Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

21.02.2017

Skats nākotnē: Marcello Trentini par kontrastu virtuvi

Aizvadītajā nedēļā Rīgā norisinājās Reaton profesionāļu dienas, kas pulcēja simtiem HoReCa industrijas speciālistu, kas divas dienas nodevās nozares jaunumu iepazīšanai. Pasākuma ietvaros uzstājās arī itāļu virtuves meistars Marcello Trentini.

Marcello Trentini, zināms kā Magorabin (Itālija), ir 1* Michelin restorāna šefpavārs un Eiropas jauno restorānu savienības Itālijas sadaļas viceprezidents. 

Marcello ir savas dzimtās pilsētas, Turīnas, virtuves piekritējs. “Kā jau visi itāļu,” viņš saka, “mēs esam kā traki uz saviem produktiem” – tā ir olīveļļa, dažādi garšaugi, kā timiāns, baziliks, ķiploks, pipari, arī garneles, parmezāna siers un, protams, pasta. Marcello Trentini māksla sastāv no tradicionālās itāļu virtuves un moderno tendenču apvienojuma. 

Kā pats Marcello apgalvo, "tā ir kontrastu virtuve". Kontrastu virtuve izpaužas šķietami nesaderīgu produktu apvienojumā, tas ir, garneles ar sieru, silts un auksts, gaļa un zivis. 

Lai pierādītu savu sajūsmu par kontrastiem virtuvē, Marcello prezentēja savu versiju par saldējumu – pesto saldējums. Kā zināms, pesto ir sāļs, saldējums ir salds. Tomēr garšo lieliski! 25% saldējuma veido neitrāla bāze, šajā gadījumā pupiņu pulveris, 10% pesto pulveris un 65% piens. Šādu neparastu saldējumu sauc gelato gastronomico un tam var veidot neskaitāmas variācijas, mainot bāzes sastāvdaļas un turoties pie proporcijām. 

"Visi domā, ka saldējumam jābūt saldam, taču tā tas nav," Marcello aicina pārkāpt ierastā robežas un eksperimentēt ar dažādām garšām, temperatūrām un faktūrām. Tikai tā varam atklāt jauno.   

HoReCa

  

Saistītie raksti

Vieta, kur „ labam būs augt”
Loreinas Paskālas vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju (recepte)
Ja dzērienu pagatavo ar prieku, viss izdodas!
Vīna karte- kā izvēlēties
Četras pārsteidzošas mērces grila ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts