Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

07.06.2018

WORLD CLASS sacensībās Baltijas posmā uzvar bārmenis Arvis Zēmanis

Vasaras sākumā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, norisinājās starptautiskās bārmeņu sacensības World Class Baltic, ko Baltijas valstīs organizē dzērienu importētājs Prike. Sacensību pusfināls un fināls kopumā pulcēja 30 labākos bārmeņus no Baltijas valstīm. 

Lai kvalificētos World Class pusfinālam, konkursa dalībnieki piedalījās pus gadu ilgās meistarklasēs.  Pusfinālā dalībniekiem bija jāveic divi pārbaudījumi.Pirmajā pārbaudījumā bārmeņi pārsteidza ar saviem “Asiņainās Mērijas” kokteiļiem radot žūrijai mājas ballītes atmosfēru, kā arī pierādīja savu meistarību, žūrijai prezentējot savu signature serve. Rezultātā tika noskaidrots fināla dalībnieku Top3.
 
Savukārt finālā dalībnieki parādīja savu izpratni par planētas ilgtspējas problēmām un to risināšanu Balt-Eco pārbaudījumā, kā arī Speed Round pārbaudījumā sešās minūtēs bija jāpagatavo seši kokteiļi un aklajā testā jāatpazīst Diageo Single malt viskiji.

Finālu vērtēja lielisks žūrijas trio, kam World Class finālsacensību vērtēšana nav sveša–Diageo Reserve zīmolu vēstnesis Kendži Džesse (Kenji Jesse), World Class konkursa “tēvs” Spaiks Merčants (Spike Merchant), kā arī World Class zīmola vēstnesis Makss Laroka (Max La Rocca).

Finālā sacentās bārmeņi no trim Baltijas valstīm, bet uzvaru guva Latvijas pārstāvis Arvis Zēmanis (Herbārijs), iegūstot World Class Baltic bārmeņa titulu. Oktobrī viņš dosies uz Berlīni, lai Baltiju pārstāvētu World Class globālajā konkursā. Par World Class Lietuva uzvarētaju kļuva Marius Žydelis (Sky Bar), bet par World Class Igaunija uzvarētāju - Karina Tamm (Dissident).

“World Class Baltic ir labs pusceļš un atskaites posms ceļā uz globālo finālu – kādam tas sagādājis daudz prieka, bet kādam vilšanos, ka viņš nav ticis tālāk. Paši bārmeņi atzīst: lai labi sagatavotos šim pasākumam ir diezgan daudz jālasa, jāapgūst un jātrenējas, tāpēc konkurss ir labs spēriens pa dibenu, kas ļauj uzlabot prasmes un attīstīties. Tas nāk par labu arī patērētājam – kokteiļu mīļotājiem ir iespēja iepazīt pasaules jaunākās tendences.” saka Edgars Elbergs, World Class zīmola vēstnesis Latvijā.

“Konkursā piedalījos arī pagājušogad, tomēr līdz uzvarai nedaudz pietrūka un finālā paliku trešajā vietā. Šogad daudz skaidrāk apzinājos, cik ilgi jāgatavojas konkursam, un kādas pūles man ir jāpieliek. Sacensībās piedalījās ļoti spēcīgi konkurenti, turklāt, ja pusfinālā sacentos tikai ar Latvijas bārmeņiem, tad finālā mani pretinieki bija arī barmeņi no Lietuvas un Igaunijas. Tagad gatavošos pasaules konkursam,un tajā man palīdzēs atsauksmes, ko saņemšu no World Class Baltic tiesnešiem. Meklēšu arvien jaunus veidus, kā pārsteigt tiesnešus un citus konkursa dalībniekus,” stāsta sacensību uzvarētājs Arvis Zēmanis. 

Konkursa noslēgumā tikan osaukts arī katras valsts World Class gada bārs.Latvijā šādu titulu izpelnījies Bar Six,Igaunijā Zigmund Freud, un Lietuvā – Alchemikas. 

“World Class ir kā ģimene, tāpēc ir patīkami vērot, ka arī bārmeņi tā uztver šīs sacensības – viens otru atbalstot, tajā pašā laikā izaicinot. 

Kokteiļu kultūras nākotne Baltijā ir patiešām labās rokās, jo jau tagad ir redzamslielisks progress, ņemot vērā faktu, ka World Class Baltijā ir kopš 2016.gada. Šajā konkursā uzvarēja nevis tie, kas ieguva visvairāk punktus, bet tie, kas atrada laiku, lai piedalītos un izaicinātu sevi. Tas ikvienu bārmeni padara par labāku gan sev, gan saviem bāra vai restorāna viesiem,” atklāj Asnate Vanaga, World Class zīmola vadītāja Latvijā.
 
World Class globālajām sacensībām šis ir īpašs gads – aprit 10 gadi, kopš norisinājies pirmais konkurss. Šo gadu laikā konkurss ir pārveidojis bārmeņu kultūru vairāk kā 65 valstīs. Latvijā un Lietuvā konkurss norisinās otru gadu, bet Igaunijā jau trešo. 





Laima Zēmele
 

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts