Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

22.06.2019

Jāņu siers (recepte)

Biezpiens – 1 kg
Piens – 3 l
Olas – 4 gab.
Sviests – 70 g
Ķimenes – 3 saujas
Sāls – 1 ēdamk.
 
Uz lēnas uguns katlā karsē pienu līdz 95 grādiem pastāvīgi maisot,un pakāpeniski pievieno maltu biezpienu. 
No biezpiena skābuma piens pamazām sarec.

Kad biezpiens atdalījies no sūkalām, maisīšanu pārtrauc , karstu nolej caur marli, lai biezpiens paliek marlē.Sūkalas notecina.

Pēc tam masu liek katliņā izkusētā sviestā, pievieno sāli,ķimenes un sakultas olas. Karsē, līdz masa kļūst vienmērīga- karsējot īsāku laiku siers būs irdenāks, bet  ja ilgāku, tad sīkstāks.

Gatavo siera masu iesien marlē, liek vēsumā, var uzlikt nelielu slogu lai nospiestu rituļa formā.
Nākamā dienā gatavs!

Pēc senām tradīcijām  pasniegt ar sviestu, medu vai ievārījumu.















  

Saistītie raksti

Netērējiet laiku glāžu pulēšanai!
No 12.-18. oktobrim Rīgas restorānos "Rudens nedēļa"
Jaunākie atklājumi dižbrūkleņu produktos
Uztura mācība. Pareiza uztura mīti un stereotipi
JAUNUMS-APSKATIET VIESNĪCU TELEFONU APARĀTU KOLEKCIJU


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts