Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

06.12.2016

Zināmi oficiālie Eiropas gastronomijas reģiona suvenīri

Nodibinājuma “Rīgas Tūrisma Attīstības birojs” (zīmols “Live Riga”), Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldību, kā arī Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera rīkotā konkursa “Rīgas – Gaujas reģiona – 2017.gada Eiropas Gastronomijas reģiona oficiālais suvenīrs” rezultātā pasludināti trīs oficiālie suvenīri.

Izvērtējot konkursam iesniegtos darbus atbilstoši reģiona nodefinētajai tēmai “Ar dabu šķīvī”, žūrija pieņēma lēmumu par trim oficiālajiem suvenīriem: bērzu sulu sīrupu, augu tējām un rabarberu, cidoniju sukādēm.

Bērzu sulas sīrupu piegādās SIA “Kainaži”, augu tējas – Z/S “Doktus”, savukārt rabarberu un cidoniju sukādes – SIA “Rāmkalni Nordeco”.

“Izvērtējot piecus iesniegtos piedāvājumus, galvenokārt vadījāmies, lai produkts atbilstu konceptam, taču būtiski bija arī citi kritēriji – iesniegtais dizains, inovācija, produktu izcelsme, ekonomiskais pienesums reģionam un citi faktori. Tā kā nolikumā jau bija paredzēts, ka uzvarētāji var būt vairāki, lēmām par labu trīs iesniegtajiem produktiem – katram no tiem saredzam savu mērķauditoriju, pielietojumu un pievienoto vērtību projekta popularizēšanā,” skaidro RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča. 

Oficiālie suvenīri būs pieejami piecos Rīgas, Siguldas, Valmieras un Cēsu tūrisma informācijas centros, kā arī kalpos pašvaldību reprezentācijas vajadzībām.

Žūrijā bija pārstāvji gan no RTAB, gan reģiona pašvaldībām, kā arī tika pieaicināti viesmīlības un ēdināšanas eksperti. 

Kā jau iepriekš ziņots, Rīgas - Gaujas reģions ieguvis iespēju 2017.gadā kļūt par Eiropas Gastronomijas reģionu un nākamajā gadā plānota plaša pasākumu programma, kura tiks atklāta Rīgā 14.janvārī un Siguldā 28.janvārī.

Anna Blaua 

  

Vēl ziņas

Digitālie risinājumi profesionālajā izglītībā: RTRIT un Lietuvas partneru kopīgā panākumu formula
10 superprodukti
AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts