepte
Mājās gatavoti zivju pirkstiņi un aromātiskais zirņu biezenis ar piparmētrām (receptes)
Garšīgi, viegli pagatavojami kruasāni (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts