Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

23.12.2021

Raimonds Zommers iesaka: Ziemassvētku cepeša vietā – astoņkājis ar cukini un zaļajiem lapu salātiem


Jau šonedēļ katrā mājsaimniecībā tiks sirsnīgi atzīmēti Ziemassvētki un, gatavojot svētku maltīti,  aizvadītas sarunas ģimenes lokā. Lai arī Ziemassvētki saistās ar tradicionālām garšām un deviņiem ēdieniem svētku galdā, ieskandinot svētku nedēļu, šefpavārs un Maxima Latvija vēstnesis Raimonds Zommers aicina baudīt jaunus svētku gardumus, galdā ceļot astoņkāji ar cukini un zaļajiem lapu salātiem.

“Ziemassvētki ir vieni no gada gaidītākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem, kad baudām kopā būšanu ar saviem tuvākajiem. Nenoliedzami aktivitāte, kas visus satuvina, ir kopīga svētku mielasta gatavošana. Lai šogad Ziemassvētkos pārsteigtu gan sevi, gan savus ciemiņus ar gardu un neierastu maltīti, aicinu ierasto Ziemassvētku cepeti nomainīt pret cepeškrāsnī gatavotu astoņkāji, kas pasniegts ar svaigiem salātiem. Šīs ēdiens neatstās vienaldzīgu nevienu, pat pašu skeptiskāko ēdiena kritiķi,” stāsta Maxima Latvija vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.



Sastāvdaļas 4 personām: 


 
1 gb astoņkājis
Ķiršu tomāti
200 g Viči mīdijas sālījumā
190 g konservēti kaperi
550 g saulē kaltēti tomāti eļļā 
3 mazi cukini
1-2 liela izmēra tomāti
Mocarellas siera bumbas
Salātlapas
Sāls un pipari
Šalotes sīpols
Olīveļļa

Pagatavošanas gaita:


 
1.Cepeškrāsnij piemērotā stikla traukā ielej ūdeni, lai tas pārsedz pusi no tā tilpuma, pievieno sāli un piparus, uz pusēm sagrieztu šalotes sīpolu, kā arī ķiršu tomātus.
2.Traukā ievieto astoņkāji, lai tas pilnībā iegrimst ūdenī, pāri traukam uzklāj foliju, liek cepeškrāsnī gatavoties uz 100 °C trīs stundas.
3.Tikmēr sagriež mīdijas, kaperus, saulē kaltētus tomātus. Visu ievieto bļodā, pievieno olīveļļu, svaigi spiestu citronu sulu un apmaisa.
4.Sagriež cukini gareniskās šķēlītēs, palielos gabalos sagriež tomātu, pievieno mocarellas siera bumbas un iepriekš sagatavoto mīdīju, kaperu un saule kaltētu tomātu masu.
5.Pasniedz uz šķīvja sagatavotos salātus, pievieno salātlapas un atkāroti papildina ar sagatavotajiem mīdiju salātiem. 
6.Salātiem pa virsu liek sagrieztu astoņkāji. 



                                                                                                                             
Liene Dupate-Ugule

  

Saistītie raksti

Uztura mācība. Pupiņas - lieliska alternatīva gaļai
Viesistabas kalendārs maijam un jūnijam
Viesistaba Vintage Gardais nedēļas pusdienu piedāvājums no 6.-9. maijam
7 padomi no vīnziņa Raimonda Tomsona
Kurš saldējums ir vislabākais, bet kuru noteikti nepirkt?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts