Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

22.09.2011

Zivis un olas uzturā jeb Ko ēda vistiņa, ko ēda zivtiņa, to apēdam arī mēs

Vēl tikai 2 reizes šoruden notiks Ārstu biedrības ceturtdienas konferences. Šodien runāsim par uztura piramīdas svarīgu sastāvdaļu – zivīm un olām. Tās mums nepieciešamas tīras un veselīgas. Tas nozīmē, ka mums būtu jāzina, kāda to izcelsme un ceļš līdz mūsu galdam. Jo īpaši, cik laimīga bijusi zivtiņa savas dzīves laikā un cik – dējējputniņš. Tāpēc piedāvājam noklausīties šefpavāra un kustības SlowFood Latvijas pārstāvniecības priekšsēdētāja Mārtiņa Rītiņa viedokli par šiem produktiem, dietologa Anda Brēmaņa ieteikumus un uzturzinātnieka Zigurds Zariņš teikto par zivju tauku nozīmi, gaļas un zivju olbaltuma atšķirībām, kā arī par zivju toksīniem. Veterinārārsts un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR pētnieks Mārcis Ziņģis pastāstīs par zivju labturības nozīmi; bioloģe, LLU Biotehnoloģijas un veterinārmedicīnas zinātniskā institūta Sigra pētniece Īra Vītiņa – par olu vērtības uzlabošanas iespējām, un LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes vadošā pētniece Ilze Grāmatiņa iepazīstinās ar zivju un olu pārstrādes īpatnībām.

Atgādināma arī, ka vēl tikai 22. un 29.septembrī  Ārstu biedrības pagalmā laikā no plkst. 15 līdz 19 notiks Zaļās ceturtdienas tirdziņš, kurā Latvijas zemnieku saimniecības piedāvās dažādus lauku labumus pilsētnieka ledusskapim: īstu lauku maizi, piena produktus, kazas sieru, gaļas izstrādājumus, kūpinātas zivis un vistiņas, svaigus dārzaugus un ogas, paipalu olas, cidoniju un smiltsērkšķu produktus, medu un tējas, veselīgus saldumus, dabīgu mājas saldējumu utt.


Naja Gaile,
LĀB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts