Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

06.12.2016

Zināmi oficiālie Eiropas gastronomijas reģiona suvenīri

Nodibinājuma “Rīgas Tūrisma Attīstības birojs” (zīmols “Live Riga”), Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldību, kā arī Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera rīkotā konkursa “Rīgas – Gaujas reģiona – 2017.gada Eiropas Gastronomijas reģiona oficiālais suvenīrs” rezultātā pasludināti trīs oficiālie suvenīri.

Izvērtējot konkursam iesniegtos darbus atbilstoši reģiona nodefinētajai tēmai “Ar dabu šķīvī”, žūrija pieņēma lēmumu par trim oficiālajiem suvenīriem: bērzu sulu sīrupu, augu tējām un rabarberu, cidoniju sukādēm.

Bērzu sulas sīrupu piegādās SIA “Kainaži”, augu tējas – Z/S “Doktus”, savukārt rabarberu un cidoniju sukādes – SIA “Rāmkalni Nordeco”.

“Izvērtējot piecus iesniegtos piedāvājumus, galvenokārt vadījāmies, lai produkts atbilstu konceptam, taču būtiski bija arī citi kritēriji – iesniegtais dizains, inovācija, produktu izcelsme, ekonomiskais pienesums reģionam un citi faktori. Tā kā nolikumā jau bija paredzēts, ka uzvarētāji var būt vairāki, lēmām par labu trīs iesniegtajiem produktiem – katram no tiem saredzam savu mērķauditoriju, pielietojumu un pievienoto vērtību projekta popularizēšanā,” skaidro RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča. 

Oficiālie suvenīri būs pieejami piecos Rīgas, Siguldas, Valmieras un Cēsu tūrisma informācijas centros, kā arī kalpos pašvaldību reprezentācijas vajadzībām.

Žūrijā bija pārstāvji gan no RTAB, gan reģiona pašvaldībām, kā arī tika pieaicināti viesmīlības un ēdināšanas eksperti. 

Kā jau iepriekš ziņots, Rīgas - Gaujas reģions ieguvis iespēju 2017.gadā kļūt par Eiropas Gastronomijas reģionu un nākamajā gadā plānota plaša pasākumu programma, kura tiks atklāta Rīgā 14.janvārī un Siguldā 28.janvārī.

Anna Blaua 

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts