Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

29.10.2015

Bumbieri karstvīnā- Taizemes zupa (recepte)

Sarkanvīns piešķirs bumbieriem piesātinātu, rubīnsarkanu nokrāsu, garšvielas piedos desertam lielisku siltu aromātu, kas īpaši labi piemērots rudens laikam.

4 cilvēkiem būs nepieciešams: 

1 pudele sarkanvīna
1 SpiceHouse kanēļa standziņa
4 SpiceHouse krustnagliņas
½ tējkarote svaigi rīvēts muskatrieksts
½ tējkarote malts ingvers
8 piparu graudiņi
175g/ ¾ tases pūdercukura
Plāni nogriezta ½ apelsīna miziņa 
Plāni nogriezta ½ citrona miziņa 
8 stingri gatavi bumbieri

Pagatavošana:

1. Ielejam vīnu katlā, lai tajā pietiktu vietas horizontāli ievietotiem bumbieriem. Pievienojam vīnam rīvētu muskatriekstu, maltu ingveru, kanēļa standziņu, krustnagliņas, piparu graudus, pūdercukuru un citrusu miziņas. 
2. Nomizojam bumbierus, bet atstājam tos ar visiem kātiņiem un saliekam bumbierus katlā. Vīnam ir tikai nedaudz jāapklāj bumbieri. Uzkarsējam šķidrumu līdz vārīšanai, nogriežam liesmu, uzliekam vāku un vāram uz ļoti lēnas uguns 30 minūtes vai arī līdz bumbieri kļuvuši mīksti. Izņemam bumbierus no katla un pārliekam citā traukā.
3. Vārām atlikušo šķidrumu, līdz tas novārīts uz pusi un ieguvis sīrupa konsistenci. Caur sietiņu pārlejam sīrupu bumbieriem. Varam pasniegt gan karstus, gan arī kā aukstu desertu.

Ieteikums: Bumbierus varam pasniegt ar Maskarpones krēmu, ko pagatavojam vienādos daudzumos sajaucot Maskarpones sieru un saldo krējumu un pievienojam nedaudz vaniļas aromātam.  

Receptē nepieciešamās garšvielas:
 
SpiceHouse kanēļa standziņas (Ceilonas kanēlis)
Krustnagliņas
Muskatrieksts (svaigi sarīvēts)
Malts ingvers
Pipari 
Apelsīna miziņa 
Citrona miziņa 

Izsmalcinātās SpiceHouse garšvielas var iegādāties:

Dzirnavu iela 113A, Upīša pasāža, Rīga 
Tel. +371 29395015


Facebook: https://www.facebook.com/SpiceHouse-309203702425437
Twitter: https://twitter.com/Shop_SpiceHouse



  

Saistītie raksti

Vistu spārniņi marinādē (recepte)
Makarūns
Saldējuma deserts ar melnajiem pipariem un zemenēm (recepte)
Galda piederumi: kura dakšiņa salātiem, kura – desertam?
Tendence: patērētāji pieprasa premiālo un autentisko


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts