Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

26.08.2016

Džeimijs Olivers iesaka jaunu recepti-cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepums

Ko darīt, ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, taču jāklāj galds ģimenes pusdienām vai draugu sanākšanai? Atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers iesaka pagatavot brīnišķīgu cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepumu. Tā ir veselīga, garda maltīte, kuru var pagatavot vien nieka 15 minūtēs. 

Neticat? Vienkārši izmēģiniet un pārliecinieties, ka sulīgais cālis, šķiņķis, svaigi dārzeņi un krēmīgi kartupeļi sniegs neaizmirstamu garšu baudījumu. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 šķēles kūpināta bekona 
200 g nelielu puravu 
200 g spinātu
200 g saldētu zirņu
800 g kartupeļu
3 sīpoli
olīveļļa 
1 organiskās cāļa gaļas buljona kubiņš 
½ buntītes svaigu salviju
100 ml krējuma
30 g Parmezāna siera
4 x 120 g  cāļa krūtiņu bez ādas 
pāris zariņu rozmarīna 

Pagatavošana:
Sagriez kartupeļus virtuves kombainā, tad liec tos vidēja lieluma cepamajā pannā, aplej ar verdošu ūdeni un uzliec vāku. Nomizo sīpolus, sasmalcini tos virtuves kombainā, tad liec tos cepamajā paplātē kopā divām ēdamkarotēm eļļas, iedrupi buljona kubiņu, pieliec sāli un piparus. Pievieno salvijas lapas un regulāri apmaisi, nepieciešamības gadījumā pievienojot nedaudz ūdens. 

Uz lielas, taukvielas necaurlaidīga papīra loksnes ieberzē cāļa krūtiņu ar sāli, pipariem un rozmarīna lapām, tad pārloki pāri papīru un ar mīklas rulli saplacini cāli 1,5 cm biezumā. Liec cepamajā pannā kopā ar ēdamkaroti eļļas, apgriežot uz otru pusi pēc trīs vai četrām minūtēm un cepot,līdz gaļa kļūst zeltaina. Caurdurī nosusini kartupeļus, tad liec tos sīpolu pannā, samaisi kopā un izlīdzini. Pārlej pāri krējumu, tad pārkaisi ar Parmezāna sieru un cep cepeškrāsns augstākajā plauktā.

Gareniski sagriez puravus, noskalo zem krāna, tad sagriez mazākos gabaliņos. Liec tos pannā uz lielas liesmas kopā ar vienu ēdamkaroti eļļas, un cep, bieži apmaisot. Sagriez šķiņķi un pievieno to cālim, regulāri apmaisi. Puraviem pievieno spinātus un zirņus, kad spināti ir apcepušies un zirņi mīksti, uzber tos uz plātnes vai lielā lēzena šķīvja, pa virsu liekot cāļa gaļas gabalus un šķiņķi. Pasniedz kopā ar kartupeļu sautējumu.  


Tija Ezeriņa

  

Saistītie raksti

Vai jūs vēlaties laimīgus Viesus?
Burgers ar „Baltic Wild” brieža gaļu (recepte)
Baltijas vīnzinis 2012 ir latvietis Jānis Kaļķis
Atklāj veselīga uztura šķīvja noslēpumu!
Marta mēneša tēma- Francija. airBaltic atklās tiešo reisu Rīga-Bordo


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts