Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

22.06.2019

Jāņu siers (recepte)

Biezpiens – 1 kg
Piens – 3 l
Olas – 4 gab.
Sviests – 70 g
Ķimenes – 3 saujas
Sāls – 1 ēdamk.
 
Uz lēnas uguns katlā karsē pienu līdz 95 grādiem pastāvīgi maisot,un pakāpeniski pievieno maltu biezpienu. 
No biezpiena skābuma piens pamazām sarec.

Kad biezpiens atdalījies no sūkalām, maisīšanu pārtrauc , karstu nolej caur marli, lai biezpiens paliek marlē.Sūkalas notecina.

Pēc tam masu liek katliņā izkusētā sviestā, pievieno sāli,ķimenes un sakultas olas. Karsē, līdz masa kļūst vienmērīga- karsējot īsāku laiku siers būs irdenāks, bet  ja ilgāku, tad sīkstāks.

Gatavo siera masu iesien marlē, liek vēsumā, var uzlikt nelielu slogu lai nospiestu rituļa formā.
Nākamā dienā gatavs!

Pēc senām tradīcijām  pasniegt ar sviestu, medu vai ievārījumu.















  

Saistītie raksti

«Tork» augstas kvalitātes salvešu dozatoru līnija iegūst starptautisko dizaina izcilības balvu (International Design Excellence Award)
Konjaka pazinējs Žans Mišels Košē
Ekovirtuve – veselīga un Latvijā audzēta pārtika
Kā pagatavot grauzdētas mandeles- video
Āte svētku galdam (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts