Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

10.08.2015

Torte Pavlova (recepte)

Par godu Krievijas baleta prīmai Annai Pavlovai nosauktā torte ir viegla un gaisīga kā balerīna. Tās izcelsme ir Jaunzēlande, kur vēl šodien torte Pavlova nereti tiek pasniegta viesībās. 

Torte Pavlova ir maigs bezē biskvīts, kas ārpusē veido kraukšķīgu garoziņu, bet iekšpusē saglabā mīkstu, zefīram līdzīgu konsistenci.

To vienmēr pasniedz ar svaigām sezonas ogām un augļiem, kurus bagātīgi klāj uz krēma kārtas. Tradicionāli krēmu gatavo no putukrējuma. 

Torti dekorē neilgi pirms pasniegšanas, lai tā saglabātu kraukšķīgo virskārtu. 


Sarežģītība: viegla
Porcijas: 6-8
Pagatavošanas laiks: ~25 min. + 1,25h cepšanai + 4h dzesēšanai.

Torte “Pavlova” ar Mascarpones un balzama liķiera “Šarlote” krēmu
Nepieciešams:
4 lielu olu baltumi
200g pūdercukura
1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
1 tējk. baltvīna etiķa
1/2 ēd.k. kukurūzas cietes

Pagatavošana:
1. Uzkarsē krāsni līdz 130C. Sagatavo pannu: uz cepamā papīra uzzīmē apli ar diametru 20cm - tortes izmērā. Papīru ar apzīmēto pusi uz leju ieklāj pannā. 
2. Ar mikseri vidējā ātrumā saputo olu baltumus vieglās putās. Turpinot putot, pakāpeniski pa ēdamkarotei pievieno pūdercukuru. Saputo masu līdz putas ir stingras un spīdīgas, un cukurs izkusis. 
3. Ieputo vaniļas ekstraktu. 
4. Iecilā masā etiķi un kukurūzas cieti (var aizvietot ar kartupeļu cieti).
5. Masu kārto uz pannas vēlamajā formā, tortes vidū veidojot nelielu padziļinājumu. 
6. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 75 min, līdz virsējā kārta ir sausa, un tortei izveidojusies viegli zeltaina nokrāsa. Izslēdz krāsni, torti atstājot pilnībā atdzist uz 4h.

Mascarpone  un balzama liķiera „Šarlote” krēms un rotājumi

Nepieciešams:
230g Mascarpone svaigā siera
230g saldā krējuma
60ml balzama liķiera „Šarlote”
2 ēd.k. cukura
svaigas ogas un augļi

Pagatavošana:
1. Saputo Mascarpone sieru, līdz tas kļūst viendabīgs un maigs. 
2. Pievieno 2/3 saldā krējuma un cukura un saputo līdz stingrām putām. Uzmanīgi, nepārputot!
3. Iemaisa balzama liķieri  „Šarlote”. Pievieno un iemaisa saldo krējumu līdz vajadzīgajai konsistencei. 
4. Krēmu klāj uz atdzisušās tortes, rotā ar svaigām ogām un augļiem. 





Foto: Mārcis Baltskars 

Receptes sagatavoja Baiba Muzikante (www.caramelle.lv)



  

Saistītie raksti

Deviņi knifi kulināriem
Vasaras deserts - saldējums
Bērzu sula un interesanti eksperimenti tējas gatavošanā. Recepte.
3 gardas receptes skaistām 1. septembra svinībām
Laura Žukovska-Supe: Latvija ir unikāla ar vairākām lietām


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts