Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

09.02.2012

Viesistaba Kazarmās, jaunais kursu kalendārs februāris-marts

11. februāris 13:00 Latvijas saldūdens zivis un to pagatavošana
Kopā ar šefpavāru Artūru Kulovu izzināsim praktiskas zivju ēdienu receptes pagatavojamas no dažādām saldūdens zivīm. Šefs dalīsies savos noslēpumos dažādu zivju apstrādāšanā. Cena 30Ls

13. februāris 18:00 Speciālo suši pagatavošana un ieskats japāņu virtuvē 
 Sašimi, nigiri, japāņu omlete, miso zupa ar šefu Artūru Kulovu. Cena 30Ls
15. februāris 18:00 Burgundija – gardēžu izvēle
Vīna vakariņas ar atraktīvo vīnzini Gintu Sniedzi. Iepazīsim šo izcilas kulinārijas un vīnu dzimteni. Garšosim reģiona vīnus un tam piemērotu degustācijas ēdienkarti. Cena 30Ls

19. februāris 18:00 Kafijas akadēmijas nodarbība „No krūma līdz tasītei”
Mūsu kafijas guru Ēvalds Rihters atkal stāstīs un mācīs kā pareizi pagatavot lielisku kafiju. Izmēģināsim dažādas kafijas pagatavošanas receptes gan ikdienai, gan svētkiem. Cena 20Ls

20. februāris 18:00 Klasiskie Francijas ēdieni ar Ingu Kalniņu.
Programmā: mājās gatavota majonēze un aioli - ķiploku majonēze zivīm, Nicas salāti, Klasiskais Quiche Loraine, Flambētas tīģergarneles, siera sufle un klasiskā franču sīpolu zupa. Cena 25Ls NAV VIETU

22. februāris 18:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata
Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons turpina ikmēneša meistarklašu ciklu. Visa gada garumā, vienu reizi mēnesī meistarklašu laikā šefs kopā ar dalībniekiem izmēģina dažādas receptes, kuras pēc tam iekļaus savā jaunajā pavārgrāmatā. Otrā nodarbība. „Februāra ēdieni” Cena 25Ls. NAV VIETU

25. februāris 13:00 Interesanti brokastu ēdieni
Šefpavārs Normunds Šaiters pasniegs kursu, kurā mācīsimies sākot no klasiskajām Olām Benedikta gaumē ar Holandes mērci, pašceptas kartupeļu maizītes ar kūpinātu lasi un svaigo sieru, rozmarīna mafiniem ar dažādām piedevām līdz pat neparastākām receptēm – krāsnī ceptām olām ar siltajiem lēcu salātiem un bekonu. Cena 25Ls

26. februāris 13:00 Spānijas mājas ēdieni
Kārtējā nodarbība sadarbībā ar spāņu kultūras centru „Seneca” un jauko Havjeru Fernandezu Krūzu. Kā parasti kopā padzīvosimies Spānijas garšīgo un autentisko mājas ēdienu pasaulē. Cena 25Ls

 


27. februāris 18:00  Vācijas vīnu pasaulē
Sadarbībā ar Hanzas vīnu galeriju aicinām uz vīna degustācijas vakariņām. Garšosim jaukos vācu vīnus kopā ar atbilstošiem ēdieniem un klausīsimies vīnu eksperta Sylvio Abrata stāstījumu. Cena: 30Ls
      
28. februāris 18:00  Vakars Itālijas Ziemeļaustrumu vīnu pasaulē
Vīna vakariņas kopā ar atraktīvo vīnzini Gintu Sniedzi. Itālija kā vīna darītāju zeme ir viena no vadošajām ne vien dēļ pārdotajiem vīna apjomiem, bet arī tradīciju mantojuma un daudzveidības ziņā.
Daudzi no Itālijā darītajiem vīna stiliem ir kļuvuši atpazīstami, populāri, laiku pa laikam moderni u.t.t. Piemēram, Prosecco vai Pinot Grigio.
Par labākajiem paraugiem šajos stilos runājot, ceļojums ved uz Itālijas Ziemeļaustrumiem, kur, pateicoties izdevīgai atrašanās vietai, esošie reģioni visos laikos bijuši veiksmīgi un turīgi. Tas attiecināms arī uz vīniem. Friuli, Trentino-Alto Adige, Lombardija, Veneto -  Dažādība stilos, krāsās, vīna darīšanas tehnikās un garšās.
Pievienojies un izzini, kādi vīni tiek darīti Itālijas daļā, kur ir lielākais skaits augstākās klases vīni! Cena: 30 Ls

5. marts 18:00 Jūras veltes mūsu virtuvē
Pēc mūsu dalībnieku pieprasījuma atkārtosim šo Normunda Šaitera praktisko kursu. Tajā šefs kopā ar dalībniekiem gatavos jūras ķemmītes, zaļās mīdijas svaigas rīvmaizes panējumā, Bulabaise zupu ar jūras veltēm, kalmāru salātus tom yium mērcē un citus interesantus ēdienus, kurus viegli pagatavot arī mājās. Cena 30Ls

11. marts 13:00 Dažādas viesību uzkodas
Kopā Tallink Hotel Riga galveno konditoru Jāni Kairi un Kūkotavas konditorejas meistari Maiju Kairi piedāvā apgūt kursu, kurā izzināsim kā pagatavot un noformēt dažādas saldas un sāļas pirkstu uzkodas mājas viesībām. Cena 25Ls

12. marts 18:00 Suši pamati
Kopā ar šefpavāru Artūru Kulovu atgriežamies pie suši pamatiem. Apgūsim suši rīsu sagatavošanu, Sake maki, Teriyaki maki, Dragon Maki un Philadephia Maki. Garšosim speciālo suši baltvīnu. Cena: 30Ls


13. marts 18:00 Vīna degustācijas vakariņas „Jaunās pasaules zvaigznes”
40 gadus atpakaļ vīna pasaule bija citāda – klasiska, nedaudz konservatīva un stabila. Bet, tad sākās “revolūcija” ,kuras pamatā bija atšķirīgā filozofija, kura pavadīja Jaunās pasaules vīna darīšanas aisākums. Tas skāra dažādas šķirnes - gan gaišās, gan tumšās. Pagāja laiks un mūsdienās vairākas no šīm šķirnēm ir atradušas sev jaunas mājvietas, kur sasniedz daudz atzīstamākus rezultātus nekā dzimtajās zemēs. Par to arī šajās vakariņās kopā ar Gintu Sniedzi un mūsu šefpavāra piemeklētu ēdienkarti. Cena 30Ls


20. marts 18:00 Ūdens, vīna un ēdiena saskaņa
Atzīmējot Viesistabas gada jubileju, mēs dāvāsim mūsu pastāvīgajiem draugiem interesantu un nebijušu piedzīvojumu. Kopā ar Aqua Panna un St. Pellegrino pirmo reizi Latvijā organizēsim minerālūdens, vīna un ēdiena saderības degustāciju. Ieeja bez maksas ar personiskiem ielūgumiem.

24. marts 13:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata
Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons turpina ikmēneša meistarklašu ciklu. Visa gada garumā, vienu reizi mēnesī meistarklašu laikā šefs kopā ar dalībniekiem izmēģina dažādas receptes, kuras pēc tam iekļaus savā jaunajā pavārgrāmatā. Trešā nodarbība. „Marta ēdieni” Cena 25Ls


25. marts 13:00 Viesistabas vīna skola. Pirmā nodarbība
Kopā ar restorāna Foody vīnzini Irinu Sjomočkinu uzsākam desmit nodarbību ciklu „Vīna pamati”. Pirmajā nodarbībā: Kas ir vīns. Dažādi vīnu veidi. Terminoloģija. Vīna kvalitāti ietekmējošie faktori. Degustācijas pamatprincipi. Vīna glāžu izvēle. Nodarbības laikā notiek 5 vīnu degustācija un baudām vienu piemeklētu otro ēdienu. Cena 25Ls

26. marts 18:00 Lieldienu konditoreja ar Ingu Kalniņu
Tuvojoties svētkiem mācīsimies tipiskus Lieldienu konditorejas izstrādājumus no dažādām pasaules valstīm. Cena 25Ls


31. marts 13:00 Jērs mūsu virtuvē
Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons un Viesistabas šefs Normunds Šaiters stāstīs par jēra gaļas izmantošanu mūsdienu virtuvē un rādīs dažādus ēdienus, kuros izmanto jēru. Protams, pieliksim klāt atbilstošas piedevas un vīnus. Šo kursu veidojam kopā ar Islandes jēru izplatītāju Oscars Fish. Cena 30Ls
 


Kursi notiek:

Viesistabā Kazarmās

Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4 – 2B, otrajā stāvā, Rīga, LV-1050
Pieteikšanās:

Telefoni: 26272179, 27039379

E-pasti: agate@macibucentrs.com, kristine@macibucentrs.com. pasts@macibucentrs.com
Apmaksas kārtība:

Par kursiem iespējams norēķināties gan uz pārskaitījuma, gan skaidrā nauda, gan arī ar karti uz vietas Viesistabā.

Grupām lielākām par 3 personām priekšapmaksa obligāta.


  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts