Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.12.2011

Zivsaimnieki veiksmīgi iegulda attīstībā Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējumu

Vakar, 7. decembrī Zivsaimniecības konsultatīvās padomes sēdē zemkopības ministre Laimdota Straujuma aicināja zivsaimniekus iesniegt Zemkopības ministrijai izvērtēšanai priekšlikumus par finansējuma pārdali starp pasākumu prioritātēm, lai zivsaimniecības nozarei efektīvāk piesaistītu līdz šim vēl neizmantoto Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējumu. Lauku atbalsta dienesta pārstāvis Zivsaimniecības konsultatīvās padomes dalībniekus informēja, ka šobrīd zivsaimnieki veiksmīgi iegulda attīstībā – no Eiropas Zivsaimniecības fonda atvēlētajiem 117 miljoniem latu laika posmam no 2007. līdz 2013. gadam vēl pieejami ir 14,5 miljoni latu.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma informēja, ka 14. decembrī Briselē tiksies ar ES zivsaimniecības komisāri, kurai paudīs Latvijas zivsaimnieku prasības Kopējās zivsaimniecības politikas un nākamā perioda finanšu instrumenta Eiropas Jūrniecības un zivsaimniecības fonda saistībā, tostarp, ka nozvejas kvotas ir jānosaka pēc reģionālā principa, t.i., ka par nozvejas kvotām Baltijas jūrā lemj tikai tās ES dalībvalstis, kas atrodas pie Baltijas jūras, nevis visas ES dalībvalstis, kā tas ir noticis līdz šim.

Zivsaimniecības konsultatīvās padomes dalībnieki pauda gandarījumu par Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” ieceri izveidot modernu slēgtu recirkulācijas tipa akvakultūras kompleksu, kas kalpotu gan kā zivju vaislas banka, gan kā akvakultūras pētniecības un izglītības centrs.


Kaspars Funts,
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks


  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts