Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

19.06.2021

Valmiermuižas alus šogad ieguldījis 50 000 eiro jaunu alus garšu radīšanā


Atbildot uz pieaugošo alus importa apjomu, Valmiermuižas alus darītava šogad radījusi trīs jaunas alus garšas:  vieglu gaišo alu, beļģu stila alu un tumšā alus kokteili. Kopā jauno alus garšu radīšanā ieguldīti 50 000 eiro. 

Valmiermuižas Pils alus ir vieglāks un aromātiskāks par gaišo alu, jo tā brūvēšanā izmantoti trīs aromātiskie apiņi.  Pils alus garša desmit alus provēs slīpēta trīs gadus, uzklausot alus baudītāju ieteikumus. “Alus baudītāji ir mūsu uzticamākie padomdevēji, kuri lūdza izbrūvēt alus garšu, kas būtu vieglāka par gaišo alu, bet tomēr izteiksmīga,” stāsta Aigars Ruņģis, “Valmiermuižas alus” saimnieks. 

Valmiermuižas tumšā alus kokteilis Frišs izceļas ar brūkleņu un vīgriezes garšu, paplašinot pastāvīgi augošo alus kokteiļu segmentu – pērn Valmiermuižas alus kokteiļu pārdošanas apjoms audzis par 30%, salīdzinot ar 2019. gadu. 

Savukārt Valmiermuižas alus darbnīcā radītais un brūvētais Kokmuižas beļģu stila gaišais eils “Baltais mūks” ir pašmāju atbilde uz pieaugošo beļģu alus importu Latvijā. 

Valmiermuižas alus darītava pērn pārdevusi 2 181 551 litru alus, ievērojami palielinoties pārdošanai tieši nišas garšām ar augstu pievienoto vērtību. 

“Krīzes laikā pircēji kļuvuši patriotiskāki un izvēlīgāki. Tādēļ Valmiermuižas alus darītavā radām jaunas nišas alus garšas, kuras var aizstāt alus importu,” stāsta A. Ruņģis. “Brūvējot Latvijā, sildām Latvijas ekonomiku – pērn nodokļos valsts budžetā iemaksājām 1,5 miljonus eiro.” 


Agnese Ruberte


ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 




  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts