Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

22.06.2019

Jāņu siers (recepte)

Biezpiens – 1 kg
Piens – 3 l
Olas – 4 gab.
Sviests – 70 g
Ķimenes – 3 saujas
Sāls – 1 ēdamk.
 
Uz lēnas uguns katlā karsē pienu līdz 95 grādiem pastāvīgi maisot,un pakāpeniski pievieno maltu biezpienu. 
No biezpiena skābuma piens pamazām sarec.

Kad biezpiens atdalījies no sūkalām, maisīšanu pārtrauc , karstu nolej caur marli, lai biezpiens paliek marlē.Sūkalas notecina.

Pēc tam masu liek katliņā izkusētā sviestā, pievieno sāli,ķimenes un sakultas olas. Karsē, līdz masa kļūst vienmērīga- karsējot īsāku laiku siers būs irdenāks, bet  ja ilgāku, tad sīkstāks.

Gatavo siera masu iesien marlē, liek vēsumā, var uzlikt nelielu slogu lai nospiestu rituļa formā.
Nākamā dienā gatavs!

Pēc senām tradīcijām  pasniegt ar sviestu, medu vai ievārījumu.















  

Saistītie raksti

Aktuālā tēma, kur mācīties tālāk? Bardepartament var kļūt par profesionālu bārmeni!
Veselīgs uzturs
Baltijas vīnzinis 2012 ir latvietis Jānis Kaļķis
Wine Spectator TOP 100
Lojalitātes un bonusu sistēma Jūsu uzņēmumam – iikoCard5!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts