Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.11.2019

Zināmi sacensību Monin Junior Cup 2019 uzvarētāji



24.oktobrī vadošais HoReCa sektora apkalpotājs Latvijā Gemoss un plaši pazīstamo sīrupu ražotājs Monin sadarbībā ar Latvijas Bārmeņu Federāciju un Valsts SIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums (RTRIT)  organizēja jau ceturto bezalkoholisko kokteiļu konkursu Monin Junior Cup 2019 profesionālo izglītības iestāžu studentiem un absolventiem, kas notika RTRIT telpās.

Konkurss norisinājās classic kategorijā, un tajā piedalījās 38 Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi, kuri pārstāvēja 8 dažādas Latvijas izglītības iestādes  kur apgūst bārmeņa, viesmīlības, ēdināšanas pakalpojumu speciālista profesiju.

Visiem dalībniekiem bija jāpagatavo viens bezalkoholiskais kokteilis 3 porcijās 7 minūšu laikā, kokteiļa receptei  bija jābūt pašu izdomātai, populāras kokteiļu receptes izmantot nedrīkst. Visiem dalībniekiem bija obligāti jāuzstājas atbilstošā bārmeņu apģērbā vai skolas uniformā.

Sacensības noritēja vienā kārtā, un par uzvarētāju kļuva tas, kurš būs ieguvis visvairāk punktu. Žūrija vērtēja gan kokteiļu ārējo izskatu un dekorāciju pielietojumu, gan smaržu un garšu, kā arī paša bārmeņa ārējo izskatu, pareizu aprīkojuma izvēli un daudz ko citu.

Monin Junior Cup 2019 žūrijā bija kokteiļu pagatavošanas eksperti un profesionāļi:

Andris Reizenbergs – ar neskaitāmām balvām godalgots bārmenis un Balzāmbāra līdzīpašnieks.
Oskars Vārenbergs - Latvijas Bārmeņu federācijas valdes loceklis, bāra-restorāna Stage 22 bārmenis
Haim Vital Grinfeld -  Monin zīmola pārstāvis no Igaunijas
Pasākumu vadīja Andris Petkēvičs – Andrito kafijas grauzdētavas vadītājs.

Pirmo vietu konkursā un galveno balvu - Gemoss dāvanu karti 100 eiro vērtībā ieguva Staņislavs Šavļuks no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un pagatavojot kokteili ar nosaukumu Popcorn movie fashion. Otro vietu godpilni ieņēma Laima Suščenko no Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskolas, radot kokteili Elēģija. Trešo vietu ieņēma Jānis Reinholds no Kuldīgas Tehnoloģiju un Tūrisma Tehnikuma, pasniedzot kokteili Salna.

Kā norāda Inguss Reizenbergs, konkursa rīkotājs un Monin zīmola vadītājs Latvijā: “Tāda veida konkursi palīdz popularizēt bārmeņu profesiju Latvijā, kā arī celt jauno bārmeņu un viesmīļu kvalifikāciju, un vienkārši veicināt profesijas un skolu atpazīstamību Latvijā.”


 foto: Dāniels Veidenbaums

Galerija

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts