Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

08.12.2016

Kā savus brīvdienu našķus padarīt karstākus

Katram ir ierasti ēdieni, kurus gatavojam biežāk, nekā gribētos. Lai nebūtu jātērē laiks un enerģija jaunu recepšu izmēģināšanā, ir veids, kā ierastos ēdienus mazliet atdzīvināt, – ar viskiju. Ne miņas no ierastā asuma, tikai patīkamas izmaiņas un garšu spēles, kas piešķir jaunu garšu buķeti.

Viskijs ir lielisks papildinājums ēdienam – gan pats par sevi kopā ar ēdienu, gan arī kā vērtīga un garšīga piedeva vai garšviela jau zināmai receptei, kas atsvaidzina maltīti un dod tai jaunu raksturu. To var pievienot gan saldajiem ēdieniem, kūkām, tortēm, pīrāgiem, gan zupām un pamatēdieniem. 

Pirms sāk gatavot ēdienu, ir jānoskaidro, kādas garšvielas vai produkti nedraudzējas ar viskiju un kurus labāk nepievienot izvēlētajai kombinācijai. Viens no šādiem produktiem ir ķiploks. Tas šajā kombinācijā nesīs vairāk sliktuma nekā labuma. 

Turpretim viens no viskija vislabākajiem sabiedrotajiem ir tumšā šokolāde. Ja vēlies atklāt jaunus garšu apvāršņus, kas atšķiras no ierastajām garšām, ir vērts pamēģināt izkausēt tumšo šokolādi un tad tai pievienot kādu maigu un elegantu viskiju. Viens no šādiem risinājumiem ir jaunais Johnnie Walker Blenders’ Batch viskijs, kurš pats jau gatavošanas procesā ir papildināts ar šokolādes aromātiem. 

Viskijs ir lielisks papildinājums dažādām mērcēm. Siers un siera mērce ir viens no labākajām elementiem, ar ko ļauties viskija eksperimentiem. Siera garša veido maigu fonu, kurš tiek akcentēts ar viskija papildinošo efektu.

Populārākais viskija izmantošanas virziens ēdienos ir deserti un saldie ēdieni. Ar viskiju iespējams gatavot gardas siera kūkas, pudiņus, kēksus un citus saldos. Arī šajā gadījumā ir būtiski izvēlēties maigāku un vieglāku viskiju, piemēram, Blenders’ Batch, kuram ir īpaši pārdomāta un aromātiem bagāta garša, kas būs lielisks papildinājums tieši cukurotajiem gardumiem.

Sulīgas gaļas marinādes, dārzeņu sacepumi un pat pastas ir atvērti viskija piedzīvojumam. Neliels daudzums grādīgā dzēriena var mainīt ēdiena garšas līdz pat nepazīšanai, tādējādi arī atverot paša produkta daudzās garšas šķautnes.
 
Protams, ir jāatceras, ka viskijs, kā jau visas piedevas, ir jāizmanto normas robežās un eksperimentējot ir jāseko līdzi garšu izmaiņām. Viskija garša nevar pārmākt ēdiena sniegto baudījumu.


Aiga Bernsone

  

Saistītie raksti

PAMATKURSS VĪNA KULTŪRĀ
Rabarberu sezona ir klāt! (recepte)
Laima eļļā gatavots lasis ar saldskābu seleriju un citrusu želeju`(recepte)
Ikdienišķa piena produktu uzņemšana labākai figūrai
Tapusi jauna aplikācija Rīgas Melnajam!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts