Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

21.05.2020

Valmiermuižas alus virtuve no 22.maija atsāks darbu


Alus darītavas Valmiermuižas alus 29 darbinieki ir saņēmuši dīkstāves pabalstu, kā arī alus darītava ir saņēmusi atļauju atlikt nodokļu nomaksu, tā informēja Aigars Ruņģis, papildinot, ka ir saņemts arī apstiprinājums Attīstības finanšu institūcijas “Altum” aizdevumam, ja tāds būtu nepieciešams.
Valmiermuižas alus apgrozījums aprīlī ir samazinājies par vairāk nekā trešdaļu salīdzinājumā ar 2019.gada aprīli.

Uzņēmuma Valmiermuižas alus darbībā ir ieviesti stingri drošības pasākumi. Darbinieki, kuri var strādāt attālināti, strādā no mājām. Alus darītavā brūvēšana sadalīta divās maiņās, lai cilvēki savstarpēji nesatiekas. Ir izveidots internetveikals, kas nodrošina piegādes uz jebkuru adresi Latvijā. Līdz maija beigām plānots sākt piegādes arī Eiropā.

Ņemot vērā Covid-19 radītās izmaiņas Latvijas un Eiropas tirgū, Valmiermuižas alus izvērtē iespējas ražot jaunus alu veidus, kas varētu aizvietot alus importu. Tostarp Valmiermuižas alus darbnīcā radīti trīs Kokmuižas bezalkoholiskie eili, lai piedāvātu Latvijā darītu alternatīvu importētam bezalkoholiskajam alum.

Aigars Ruņģis atzīmēja, ka šajā krīzē smagākais periods jau ir aiz muguras, jo maijā arvien vairāk restorānu un bāru pakāpeniski atsāk darbu, kā arī ir atļauta iedzīvotāju ceļošana starp Baltijas valstīm. Tādējādi arī Valmiermuižas alus virtuve no piektdienas, 22.maija, atsāks darbu.






ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 


  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts