Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

02.08.2012

Viesistabas kalendārs augustam un septembrim


8.augusts plkst. 18:00 TEX MEX ar šefpavāru Kārli Robertu Celmu

Šī būs viena no tām reizēm, kad atkal ciemosimies Amerikas krastos, šoreiz lūkosimies Centrālamerikas virzienā. Jaukais un atraktīvais šefs Celms dalīsies ar savām zināšanām un prasmēm un kopa ar viesiem gatavos dažādus Meksikas ēdienus.
Kārlis ir vienīgais šefpavārs Latvijā, kurš savas zināšanas ir ieguvis prestižajā Le Cordon Bleu pavārmākslas skolā San Francisko Kalifornijā. Tagad mums ir tā lieliskā iespēja izbaudīt Kārļa meistarību arī Viesistabā un mācīties dažādu tautu virtuves noslēpumus. Cena 30Ls.

 

9. augusts plkst. 18:00 Nažu izmantošanas māksla.

 Ir ļoti grūti pagatavot ēst neizmantojot nazi. Pareizi griezt ir prasme, kas līdzinās mākslai. Šefpavārs Normunds Šaiters mācīs rīkoties ar dažādiem nažiem un atšķirt tos vienu no otra. Pēc šī kursa Jūs zināsiet kas ir jāgriež ar kuru nazi un kāpēc. Noskaidrosim vai mājas virtuvē ir nepieciešami cik vien iespējami daudzi naži, vai tomēr visus ēdienus var sagatavot tikai ar vienu universālu nazi. Griezīsim dažādus produktus profesionāļu uzraudzība. Sagrieztos produktus šefs Šaiters pārvērtīs vakariņas. Kurss notiek sadarbībā ar Zwilling. Cena 25Ls

 

12. augusts plkst. 17:00 Jauni ēdieni bērnu ballītēm
Māmiņas pārņem viegls satraukums katru reizi, kad mājās jāgatavo bērnu balle un atkal ir jāizdomā, ko sniegt mazajai, bet prasīgajai publikai. Šajā kursā kopā ar Kūkotavas meistari Maiju Kairi un Tallink Riga šefkonditoru Jāni Kairi izmēģināsim un iemācīsimies jaunus un interesantus ēdienus bērnu ballītēm. Cena 25Ls

 

13. augusts plkst. 18:00 Francijas klasiskie ēdieni ar Ingu Kalniņu un Normundu Šaiteru
Turpinām Francijas virtuves izzināšanu kopā ar Ingu Kalniņu. Šajā kursā virzīsimies uz Francijas Ziemeļiem un izpētīsim šī reģiona ēdienkartes. Kursā kopā gatavosim Mīdijas Normandijas gaumē, Vistu kalvadosā, Tarte tatin no kartupeļiem un camambert siera, vafeles un Tarte Normande un, protams, baudīsim piemērotus Francijas vīnus. Cena 25Ls

 

14. augusts plkst. 18:00 Pasaules vīnu modes tendences. Dienvidāfrikas zvaigznes.

 Kārtējā atraktīvā tikšanās ar vīnzini Gintu Sniedzi un pasaules vīna jaunākajām tendencēm. Šajā reizē par spožu zvaigzni vīna pasaules zvaigznājā - Dienvidāfriku. Visu 20. gadsimtu pasaule ignorēja šo izcilo vīnu valsti, un tikai pēc aparteīda beigām mums radās iespēja sākt iepazīt šos izcilos un interesantos vīnus. Par to visu un vēl vairāk šajā Ginta Sniedzes un Normunda Šaitera nodarbībā, kurā garšosim tipiskākos Latvijā sastopamos Dienvidāfrikas vīna paraugus, kam piemeklēsim atbilstošu ēdienkarti. Cena 30Ls.

 

15. augusts plkst. 18:00 Neparastās putnu gaļas receptes ar Sergeju Šiporovu. Kurss krievu valodā.

 Turpinām pasaules jauno garšu izzināšanu. Šoreiz dažādas putnu gaļas receptes fantastiskā šefpavāra Sergeja Šiporova vadībā – gatavosim tītaru, paipalu, izmantosim putnu aknas un saldajā Sabojan ar svaigām ogām . Meklējot garšu harmoniju piemeklēsim piemērotākos vīnus.

Sergejs Šiporovs ir šefpavārs, kurš trīs gadus strādājis, mācījies un pilnveidojis savas zināšanas un garšas izjūtas Anglijā divu Michelin zvaigžņu restorānā Le Manoir aux Quat’Saisons pie restorāna patrona Raymond Blanc, stažējies Helsinkos divu Michelin zvaigžņu restorānā Chez Dominique, pēc tam Latvijā strādājis tādos zināmos restorānos kā Monte Rosso un Radisson SAS Daugava. Cena 25Ls

 

19. augusts. Plkst. 18:00 Dažādi tomātu ēdieni kopā ar Viesistabas šefpavāru Normundu Šaiteru
Tomāts ir viens no iecienītākajiem dārzeņiem mūsu virtuvē, jo sevišķi šajā tomātu gatavošanās laikā. Šoreiz šefs mēģinās izstāstīt par dažādiem tomātiem un dažādu tomātu izmantošanu ne tikai tomātu mērcēs un marinējumos, bet arī citos ēdienos. Vēl šefs izstāstīs par saulē kaltētiem tomātiem un to izmantošanu mūsu virtuvē. Pamēģināsim pagaršot vairākus vīnus un  noskaidrot kā tomāts sader ar vīnu. Cena 25 Ls

 

20. augusts plkst. 18:00 Klasiskā Francijas konditoreja ar Ingu Kalniņu
Šajā reizē atgriezīsimies pie Francijas konditorejas pamatiem. Creme Brulee, Croissants un Pain au Chocolat, tipiskie Macarons ar dažādiem krēmiem un citi ļoti slavenie un klasiskie Francijas konditorejas izstrādājumi kopā ar Ingu Kalniņu, kura savas prasmes apguvusi vairākās Francijas kulinārijas skolās un praktizējusies Francijas restorānos, tagad dalās ar tām jau tradicionālos Viesistabas konditorejas kursos. Cena 25Ls

 

21. augusts plkst. 18:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata.

jau astoto reizi izcilais šefpavārs Kaspars Jansons aicinās mūs lieliskā kulinārā ceļojumā, rakstot savas aizraujošās dienasgrāmatas lappuses. Sezonāla piecu ēdienu ēdienkarte ar piemērotiem vīniem un tandēms ar Normundu Šaiteru atkal aizvedīs mūs gastronomijas debesīs. Cena 25Ls.

 

22. augusts plkst. 18:00 Baltijas zivju gatavošana ar Sergeju Šiporovu kurss krievu valodā.
Kursā paraudzīsimies kā dažādi pagatavot gan Baltijas jūras, gan vietējās saldūdens zivis. Šefpavārs dalīsies ar savām jaunākajām receptēm un saviem virtuves noslēpumiem.
Sergejs Šiporovs ir šefpavārs, kurš trīs gadus strādājis, mācījies un pilnveidojis savas zināšanas un garšas izjūtas Anglijā divu Michelin zvaigžņu restorānā Le Manoir aux Quat’Saisons pie restorāna patrona Raymond Blanc, stažējies Helsinkos divu Michelin zvaigžņu restorānā Chez Dominique, pēc tam Latvijā strādājis tādos zināmos restorānos kā Monte Rosso un Radisson SAS Daugava. Cena 30Ls.

 

29. augusts 18:00 Dažādi Rīsu ēdieni un risoto pagatavošana Normunda Šaitera vadībā
Rīsus var izmantot kā sastāvdaļu salātos, kā piedevu pie pamatēdiena, kā pašu pamatēdienu un arī kā desertu. Šefs dalīsies ar Jums savā prasmē un starptautiskajā pieredzē, lai kopā pagatavotu dažādus rīsu ēdienus un līdz galam saprastu kā pareizi gatavojams risoto un kādas ir iespējamas dažādas šī klasiskā ēdiena variācijas. Cena 25Ls

 

30. augusts plkst. 18:00 Pasaules vīna modes tendences. Pinot Grigio – pasaules stilīgākā vīnoga.
Atkārtosim šo izcilo vīna degustāciju Ginta Sniedzes vadībā, kurā ieskatāmies šīs nebeidzami populārās vīnogas daudzveidīgajā izpildījumā. Degustēsim Pinot Grigio no Itālijas, Austrijas, Vācijas, Francijas un citām valstīm. Arī šajās vīna vakariņās ēdienkarti piemeklēsim atbilstoši vīniem. Cena 30Ls


 1. septembris plkst. 18:00 Viesistabas vīna skola ar Irinu Sjomočkinu. Itālijas vīni

 Itālija ir viena no tām valstīm, kas ir saglabājusi autentiskumu savos vīnos. Nekur citur pasaulē nav sastopamas tik daudz vīnogu šķirnes. Arī tik daudz vīna reģionu nav nekur citur pasaule praktiski katrs Itālijas nostūris ir piesātināts ar vīnu. Šajā kursā mācīsimies lasīt Itālijas vīnu etiķetes, iepazīsim vīnu ģeogrāfiju klasifikācijas sistēmu, kā arī skaidrosim itāļu vīnu terminoloģiju. Kursā degustēsim piecus tipiskus itāļu vīnus un šefs sagatavos piemērotu itāļu pamatēdienu. Cena 25Ls


2. septembris plkst. 13:00 Pavāru nodarbība mazajiem Viesistabas draugiem.

Turpinām tradīciju svētkos aicināt uz Viesistabu bērnus vecumā no 3 – 14 gadiem, lai kopā ar mūsu jauko Ingu Kalniņu gatavotu sev gardumus skolas, gaitas uzsākot un sagaidot rudeni. Cena 20Ls

4.   septembris plkst. 18:00 Kā pareizi un interesanti gatavot Liellopu gaļu dažādos ēdienos. Kursu vada Normunds Šaiters

Liellopu gaļa var tikt pagatavota ļoti dažādi un visā pasaulē ir viens no populārākajiem dažādās virtuvēs izmantotajiem gaļas veidiem. Šefpavārs kopā ar mums izzinās, kā nopirkt šo gaļu, kā pareizi un kādos dažādos veidos to iespējams pagatavot. Viesosimies Francijas, Tuvo un tālo Austrumu virtuvēs. Cena 30Ls

 

8. septembris plkst. 18:00 JAUNUMS!!! Šefpavāri Kaspars Jansons un Normunds Šaiters aicina Jūs uz Gardēžu vīna vakariņām „Rudens Festivāls”
Šajās vakariņās šefpavāri sava atraktīvajā tandēmā gatavos saviem viesiem īpašu ēdienkarti, izmantojot mūsu rudens dāsnās veltes. Sadarbībā ar Viesistabas vīnziņiem izvēlēsimies atbilstošus vīnus pie katra šefu piedāvātā ēdiena. Šajā vakarā pašiem viesiem jāgatavo nebūs, tikai jābauda mūsu šefpavāru atraktivitāte un pavārmāksla. Gatavojamies uz izcilām kulinārām baudām un lielisku pieredzi. Cena 35Ls

 

Jaunums!!! Četru kvalifikācijas celšanas nodarbību cikls profesionāliem pavāriem un ēdināšanas uzņēmumu vadītājiem. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un Restorānu Asociāciju un delikatešu veikalu – noliktavu Reaton

1.     nodarbība. 9. Septembris plkst. 12:00

Jaunākās tendences ēdienu noformēšanā un dekorēšanā ar Tallink Riga šefkonditoru Jāni Kairi un Kūkotavas galveno meistari Maiju Kairi.

 

2.     nodarbība. 10. Septembris plkst. 12:00
Jaunas konditorejas receptes un dažādu mīklu izmantošana profesionālā virtuvē. Kursu pasniedz Franču konditorejas speciāliste Inga Kalniņa

 

3.     nodarbība 11. Septembris plkst. 12:00

Dažādi jauni liellopu gaļas ēdieni Jūsu ēdienkartēm. Kursu vada Viesistabas šefpavārs Normunds Šaiters.

 

4.     Nodarbība. 12. Septembris plkst. 12:00

Veselīgi un mūsdienīgi pagatavotas zivis profesionālā virtuvē. Šefpavārs Sergejs Šipurovs. Kurss notiek krievu valodā
Cena par vienu cikla nodarbību 30Ls, ja maksājat par visām četrām nodarbībām, tad cena par visu ciklu 100Ls. Katras nodarbības ilgums 3 – 4h. Kursa laikā visus pagatavotos ēdienus būs iespējams nodegustēt un darboties līdzi vadošajiem šefpavāriem arī praktiski.

 

16. septembris plkst. 13:00 JAUNUMS!!! Pasākums visai ģimenei. Pankūku cepšanas skola.
Ar šo vēlamies uzsākt jaunu tradīciju un reizi pa reizei sarīkot īstus ēdienu gatavošanas svētkus, kuros gatavo visi kopā – gan bērni, gan vecāki. Šajā reizē mūsu šefpavāres Ingas Kalniņas vadībā rīkosim pankūku cepšanas konkursu. Katra ģimene ceps savu iemīļoto pankūku recepti, noformēs, pasniegs un tad dalīsies tajā ar citiem pasākuma dalībniekiem. Pirms kursa lūgsim Jums iesūtīt savu īpašo recepti, lai varam sagādāt atbilstošos produktus. Katrai ģimenei tiks nodrošināta sava darbavieta un nepieciešamie instrumenti. Pēc gatavošanas, visi kopā tiks aicināti degustēt un novērtēt dažādās pašu gatavotās pankūkas. Rezultātus vērtēs Viesistabas eksperti. Optimālais komandas lielums 2 pieaugušie un 2 bērni, bet noteikti drīkst piedalīties arī ģimenes citā sastāvā. Piedalīšanās cena: katram pieaugušajam 15Ls, katram bērnam 7,50Ls. Cenā ietilpst produkti un atspirdzinājumi pie pankūkām: sulas, tēja un kafija, kā arī garšīgas balvas dalībniekiem.

 

17. septembrī plkst.18:00 Vīna pasaules modes tendences. Austrālijas un Jaunzēlandes vīni
Atraktīvais vīnzinis Gints Sniedze turpina Viesistabas viesu iepazīstināšanu ar vīna pasaules modes tendencēm. Šajā reizē par Austrālijas un Jaunzēlandes vīniem.

Austrālijā ražo vīnus jau ļoti sen, taču vecā pasaule Austrālijas vīnus sāka iepazīt tikai 20. gadsimta otrajā pusē. Kvalitātes ziņā konkurējot ar labākajiem Francijas vīniem, Austrālija šobrīd ir ceturtā lielāka vīnu eksportētāja pasaulē un izceļas ar interesantiem vīniem, nosakot pasaules vīna tendences. Jaunzēlandes vīnu pasaule iepazina tikai ļoti nesen, taču pēc šī atklājuma, jau ļoti drīz pasaules vīna pazinēji bija sajūsmā par ļoti kvalitatīvajiem un savdabīgajiem Jaunzēlandes Pinot Noir, Sauvignon Blanc un ne tikai. To visu un vēl daudz ko citu interesantu šajās izmeklētajās vīna vakariņās. Piemērotas ēdienkarti piemeklēs un realizēs šefpavārs Normunds Šaiters. Cena 30Ls
JAUNUMS!!! Vīnu maestro Valentīna Grandāne piedāvā nodarbību ciklu speciāli Viesistabas Kazarmās viesiem. Nodarbības paredzētas cilvēkiem ar padziļinātu interesi par vīnu.

 

18. septembris plkst. 18:00 Pirmā nodarbība. Vīnu un sieru saderība
Populārs, gadsimtu pieredzē balstīts uzskats vēsta, ka nav drošāka saderības parauga par lielisko trijotni – vīns, maize un siers. Tikpat populārs ir ticējums par ideālu draudzību siera un sarkanvīna starpā. Bet vai tas patiešām tā ir? Vai daudz interesantākas un niansētākas garšas kombinācijas nerodas baltvīnu un īpatnējāka stila sieru salikumos?

 Ar šo nodarbību uzsāksim niansētu vīnu izzināšanu


Turpmākās nodarbības:

16. oktobrī plkst. 18:00 Syrah un Shiraz vīnu variācijas.

13. novembrī plkst. 18:00 Eiropas klasiskie sarkanvīnu stili salīdzinājumā – Rioja, Bordeaux, Toscana

11. decembrī plkst. 18:00 Deserta vīnu dažādība

Nodarbību laikā degustēsim 5 – 6 vīnus ar atbilstošu un piemeklētu ēdienu mūsu šefpavāru izpildījumā.

 

Visa nodarbību cikla cena vienai personai 120Ls. Vienas atsevišķas nodarbības cena 35Ls.

 

22. septembris plkst. 18:00. Dažāda Tunča pagatavošana mājās. Šefpavārs Sergejs Šipurovs. Kurss krievu valodā.
Šī salīdzinoši lielā un muskuļotā pasaules okeānu zivs ieņem nozīmīgu vietu dažādu valstu kulinārijā. Ir neskaitāmi veidi kā to gatavot. Mēs veikalos varam nopirkt konservētu tunci un izmantot to visdažādākajos veidos. Pasaulē populārs ir tunča steiks vai carpaccio. Šajā kursā Šefpavārs Sergejs Šipurovs dalīsies savā pieredzē un receptēs, ka iekļaut šo vērtīgo zivi savās ēdienkartēs. Cena 30Ls.

 

23. septembris plkst. 13:00 Cikls: Gatavosim paši. Dažādu konfekšu gatavošana mājās.
Smalkā šokolādes konfekte Trifele radusies Francijā 1895. gada decembrī. Klasiski tā gatavota no izsmalcinātas šokolādes masa, kura lēni kūst uz mēles. Mūsdienās trifelēm pievieno dažādas garšas un sastāvdaļas. Bez šokolādes konfektēm mēs labi pazīstam konfektes, kuras gatavojām paši, izmantojot kondensēto pienu. To par pamatu izmanto karameļu gatavošanā. Kopā ar Kūkotavas meistari Maiju Kairi un Tallink Riga šefkonditoru Jāni Kairi mācīsimies gatavot dažādas piena un šokolādes konfektes mājas apstākļos. Cena 25Ls

 

24. septembris plkst. 18:00 Cikls: Gatavosim paši. Svaigas Pastas ēdieni mājas apstākļos kopā Hotel Bergs virspavāru Gati Grosbergu.
Šajā kursā šefs rādīs un mācīs kā pagatavot svaigu pastu un kā pareizi to pasniegt. Gatavosim pastas mīklu, Gatis paskaidros tas ir Al dente un kā to panākt. Gatavosim un degustēsim dažādus svaigas pastas ēdienus un pašu gatavotas dažādas mērces. Cena 25Ls.

 

25. septembris. Plkst. 18:00 Šefa Kaspara Jansona dienasgrāmata.
Jau devītā cikla nodarbība vedīs mūs tālāk pa dienasgrāmatas nodaļām un tieši rudens bagātīgajā piedāvājumā, kurš izpaudīsies Kaspara kulinārajā lidojumā. Kā parasti  - gaidīsim brīnumus! Cena 25Ls

 

26. septembris. Plkst. 18:00 Jaunākās Veģetārās virtuves receptes. Šefpavārs Sergejs Šipurovs. Kurss krievu valodā.
Šefs piedāvās kādas no savām ļoti interesantajām un mūsdienigajām receptēm, šoreiz izvēloties ēdienus no tik populārās veģetārās virtuves. Cena 25Ls

 

29. septembris plkst. 18:00 Viesistabas vīna skola ar vīnzini Irinu Sjomočkinu. Tēma: Spānija.
Karstā Spānija ir slavena ar saviem piesātinātajiem, spilgtajiem un izturētajiem sarkanvīniem, tā tas ir, bet „jaunās Spānijas” vīni var būt gan eleganti, gan smalki. Šeit ražo arī lieliskus rozā vīnus un svaigus baltvīnus.

    Spānijas reģionu karte un to klasifikācija.
    Kā lasīt spāņu vīna etiķeti.
    Spāņu terminu paskaidrojums.

Lekcijas laikā ir 5 vīnu degustācija un viens piemeklēts otrais ēdiens. Cena 25Ls

 

30. septembris plkst. 13:00 Rudens viesību uzkodas.
Kārtējo reizi Tallink Riga šefkonditors Jānis Kairis un Kūkotavas meistare Maija Kaire dalīsies ar mums savā meistarībā. Šajā reizē gatavosim dažādas rudens viesību uzkodas, izmantojot vietējos produktus un noformējot tos atbilstoši mājas viesībām. Cena 25Ls.

 

1.   Oktobris plkst. 18:00 Dažādu sieru izmantošana mūsdienu Franču virtuvē.
Francijas kulinārijas meistare Inga Kalniņa kopā ar Viesistabas šefpavāru Normundu Šaiteru gatavos ēdienus, izmantojot dažādus sierus. Siers plaši tiek izmantots gan saldajos, gan sāļos ēdienos. Siers var būt galvenā ēdiena sastāvdaļa, var būt arī kā piedeva vai akcents, lai padarītu pierastu ēdienu speciālu un savādāku. Maskarpones siera kūkas, dažādu sieru salāti un fondjū plānojas būt šī kursa pamatā. Cena 25 Ls

 

Kursi notiek:

Viesistabā Kazarmās

Jēkaba Kazarmās 2b – otrajā stāvā

Torņa ielā 4, LV-1050, Rīgā

Pieteikšanās:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: kristine@macibucentrs.com, kaspars@macibucentrs.com, agate@macibucentrs.com

Apmaksas kārtība:

Par kursiem iespējams norēķināties veicot pārskaitījumu pirms kursa vai arī skaidrā naudā un ar karti uz vietas pie mums Viesistabā.

Grupām lielākām par trīs personām priekšapmaksa obligāta.

Lai saņemtu atlaides par nodarbību ciklu, nodarbības jāapmaksā pilnībā.

Rezervējot un apmaksājot vairāk nekā 3 nodarbības ar vienu maksājumu, tiks piemērota 10% atlaide.

 

  

Saistītie raksti

Piecas idejas, kā pagatavot vistas fileju
Džeimija Olivera pildītais Ziemassvētku tītars ar mērci
Pavasara Rīgas restorānu nedēļa no 18. aprīļa līdz 1. maijam
Restorāns “Kaļķu vārti” klientiem piedāvā individuālu pieeju un dabisku virtuvi
Kā pagatavot grauzdētas mandeles- video


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts