Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.05.2017

World Class Competition ietvaros, Eiropas labākie bārmeņi dalās pieredzē

Tuvojoties World Class Competition noslēgumam 15.jūnijā, Latvijas bārmeņi pastāvīgi gūst iespēju uzlabot savas prasmes un zināšanas meistarklasēs, kuru ietvaros labākie bārmeņi no Eiropas brauc uz Rīgu, lai dalītos savā pieredzē. 

Pēdējā šāda veida meistarklase norisinājās patīkamajā lounge bārā Cloud Nine.  Nevainojamas  kokteiļu pagatavošanas prasmes šoreiz demonstrēja Vítězslav Cirok un Adrián Michalčík no Čehijas miksoloģijas un šampanieša bāra L'Fleur. Starp atraktīviem un veikliem (10 minūšu laikā pagatavoti 10 dzērieni) kokteiļu gatavošanas šoviem, abi puiši bija atvērti sarunai par savu nodarbošanos.
 
"Tāds ir mūsu darbs - pastāvīgi komunicēt ar cilvēkiem, uzklausīt viņu stāstus," pastāstīja Vítězslav Cirok, "tā ir pati labākā daļa, labākais, ko paņemu no katras pieredzes. Tā ir saskarsme ar apmeklētājiem. Man patīk redzēt viņu pārsteigumu, jo cilvēki mēdz būt piesardzīgi sākotnēji un izvēlas pārbaudītus dzērienus. Es tiecos piedāvāt kaut ko nebijušu, vai nu tas ir sastāvdaļās vai pasniegšanas manierē. Kad cilvēks atklāj dažādu garšu pasauli, viņš ir gatavs uzticēties turpmāk un pamēģināt jaunas variācijas, eksperimentēt ar dzērienu iespējām."

"Visi kokteiļi, kurus taisām L'Fleur, ir mūsu pašu idejas. Mēs mīlam savu darbu, tāpēc nepārtraukti pilnveidojamies un papildinām pieredzi. Arī atbraucot šeit uz Rīgu, atrodoties citā vidē un satiekot mūsu nozares kolēģus, gūstam jaunus iespaidus, kas sniedz iedvesmu darbā.

Kokteiļu gatavošana ir kā māksla, tai nepieciešama iedvesma. Es smeļos idejas gan pieredzē ko sniedz bāra viesi, gan ceļojumos un kontaktējoties ar kolēģiem.

Jebkurš pasākums  -arī te Rīgā, man sniedz jaunu pieredzi un iespaidus, kas ir impulss jaunām idejām."


Vitezslavs un Adrians līdz pat vakaram Cloud Nine nebija paspējuši atklāt Rīgas kokteiļbārus, jo visa diena tika veltīta meistarklasei, kas kā ierasts norisinājās Bar Department un pulcēja Latvijas bārmeņus, kas nopietni gatavojas konkursa noslēgumam jūnijā. Un ne velti! Tajā tiks izvēlēts labākais Baltijas bārmenis (no Latvijas finālā redzēsim 3 bārmeņus), kurš pārstāvēs Baltiju World Class sacensībās Meksikā šī gada septembrī. 

Vēlam veiksmi!

Horeca


Galerija

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts