Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

17.12.2023

Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


2023. gada 13. decembrī LIAA Tūrisma departaments sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Somijā un Latvijas Pavāru klubu organizēja semināru par Vidzemes reģionu, tā vēsturi un kultūras mantojumu, t.sk. lībiešu literatūru un reģionu gastronomiju.

Uz pasākumu bija aicināti Somijas mediji un tūrisma nozares pārstāvji, kuri tika iepazīstināti ar daudzveidīgajām iespējām apmeklēt un izgaršot Latvijas virtuvi.

Atklājot semināru, Latvijas vēstniece Somijā Dace Treija-Masī uzsvēra tuvā tūrisma potenciālu, abu valstu kultūru vienojošos elementus, kā arī Latvijas pirmos soļus gastronomijas ceļvedī Michelin Guide. Klātesošos uzrunāja arī LIAA pārstāve, speciāliste Inguna Žīgure, iezīmējot tūrisma iespējas Vidzemē.

Par lībiešiem, Vidzemi un Cēsīm seminārā stāstīja somu dzejnieks un atdzejotājs Olli Heikonens (Olli Heikkonen) un mūziķe, vēsturniece un gide no Cēsīm Ieva Kalniņa.

Ar Latvijas pārtikas produktu – delikatešu ražotāju augstajiem panākumiem Baltic Taste Awards 2023 klātesošos iepazīstināja Svetlana Riškova, biedrības Latvijas Pavāru klubs valdes locekle un Latvijas Bocuse d'Or akadēmijas prezidente. Prestižais pārtikas kvalitātes konkurss The Baltic Taste Award šogad notika pirmo reizi, tā mērķis bija noskaidrot kvalitatīvākos pārtikas produktus Baltijā, veicināt ražotāju produktu atpazīstamību un noietu starptautiskajos tirgos. Klātesošie ar lielu interesi degustēja Smiltenes Piena, Sudrablīņa, Undas,  Abavas dārzu, Snowflake un Lido godalgotos Latvijas pārtikas produktus.

Tāpat pasākuma ietvaros tika prezentēta Latvijas augstākās klases pavārmāksla – restorāna KEST un Pavāru kluba komanda šefpavāra Māra Jansonsa vadībā cienāja viesus ar saviem labākajiem ēdieniem. Par savu ceļu uz Michelin Guide ceļvedi stāstīja Cēsu restorāna KEST šefpavārs Māris Jansons. Restorāns KEST iekļauts Michelin Guide Latvijā ieteicamo restorānu sarakstā un saņēmis īpašu atzinību par servisu, viesmīlību un komandas darbu.


  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts