Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

23.02.2017

Horeca.lv ABC. Pilnveidot viesmīlību restorānā

Viesmīlim jāstrādā ar iedvesmu un pozitīvu attieksmi
Viesmīlim jābūt laipnam, korektam, pozitīvam, draudzīgam
Viesmīlim jāspēj atbildēt uz jebkuru  viesa jautājumu par ēdieniem, dzērieniem un to saderību
Viesmīlim  jāzina ne vien viesu apkalpošanas principi, bet arī kā ēdieni pagatavoti

Jāpārzina ēdienkarte, tajā skaitā, jāsaprot katrs termins, kas tur rakstīts
Viesmīlim jāzina kā garšo katrs ēdiens, lai spētu to pārliecinoši paskaidrot viesim
Papildus galda klāšanas prasmei, katram viesmīlim jābūt ar labām komunikācijas prasmēm

Tīrs, kopts izskats, nevainojams apģērbs, koptas rokas, manikīrs (bez lakas)
Stāja, gaita, attieksme, runas veids, komunikācija ar viesi, pareizie jautājumi viesim- tas viss rada iespaidu un ietekmē viesu attieksmi. 

No viesmīļa ir daudz kas atkarīgs, cik un ko viesis pasūtīs restorānā. Viesmīlis var piedāvāt un ieteikt kaut ko no ēdienkartes, tādējādi veicinot pārdošanu 

Jāzina produktu un dzērienu saderība. Jāprot ieteikt.

Ja viesis jautā: „ ko varat ieteikt desertā ? ”, tad  labāk, ja viesmīlis par katru ēdienu zinātu pozitīvu īsu stāstiņu, nevis teiktu: „ neesmu to ēdis, nezinu”, vai „saldumus neēdu ” u.tml

Viesi  dažkārt interesējas par produktu  izcelsmi, tāpēc viesmīlim jābūt gatavam atbildēt uz jautājumiem par  produktu izcelsmi
Viesmīlim jāzina ko nozīmē veģetārs, vegāns, laktoze, glutēns, pārtikas alerģijas

Gadījumā, ja viesmīlis nezina kādu atbildi piemēram, par ēdienu sastāvu, tad labāk to noskaidrot pie pavāra, nevis teikt viesim „nezinu”

Gards ēdiens, pozitīva pieredze, nevainojams serviss un zinošs viesmīlis- tas viss radīs vēlmi viesim nākt uz konkrēto restorānu vēl un vēl.


Horeca

  

Saistītie raksti

Īstās latvju saimnieces receptes
Veselīgs uzturs
Tēma- "Pavāra aicinājums"
Plastmasas trauku bīstamās īpašības
​Tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam baudīsim dažādu valstu un stilu dzirkstošos vīnus kopā ar izsmalcinātām uzkodām


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts