Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

31.03.2016

Mencas fileja (recepte)

Porciju skaits: 4

Pagatavošanās laiks: 20 min

Sastāvdaļas:

600g mencas fileja bez ādas un asakām
1/2 tase miltu
1 tējkarote sāls
1/4 tējkarote pipari
1 šķipsniņa kajēnas pipari
2 tējkarotes eļļas
2 tējkarotes sviesta
1/2 gurķis

Marinādei:
3 kāti dilles
2 tase ūdens
2 ēdamkarotes etiķa
1/2 tējkarote sāls
2 tējkarotes medus


Pagatavošana:

Sagriež mencas fileju porciju gabalos. Sajauc kopā miltus, sāli, piparus un kajēnas piparus, un apvārta mencas gabalus. 

Cep zivis kartā pannā  eļļas un sviesta maisījumā, līdz filejas ir zeltaini brūnas no abām pusēm, apmēram 5 -7 minūtes. 
Liek veidnē.

Sarīvē gurķi. 

Marinādei:
Sagriež dilles kātus liek katliņā ar ūdeni, etiķi, sāli un medu.

Vāra marinādi. Pārlej ar karstu marinādi pār cepto mencas fileju un apkaisa ar rīvētu gurķi.

Servē zivis karstas vai aukstas ar kartupeļiem, rīsiem, salātiem un maizi.

  

Saistītie raksti

Pārbaudītas vērtības vīna plauktos: kā izvēlēties izcilu vīnu
12.marts 18:00 Pavārkurss. Gruzijas virtuve Latvijas šefpavāra acīm
Oktobris - pastas mēnesis
Kā žāvēt augļus un dārzeņus.
Pasaulē ietekmīgākā šefpavāra Hestona Blūmentāla neparastākās receptes


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts