Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

09.05.2012

Viesistabas kalendārs maijam un jūnijam


12. maijs 13:00 Sparģeļi, lakši un salāti. Kopā ar Kaparu Jansonu.

Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons stāstīs un rādīs kā pagatavot pavasara sezonas vēstnešus - sparģeļus, lakšus un artišokus. Kā pasniegt gardus salātus, kas nopērkami veikalos vai sazaļojuši uz palodzes. Šefpavārs dalīsies virtuves noslēpumos par aktuālākajām mērcēm, kas pievienojamas salātiem un citiem pavasara zaļumiem. Cena Ls 25.


13. maijs 13:00 Viesību uzkodas.

Tallink Hotel Riga galvenais konditors Jānis Kairis un Kūkotavas meistare Maija Kaire turpinās iepazīstināt ar jaunām un interesantām Viesību uzkodām. Šoreiz vairāk pievērsīsimies pavasara svētkiem un dekorēšanai. Gatavosim putotu kazas sieru ar baltvīna-bazilika želeju, dārzeņu pīrādziņus, svaigā gurķa uzkodiņas ar laša tartaru, mini burgermaizītes ar pildījumu, baklažānu uzkodiņas, banānus šokolādē un nobeigumā bubertu ar skābeņu jogurta mērcīti! Cena 25Ls.
14. maijs 18:00 Āzijas veģetārā virtuve.
Āzija? Kas tā ir? Āzija - tā nav viena valsts, tās tur ir vismaz septiņas: Indija, Taizeme, Vjetnama, Malaizija, Indonēzija, Filipīnas un Japāna. Katrai ir savas raksturīgākās garšas, pikantums un pagatavošanas veidi. Tik dažādo Āzijas virtuvi saprotamāku padarīs mūsu šefpavārs Normunds Šaiters. Viņa vadībā mācīsimies gatavot saldo kartupeļu samosas rīsu mīklā, sviesta ķirbja un franču pupiņu zupu ar kokosriekstu pienu, olu nūdeles ar dārzeņu mozaīku un šitaki sēnēm, kā arī citus reģiona ēdienus.  Cena 25Ls.
15.maijs 18:00 Latvijas upju zivis un to pagatavošana.

Mēs priecājamies Viesistabas draugus iepazīstināt ar restorāna „Desiderata” un restorāna „Gardenia” šefu un 2011.gada konkursa „Gada pavārs” laureātu Māri Astiču, kurš dāvā mums jaunu meistarklasi! Kad saule jau pakāpusies augstāk un ledus no upēm ir izzudis, zivis vēlas ienākt mūsu virtuvē. Tās var būt ceptas, sutinātas un svaigas arī pasniegtas ar tikko uzdīgušiem zaļumiem. Šefpavārs pastāstīs un parādīs kā pareizi no zivīm izņemt asakas, kā sadalīt tās un kā zivis pareizi sagatavot. Izmantosim zivis, kuras ikdienā varam iegādāties veikalā un/vai tirgū, vai varbūt pat paši nozvejot. Aicinām kopā pagatavot: trejādi pagatavotu foreli ar kressalātiem, baltajiem sparģeļiem un ziedkāpostiem, upes zivju groziņpīrāgu ar baltvīna mērci un garšaugu krēmu, bagātīgu Latvijas upju zivju zupu ar vēžu buljonu un pavasara dārzeņu sainīšiem, baltvīna mērcē sautētu līdakas fileju ar zaļo zirnīšu biezeni un spinātu mērci. Cena Ls 30.


16. maijs 18:00 Vīnogu destilāti – brendijs, konjaks, armanjaks un grappa - kopīgais un atšķirīgais

Vakars domāts tiem, kuri interesējas ne tikai par šiem dzērieniem un to rašanos, bet arī par dzīves stilu un atmosfēru, kas aptver šos izsmalcinātos dzērienus. Ieguldot milzīgu darbu, laiku un finanses vīnogu audzēšanā, vīndari ir iemācījušies radīt arī vēl citus dzērienus „materiāla”, kas paliek pāri pēc vīna darīšanas. Šoreiz parunāsim par tiem. Salīdzināsim brendiju un grappu, noskaidrosim, kas ir tradicionālākais Francijas brendijs. Nobaudīsim grappas radinieku no Kaukāza kalnu zemēm un jauki pavadīsim laiku, uzzinot ko jaunu. Šo kursu vadīs atraktīvais vīnzinis Gints Sniedze un par piemērotiem ēdieniem rūpēsies mūsu šefpavārs Normunds  Šaiters. Cena Ls 30.
21. maijs 18:00 Francijas virtuve. Turpinājums...

Izcilas kulinārijas un vīnu dzimtene. Francijas virtuvi, ne bez iemesla, uzskata par vienu no smalkākajām virtuvēm pasaulē. Gadsimtu gaitā Franču gatavošanas noslēpumi ir pamatā daudzu valstu virtuvēm.. Šefpavāri Inga Kalniņa un Normunds Šaiters turpinās dalīties franču virtuves noslēpumos ar Viesistabas draugiem. Gatavosim siera-bumbieru tartes, kazas siera siltos salātus, vistas frikasē (sarkanvīnā sautētu vistu), crepes (franču plānās pankūkas) Suzzete. Cena Ls 25.


26. maijs 13:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata.

Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons turpina ikmēneša meistarklašu ciklu. Visa gada garumā, reizi mēnesī, meistarklašu laikā šefs kopā ar dalībniekiem izmēģina dažādas receptes (ne mazāk kā septiņas), kuras pēc tam iekļaus savā jaunajā pavārgrāmatā. Piektā nodarbība. „Maija ēdieni” Cena Ls 25.
27.maijs 13:00 Spānijas mājas ēdieni ar Havjeru.

Spānijas karalistē joprojām valsts galva ir karalis. Joprojām spāņu ēdienkarte ir vienkārša, bet garšas buķetēm bagāta. Šoreiz gatavosim jūras velšu kokteili ar ananāsiem; sautētu liellopu mēli; sarkanvīna mērci un ceptus banānus ar vaniļas saldējumu. Kā parasti pie ēdieniem būs piemeklēti atbilstošākie vīni.

Spānijas mājas ēdienu meistarklasi vadīs Spāņu kultūras centra SENECA dibinātājs un vadītājs Havjers Fernandezs Krūzs. Cena Ls 25.


29.maijs 18:00 Vidusjūras konditoreja.

Vidusjūra apskalo Itāliju, Franciju, Spāniju, Grieķiju, Turciju.......tik dažādas valstis ar tik atšķirīgām virtuvēm, taču tajās visās ļoti mīl saldumus. Ar Vidusjūras valstu konditoreju mūs iepazīstinās konditore Inga Kalniņa. Cena Ls 25.

 

3.jūnijs 13:00 Vīna skola. Nodarbība Nr.3 kopā ar Irinu Sjomočkinu.


Sarkano vīnogu šķirnes. Sarkanie vīni ir tik dažādi, jo katrai vīnogu šķirnei ir savs, neatkārtojams raksturs. Šajā nodarbībā jūs uzzināsiet par tumšo vīnogu šķirņu dažādību, to izplatības ģeogrāfiju, kā arī sarkanvīna ražošanas galvenajiem posmiem. Iepazīsiet populārāko „sarkano” vīnogu šķirņu raksturojumu un dažādību, to īpatnības un galvenās pazīmes. Sarkanvīna un rozā vīna ražošanas pamatprincipi. Nodarbības laikā būs piecu vīnu degustācija un piemeklēts atbilstošs otrais ēdiens. Cena Ls 25.

 

4.jūnijs 18:00 Aukstās zupas vasaras sezonai.


Gatavosim kopā šefpavāru Normundu Šaiteru.Vasara tuvojas un tā kārojas pēc kaut kā vēsa, izsalkumu remdējoša! Aukstā zupa tad ir tieši laikā. Kādas tās ir? Tās ir tik dažādas: dzidrā buljona, kefīra un uz kvasa bāzes gatavotas, kā arī diētiskas - gatavotas no paniņām vai raudzētas bērzu sulas. Atvēsinošas zupas vasarā var gatavot arī no augļiem un ogām. Īpaši karstai vasaras sezonai sagatavotu auksto zupu izlasi mācīs gatavot mūsu šefpavārs Normunds Šaiters. Cena Ls 25.
5.jūnijs 18:00 Pinot Grigio – pasaules stilīgākā vīnoga. Kopā ar vīnzini Gintu Sniedzi un šefpavāru Normundu Šaiteru.

Pinot Grigio ir rozā vīnoga, kuras dzimtene ir Ziemeļitālija, Lombardijas reģions, taču to audzē visā pasaulē arī Jaunzēlandē un Amerikā. Tā izvēlas augt vēsā klimatā, tāpēc ir tik dažāda un interesanta. Šī brīža pasaules vīna dzeršanas modes tendences rāda, ka pasaule ir atklājusi šo vīnogu un bauda to gan mājās, gan stilīgos vīna bāros un smalkos restorānos. Gandrīz visus iespējamos šīs vīnogas vīnus veidus mums demonstrēs un ļaus nogaršot vīnzinis Gints Sniedze un izmeklētu ēdienu pie vīna pasniegs Viesistabas šefpavārs Normunds Šaiters. Cena Ls 30.

 

11.jūnijs 18:00 Gatavojam kopā ar Ingu Kalniņu. „Neparastā Francijas vasara

Vasara Francijā! Viegls Vidusjūras vējš, saulriets Kannās, Provansas pļavu rūgtais aromāts, lavandas lauki. Vieglas jūrasveltes, dažādi augļi un dārzeņi, izsmalcinātas salātu mērces un vīns.....Tā ir maza daļiņa Francijas sajūtām, kas nāk prātā dzirdot par vasaru Francijā. Šo sajūtu aromātā, skatā un garšas pieskārienā mums sola, prestižu Francijas kulinārijas skolu absolvente un Francijas virtuves pārzinātāja Inga Kalniņa. Cena Ls 25.


12.jūnjs 18:00 Rozā vīni. Vīna vakariņas kopā ar vīnzini Gintu Sniedzi un šefpavāru Normundu Šaiteru

Rozā vīni (sārtvīni) pēdējos gados ir strauji iekarojuši stabilu vietu mūsu vīna plauktos. Bet cik daudz mēs par tiem zinām? No kurienes tie nāk un kādas ir to garšas atšķirības. Kurš no tiem ir Rose, Claret, Chiaretto? To visu un vēl vairāk pastāstīs vīnzinis Gints Sniedze. Par atbilstošu maltīti rūpēsies Viesistabas šefpavārs Normunds Šaiters. Cena Ls 30

16.jūnijs 13:00 Mazo Viesistabas draugu gatavošanās Līgo un Jāņu svinēšanai ar pašu gatavotiem kārumiem un gardumiem. 

Iksezonas Viesistabas nodarbība bērniem. Ieteicamais bērnu vecums no 4 – 10 gadiem. Gatavosim vasarai piemērotus našķus no svaigām ogām un dārza labumiem, mācīsim mazajiem pavāriem cept tradicionālos Līgo pīrādziņus un vēl citus gardumus. Gatavosim kopā ar konditorejas meistari Ingu Kalniņu. Cena Ls 20.
30.jūnijs 13:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata.

Turpinās Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavāra Kaspara Jansona meistarklašu cikls. Dienasgrāmata sākta „rakstīt” janvārī un tiks pabeigta decembrī. Šobrīd piedāvājam šī cikla sesto nodarbību „Jūnija ēdieni”. Cena Ls 25.
1.jūlijs 13:00 Kafijas akadēmijas nodarbība kopā ar kafijas Guru Ēvaldu Rihteru - „Kā garšīgi, veselīgi un pareizi dzert kafiju”.
Nodarbībā mācīsimies vairākus kafijas pagatavošanas veidus, Ēvalds Rihters dalīsies mājas kafijas receptēs, un parādīs kā kā arī mājās pagatavot izcili garšīgu kafiju visdažādākajos veidos. Cena Ls 20.
Kursi notiek:

Viesistabā Kazarmās

Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4 – 2B, otrajā stāvā, Rīga, LV-1050
Pieteikšanās:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: inga@macibucentrs.lv; agate@macibucentrs.com
Apmaksas kārtība:

Par kursiem iespējams norēķināties gan ar pārskaitījumu, gan skaidrā naudā, gan arī ar karti uz vietas Viesistabā.
Grupām lielākām par 3 personām priekšapmaksa obligāta!


Jūsu,


Viesistaba Kazarmās
Torņa iela 4, Jēkaba Kazarmas 2B, 2. stāvs
pasts@macibucentrs.com
Telefons: +371 262 721 79, +371 270 393 79
www.macibucentrs.com

  

Saistītie raksti

Uztura mācība. Cik veselīgas ir paku sulas
Džeimija Olivera pildītais Ziemassvētku tītars ar mērci
Latvijas Vīnziņu asociācija
Restorānu nedēļa no 8.līdz 14.maijam Rīgā
Pasaulē vecākā viesnīca


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts