Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

09.09.2018

Zināmi titulu Latvijas pavārs un pavārzellis 2018 ieguvēji


7. septembrī noritēja konkurss par titulu Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pavārzellis 2018. Sacensības jau 16 reizi rīkoja Pavāru klubs sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT1.

Šogad par gada pavāra titulu cīnījās Valērijs Tolmačovs, pavārs no restorāna Gastronome (Latvija); Dinārs Zvidriņš, šefpavārs no restorāna Laivu centrs (Latvija); Bernards Anužis, šefpavārs no restorāna Onore (Lietuva) un Pāvels Skopa, šefpavārs no restorāna Koya (Latvija).

Savukārt par labākā pavārzeļļa nomināciju sacentās Nikita Troščenko no restorāna Gastronome (Latvija); Anastasija Verbicka no restorāna Grand Hotel Kempinski (Latvija), Rokas Ragauskas, no Restorans 4 (Lietuva) un Maksims Nazarovs no  restorāna Koya (Latvija).

Konkurss noritēja vairāk nekā četras stundas, kuru laikā dalībniekiem bija jāsagatavo trīs kārtas.
Konkursa pirmais uzdevums bija melnā kaste- uzkodām. 
Pamatēdiena produkti bija mežacūkas fileja, grūbas un brūklenes. Desertam bija paredzēti burkāni, svaigas cidonijas un griķu milti.
Produktus konkursam nodrošināja uzņēmums Reaton, kas ir augsti novērtēts profesionāļu vidū.

Konkursa vadītāja lomā iejutās Māris Jansons. Sacensības vērtēja starptautiski atzīti eksperti- žūrijas priekšsēdētājs Jarmo Huuhtanen (Somija), Jari Karlsson (Zviedrija), Priit Toomits (Igaunija), Jaroslav Orsevski (Lietuva) Maija Kaire (Latvija).
 
Kā jau sacensībās, konkursantiem netrūka satraukuma un spriedzes. Katrai komandai, kas sastāvēja no pavāra un pavārzeļļa bija jāstrādā ātri un saskaņoti, un jāiekļaujas saspringtā laika grafikā. Pēc noteikumiem par vienu nokavētu minūti tiek noņemts viens punkts, par otru nokavēto minūti, tiek noņemt otrs punkts, bet par trijām nokavētām minūtēm konkursants stājās rindas galā un var nodot ēdienu vēlāk, kas nozīmē, ka jāgādā, lai ēdiens saglabā nepieciešamo temperatūru. Laiks, ir tikai viena no lietām, kas jāievēro konkursantiem.

Pavāru darbu konkursu laikā, žūrija vērtēja pēc noteiktiem kritērijiem- ēdiena noformējums, garša, produktu saderība, krāsu gamma, tehniskā meistarība un darba organizēšana.
Labākais pavārs balvā saņēmā naudas balvu 700 eiro un  tradicionāli ceļojošo Reaton Zelta pavārnīcu.
  
Konkursa Latvijas pavārs 2018 rezultāti:

1. vieta Dinārs Zvidriņš, šefpavārs no restorāna Laivu centrs (Latvija). 1073 punkti;

2. vieta Bernards Anužis, šefpavārs no restorāna Onore Lietuva), 1011 punkti;

3. vieta Pāvels Skopa, šefpavārs no restorāna Koya (Latvija), 990 punkti;

4. vieta Valērijs Tolmačovs, pavārs no restorāna Gastronome (Latvija), 810 punkti. 

Labāko pavārzelli žūrija izvēlējās pēc spējas sadarboties ar pavāru un citiem kritērijiem.
 
Latvijas pavārzellis 2018 titulu saņēma - Anastasija Verbicka, restorāns Grand Hotel Kempinski (Latvija).
 
Balvā pavārzellis saņēma Reaton sagatavoto Koka karoti un naudas balvu 200 eiro.
Koka karote ir balvu fonda jaunums, tajā ir iegravēta Laimas zīme. Kā pastāstīja Reaton mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Ilze Šipkēvica, tad Laimas zīme simbolizē veiksmi, attīstību un izaugsmi. Atšķirībā no ceļojošās Reaton Zelta pavārnīcas, pavārzeļļa balva Koka karote paliek pie uzvarētāja, un ir kā stimuls tiekties uz nākamiem sasniegumiem uz Zelta pavārnīcu.


Horeca


Galerija

  

Vēl ziņas

Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā
Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts