Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.06.2018

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls


14. jūlijā jau trešo reizi notiks Zaubes savvaļas kulinārais  festivāls.

Festivāla ietvaros būs GARŠU TIRGUS, kas atvērts visiem bez ieejas maksas ar garšīgu un skaistu lietu tirdziņu, dažādu festivāla tematikai atlasītu ēdināšanas uzņēmumu piedāvājumu, pašdarbnieku un viesmākslinieku priekšnesumiem, kartupeļu mizošanas un gurķu sālīšanas konkursiem.

PIEDZĪVOJUMU GARŠA 
Aktīvākajiem festivāla apmeklētājiem būs iespēja pārbaudīt savas prasmes loka šaušanā, izbaudīt
Rupuču laivas un SUP’i.
Bērniem paredzētas poniju izjādes, kā arī un zirgu rati kā arī citas izklaides.

GARŠU EKSPERTU PARKS, ar ieejas biļetēm (pieaugušajiem 5.00 un bērniem 2.00 Euro) , kurā gardumlietu ražotāji ļaus savu produkciju pagaršot, norisināsies pavārmākslas meistarklases un dietologs Andris Brēmanis stāstīs par sezonālo dabas velšu pielietojumu veselīgā uzturā un kopā ar apmeklētājiem arī pagatavos kādu veselīgu ēdienu. Aktīvi varēs izpausties radošajās vai kulinārās darbnīcās. Dažādu valstu pārstāvētā pavāru sacensībā būs iespēja novērtēt profesionāļu varēšanu savvaļas produktu izmantošanā. Neiztrūkstošs būs arī tautā iemīļotais konkurss “Labākā lauku torte”. Dabas harmonijas, skaņu un gaismu pilna būs arī festivāla koncertu daļa – gan pašiem mazākajiem gardēžiem, gan pieaugušajiem. 

GARŠAS MEDĪBAS – orientēšanās spēle ar piknika grozu un karti rokās. Spēles rezultātā iegūsiet gardus produktus, kur būs gan medījumu gaļas plate, īpašā Zaubes makšķernieku zivju  un mednieku gulaša zupas un citas garšīgas lietas. Uz spēli varēs pieteikties uz vietas informācijas stendā (maksa 20 Eiro)

GARŠĪGĀ MIERA KRASTS – piknika zona pie Lejasezera, kas iekārtota mierīgas atpūtas un iegādāto lauku labumu baudīšanai.

LEJASEZERA GARŠAS SVĒTKI, ar atsevišķu ieejas maksu un tikai iepriekš iegādātām biļetēm ( kas ļauj apmeklēt arī citas maksas zonas. Biļešu skaists ierobežots) – deviņkārtu mielasts zem Zaubes slavenā dižozola, kurā  savu meistarību izcelt savvaļas garšu viskošākās nianses kopīgi demonstrēs izcili Amatas novada pavāri, mājražotāji, mednieki un makšķernieki. Atraisīta svētku atmosfēra, izcila svētku komanda, gardi un pārsteidzoši ēdieni, kas balstīti tieši uz dabas garšu košuma izcelšanu – ezera krastā, sirmu ozolu pavēnī. Pavāru komandu veido gan tādi izcili meistari kā dizaina viesnīcas “ANNAS HOTEL” šefpavārs Dzintars Kristovskis, gan vietējie mednieki, mājražotāji un citu Amatas novada restorānu pavāri.(50.00 Euro līdz 1. jūlijam, pēc tam 70.00 Euro). 

ZAĻUMBALLE LABAS MŪZIKAS GARDĒŽIEM ar ieejas biļetēm (3.00 Euro), bet maksas zonu apmeklētājiem bez maksas. Ballēšanās līdz rīta gaismai!

Aicinām biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā! 

Ieejas biļetes festivāla maksas zonā: šeit


Horeca

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts