Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

03.12.2018

Veikti pētījumi specifiskās kuiļa gaļas smakas novēršanai

Lai izvairītos no specifiskās kuiļa gaļas smakas, kuilīšus, kas paredzēti kaušanai, kastrē. Parasti to dara ar ķirurģisku iejaukšanos. 

Taču pēdējā laikā tiek domāts, kā gaļas smakas samazināšanas nolūkā ķirurģisko kuiļu kastrēšanu aizstāt ar speciālu ēdināšanas programmu.

Veicot pētījumus, ir noskaidrots, ka, izēdinot tādus ogļhidrātus, kas maz sagremojas tievajā zarnā, bet resnajā zarnā, pateicoties 

bakteriālai iedarbībai, samazina skatola un citu indolsavienojumu veidošanaos, tiek samazināta kuiļa gaļas smaka. Pie tādiem ogļhidrātiem tiek pieskaitīti inulīns un ciete.

Šo ideju ir uztvērusi beļģu firma Dumoulin un sākusi jaunas inovatīvas ēdināšanas koncepcijas veidošanu. Ir radīts jauns preparāts Taintstop, kura lietošana samazina skatola veidošanos, līdz ar to arī smaku gaļā. 

Pašlaik jau tiek veikti praksei tuvi ēdināšanas mēģinājumi.

Preparāts šoruden jau saņēmis ekspertu žūrijas sudraba godalgu izstādē EUROTIER.

Attēlā: Jaunais preparāts Taintstop

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem un LA
Vairāk lasiet žurnālā Agro Tops

  

Vēl ziņas

Lībiešu krastā un Dundagas novadā notiks Latvijā pirmās Mājas kafejnīcu dienas
Ko nozīmē funkcionālais margarīns, skaidro speciāliste!
7. augustā festivāla Summertime ietvaros Jūrmalā uzstāsies Emīrs Kusturica
Lietuvas kūrortpilsētā Birštonas sācies ikgadējais kulinārijas konkurss
Jelgavas Restorānu nedēļa no 13. līdz 19. maijam


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts