„Valmiermuižas alus” sāk izmeklētu alu brūvēšanu garšu kolekcionāriem

Katra pudele būs numurēta, norādot arī brūvēšanas gadu. Pirmais jaunajā pagrabā tapis „Valmiermuižas Trejledus alus”. Tas ir Latvijā pirmais alus, kas pēc izbrūvēšanas vēl tiek izturēts ledus pagrabā, trīs reizes sasaldējot.
“Šī tumšā alus garšas buķeti novērtēs garšas pieredžu kolekcionāri,” saka „Valmiermuižas alus” saimnieks Aigars Ruņģis. „Saldējot - 80 C, puse ūdens no alus sastāva tiek izsaldēta.
Līdz ar ūdens samazināšanos, alus krāsa kļūst vēl tumšāka, garša vēl tumīgāka un saldāka, ar izteiktu pēcgaršu. Drēgnākajos gada vakaros šo alu var malkot sarkanvīna, konjaka vai viskija vietā. Tāpat to var noglabāt mājas pagrabā un baudīt arī pēc vairākiem gadiem.”
”Valmiermuižas Trejledus alus” receptes izslīpēšana prasīja vienu gadu, un tajā ieguldīti 15 tūkstoši eiro. Šogad izbrūvētas vien 5480 pudeles šī alus.
Jaunajā pagrabā darītos alus, tostarp „Valmiermuižas Trejledus alu”, varēs baudīt svētku pasākumos, atsevišķos restorānos, kā arī nopirkt sākotnēji abās Valmiermuižas tirgotavās un ar laiku labākajos restorānos Latvijā.
Margrieta Ulmane