Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

28.05.2021

Zemessardzes 30. gadadienā, Valmiermuižā radīts alus- Savas zemes sargs


Šogad 30 gadu jubileju svin Latvijas Zemessardze – pirmo pavēli sākt zemessargu kandidātu reģistrāciju Zemessardzes priekšnieks izdevis 1991. gada 24. augustā. Par godu svinīgajam notikumam Valmiermuižas alus darītavā tapis gaišs un drosmīgs alus Savas zemes sargs, ko galdā celt ikvienam Latvijas patriotam, svinot valsts neatkarību un suminot vīrus un sievas tās sardzē. 

Valmiermuižas alus darītavas sadarbība ar Latvijas sargiem kļuvusi par skaistu svētku tradīciju: pirms diviem gadiem Valmiermuižā radīta Nacionālo bruņoto spēku simtgadei veltīta alus garša „Brīvība”. Nu sava garša tapusi arī Zemessardzei: jaunais alus simboliski vārīts 4. maijā, valsts svētkos, lai maija beigās pēc nesteidzīgas raudzēšanas un noguldīšanas būtu gatavs baudīšanai. 

“Pārliecība par mūsu tautas pašaizsardzības organizācijas nepieciešamību radās jau 1991. gadā barikāžu dienās, kad cīņā par Latvijas valsts brīvību un neatkarību bija nepieciešama visas sabiedrības iesaiste. Godinot Zemessardzes 30. gadadienu, varam būt lepni par mūsu valsts skaitliski lielākās Nacionālo bruņoto spēku struktūras un valsts aizsardzības pamata līdzšinējo attīstību un izaugsmi,” saka aizsardzības ministrs Artis Pabriks. “Esmu gandarīts par mūsu veiksmīgo un tautas pašapziņu pacilājošo sadarbību ar Valmiermuižas alus darītavu. Jaunais alus ir viens no veiksmīgiem un sirsnīgiem piemēriem, kā pateikties par visu esošo un bijušo zemessargu ieguldījumu mūsu valsts drošības un aizsardzības stiprināšanā.” 

Zemessardzes pārstāvji īpašo alu ne tikai cels galdā svētku reizē, bet arī paši piedalījušies tā tapšanā, ciemojoties Valmiermuižas alus darītavā un pārrunājot, kā alum būtu jāgaršo. Jaunais alus “Savas zemes sargs” tiks pildīts 0,5 litru stikla pudelēs, un militārā stilistikā ieturētā etiķete vēstīs stāstu par mūsu galvenajām vērtībām – brīvību un tēvu zemi. 

“Nepietiekami apbruņoti un nepietiekami apmācīti, dažādi ģērbušies, dažāda vecuma, ar dažādām izglītībām,  visdažādāko profesiju pārstāvji pirms 30 gadiem spēja vienoties par galveno – nepieciešamību sargāt savu tikko atgūto neatkarību. Arī šodien, kad mūsu pieredze ir daudz lielāka un iespējas – plašākas, mīlestība pret savu zemi zemessargiem ir pirmajā vietā. Ne velti mēdz teikt – zemessargs nav profesija, tā ir sirdslieta. Tāpēc priecājamies, ka esam vajadzīgi Latvijai, un labprāt uz to pacelsim kausu Valmiermuižā darītā īpašā alus,” pauž Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis.

“Kad Latvijas patriots iestājas Zemessardzē, viņš savu sirds pārliecību apliecina ar rīcību. Arī mēs Valmiermuižā esam patrioti un vēlamies nosvinēt Zemessardzes trīsdesmitgadi, dāvinot zemessargiem un katram Latvijas patriotam to, ko protam vislabāk, – jaunu alus garšu svētkiem, Latvijā brūvētu alu ar raksturu, savu stāstu un  maigu iesala pilnmutīgumu, ko papildina garšaugu un priedes skuju notis, pēcgaršā atstājot dzidru rūgtenumu,"  stāsta “Valmiermuižas alus saimnieks” Aigars Ruņģis.

Zemessardzes lielās jubilejas svinības tiek plānotas augusta sākumā, bet pacelt kausu īpašā alus par godu Zemessardzei varēs ikviens jau maija beigās, iegādājoties jauno alu tirgotavā līdzās Valmiermuižas alus darītavai, Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā, tirgotava.valmiermuiza.lv un drīzumā arī citos veikalos visā Latvijā. Alu “Savas zemes sargs” plānots brūvēt līdz gada beigām. 

100 % SIA Valmiermuižas alus un SIA Valmiermuižas pils kapitāldaļu pieder SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kas dibināts ar nolūku attīstīt zīmolu "Valmiermuiža" ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt Valmiermuižas alus eksportu. 60 % fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24 % ‒ Austrijas ieguldījumu fondam Industrieliegenschaftenverwaltung AG (ILAG) un 16 % ‒ Vācijas uzņēmumam Thinkflink GmbH. 


Agnese Ruberte

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts