Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

21.05.2017

Rabarberu sezona ir klāt! (recepte)

Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē
6-8 gab.

Sastāvdaļas
Mīklai
250 g sviesta
150 g miltu
2 ēdamkar. ūdens
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Rabarberu pildījumam
400 g rabarberu
45 g Dansukker baltā cukura

Beze
3 olu baltumi
180 g Dansukker baltā cukura


Visas mīklas sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā. Ietin plēvē un atdzesē 30 minūtes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C.
Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Katliņā uzkarsē, pievieno cukuru, izmaisa un karsē 2 minūtes. 
Kēksiņu formiņas ietauko. Mīklu ieklāj formiņās un pārklāj ar rabarberu pildījumu. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 10-15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atstāj uz dažām minūtēm atdzist. 
Pa to laiku sagatavo beze: olas baltumus un cukuru liek sausā un tīrā bļodā. Karstā ūdens peldē puto, līdz masas temperatūra sasniedz 50-65 °C. Gatavību pārbauda, paberzējot masu starp pirkstiem – cukura kristāliem jābūt pilnīgi izšķīdušiem. Masu pārliek citā bļodā un puto, līdz tā atdzisusi un gaisīga. Izvēlas dekorēšanas uzgali un caur dekorēšanas tūtiņu beze masu izspiež pāri kēksiņiem. izmantojot gāzes degli, apdedzina beze virskārtu. Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

  

Saistītie raksti

Viesnīcu zvaigžņu sistēma
Kurš senāks – karote, dakša vai nazis?
​Tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam baudīsim dažādu valstu un stilu dzirkstošos vīnus kopā ar izsmalcinātām uzkodām
MULTIPACK sortimentā orģināla dizaina kastes 0,33L un 0,5L pudelēm
Lieldienu groziņi (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts