Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

16.03.2018

HoReCa ABC- kas nepieciešams, lai saskaņotu restorāna vasaras terasi


Kaut arī līdz vasarai vēl pāris mēneši jāpagaida, šis ir pēdējais laiks gatavoties kafejnīcas vai restorāna vasaras terases atvēršanai.

Kas ir nepieciešams

Kafejnīcas vasaras terases pakalpojumi ir pieskaitāmi ielu tirdzniecībai, tāpēc, lai veiktu šādu pakalpojumu,  uzņēmumam ir nepieciešama ielu tirdzniecības atļaujas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai izsniegšanai.
Vasaras terases atļauju saskaņošanas un saņemšanas process var aizņemt līdz pat diviem mēnešiem var veikt pašiem vai, protams, labāk uzticēt pieredzējušiem profesionāļiem. Piemēram, kavis.lv

Kā tas notiek:

- Izbraukums vietas uzmērīšanai un foto fiksācijai
- Konsultācija un projekta skices izstrāde
- Izvietošanas plāna saskaņošana Rīgas Domes Satiksmes Departamentā
- Vizualizācijas un projekta saskaņošana Rīgas Pilsētas Būvvaldē
- Tirdzniecības atļaujas saņemšana elektroniski caur portālu www.eriga.lv

Īss veicamo darbu saraksts

 Noformulēt kafejnīcas, restorāna vasaras terases konceptu;
 Vasaras terases  projekta saskaņošana Rīgas Pilsētas būvvaldē un tirdzniecības atļaujas saņemšana Rīgas domē;
 Izstrādāt īpašo piedāvājumu, kas ir unikāls un raksturīgs tikai jūsu uzņēmumam;
 Pamatojoties uz konceptu -veidot ēdienu un dzērienu piedāvājumu;
 Izvēlēties produktu piegādātājus, pēc sortimenta, kvalitātes, cenas, piegādes nosacījumiem;
 Iegādāties terasei piemērotas mēbeles, saulessargus, dizaina elementus, dekorus;
 Atbilstoši vasaras terases konceptam, stilam un ēdienkartei pieskaņot un pasūtīt traukus, glāzes, galda piederumus. arkolat.lv;
 Pieskaņot salvetes, galdautus, dekorus;
 Atceries par iepakojumu produktu līdzņemšanai;
 Apgaismojums- dekoratīvais, akcentējošais un galvenais;
 Personāla atlase. Viesmīļu apmācības;
 Personāla darba apģērbs atbilstoši vasaras terases konceptam;
 Tehniskais nodrošinājums- kases sistēma, maksājumu termināli, planšetes ērtākai viesmīļu un virtuves sadarbībai;
 Muzikālais noformējums. Atcerieties, ka atskaņojot mūziku publiskās vietās ir nepieciešama licence, ko arī varat nodot saskaņot uzņēmumam kavis.lv;
 Mārketings. Domājot par viesu labsajūtu un lielisku apkalpošanu, atcerieties, par piecām maņām- redze, dzirde, oža, tauste, garša. Tām visām jāsaņem pozitīva sajūta. Tad viesi atgriezīs pie jums vēl un vēl;
 Terases atklāšanas pasākuma organizēšana. Preses relīžu sagatavošana, izsūtīšana plašsaziņas līdzekļiem, interneta medijiem, info publicēšana soctīklos –FB u.c..

Viesu ērtībām vēsākā laikā

 Pledi;
 Siltuma avoti- elektriskais infrasarkanais sildītājs (jāņtārpiņi) vai gāzes sildītāji speciāli terasēm.



Horeca.lv

  

Saistītie raksti

Deviņi knifi kulināriem
Saldējuma tendences 2016. gadā
Servējam vasaru uz šķīvja – ziedu raksti
Veikals labas garšas cienītājiem
Marta mēneša tēma- Francija. airBaltic atklās tiešo reisu Rīga-Bordo


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts