Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

10.08.2017

Vasaras deserts -ogas ar biskvītiem un karsto šokolādes mērci

Jautrākai vasarai, piedāvājam pagatavot un nobaudīt gardu desertu: ogas ar biskvītiem un karstu šokolādes mērci. 

Sastāvdaļas 
250 g zemeņu, notīrītas un sagrieztas
150 g aveņu 
150 g melleņu
10 kraukšķīgi amaretti biskvīti
100 ml sarkanā vīna
1 kanēļa standziņa
2 zvaigznes anīsa
1 ēdamkarote smalkā cukura
5 ēdamkarotes saldā krējuma
100 g labas kvalitātes tumšās šokolādes (vismaz 70% kakao), salauzta gabaliņos

Pagatavošana
Ogas saber lielā bļodā un samaisa, sadrupina amaretti cepumus. Tad apmēram uz stundu vai pusotru ievieto saldētavā, līdz ogas ir pa pusei sasalušas. 

Vīnu ielej nelielā katliņā, pievieno kanēļa standziņu, anīsa zvaigznes un cukuru. Uzvāra un turpina vārīt tik ilgi, līdz mazliet samazinās apjoms. Izņem laukā kanēļa standziņu un anīsa zvaigznes; pielej saldo krējumu. Lēnām uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievienojiet šokolādi, visu laiku maisot, līdz tā izkūst un izveidojas vienmērīga mērce. Katliņu noņem no uguns un pārklāj, lai tas būtu silts. 

Bļodu ar ogām izņem no saldētavas, tās maisa tik ilgi, kamēr neviena vairs nav salipusi. Saliek četros trauciņos vai glāzēs, pārlej ar šokolādes mērci un nekavējoties pasniedz. 

Skaties raidījumu ciklu “Džeimija lielais festivāls” televīzijas kanālā „FOX Life” svētdienās, no 13.augusta plkst. 12:20. 



Tija Ezeriņa

  

Saistītie raksti

Raimonds Zommers iesaka: Ziemassvētku cepeša vietā – astoņkājis ar cukini un zaļajiem lapu salātiem
Ziemassvētku dzērieni
Skats nākotnē: Marcello Trentini par kontrastu virtuvi
Tartars
VĪRUSĪDS DEZINFEKCIJAS ŠĶĪDUMS VIRSMĀM


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts