Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

27.10.2020

Valmiermuižas alus pārdošana deviņos mēnešus kritusies par 1%

SIA Valmiermuižas alus ir aizvadījuši ražīgāko vasaru alus darītavas vēsturē – šī gada jūnijā un jūlijā pārdots par 16 % vairāk alus nekā šajā pašā periodā pērn. Valmiermuižas alus apgrozījums šī gada deviņos mēnešos ir samazinājies tikai par 1 %, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2019. gadā, sasniedzot 4,53 miljonus eiro. Tas ļauj cerēt, ka šī gada apgrozījums saglabāsies pērnā gada līmenī jeb būs mērāms ap 5,7 miljoniem eiro. Arī Valmiermuižas alus eksporta apjoms šogad tiek prognozēts pagājušā gada līmenī. 

Lielāko apgrozījuma kritumu uzņēmums piedzīvoja pavasarī, kad Valmiermuižas alus darītava pārdeva par 30 % mazāk alus nekā pērn. Covid-19 krīzes ietekmē arī restorānos un bāros šī gada deviņos mēnešos pārdots par 40 % mazāk “Valmiermuižas alus” nekā 2019. gadā. Taču tam sekojusi ražīgākā vasara uzņēmuma pastāvēšanas laikā, trīs vasaras mēnešos pārdodot 902 660 litru alus (0,9 miljonus litru alus). 

Valmiermuižas alus saimnieks Aigars Ruņģis: “Lai izpeldētu krīzes situācijā, ir jāairē stiprāk! 

Esam radījuši jaunas alus garšas, ko piedāvājam alus baudītājiem Latvijā un citur pasaulē.  Pērn Valmiermuižā atklātā alus darbnīca ir devusi lielu artavu īpašu alus garšu radīšanai mazos apjomos. Līdz gada beigām pārsteigsim alus baudītājus ar vēl jaunām alus garšām.” 

Veidojot alus baudīšanas kultūru Latvijā, 2020. gada deviņos mēnešos ir izdevies vairāk nekā dubultot "Kokmuižas" eilu pārdošanu. “Pavasarī amatu alus cienītājiem sākām piedāvāt “Kokmuižas” bezalkoholisko eilu garšas, kas ieguvušas atzinību un savu cienītāju loku. Savukārt “Nameja medalus” pārdošanu šī gada deviņos mēnešos izdevies palielināt par 60 %. Pavasarī ieviesām arī gaišo medalu, kas tagad jau nopērkams lielākajās Latvijas veikalu ķēdēs,” stāsta A. Ruņģis.  

Šī gada deviņos mēnešos par 12 % audzis arī zelteru “Gardu Muti” apgrozījums, sasniedzot 109 622 litru.  A. Ruņģis: “Zelterus brūvējam tikai no Latvijas dārzos un mežos ievāktām veltēm, lai atbalstītu vietējos zemniekus un saglabātu Latvijai raksturīgās garšas.” 

“Valmiermuižas alus” pārdošana eksportā uz Īriju šī gada deviņos mēnešos augusi par 20 %, Īrijai kļūstot par otro lielāko Valmiermuižas eksporta tirgu aiz Igaunijas. 2020. gada pavasarī tika uzsākts “Valmiermuižas alus” eksports arī uz Lielbritāniju. Tur “Valmiermuižas alus” brūvējumi nopērkami vismaz 30 dažādās pilsētās, un jau veikti vairāki atkārtoti pasūtījumi. Regulārs eksports uz Lietuvu, Igauniju, Somiju, Zviedriju, Dāniju, Īriju un Lielbritāniju ļauj cerēt, ka šogad kopējais “Valmiermuižas alus” eksporta apjoms tiks saglabāts pagājušā gada līmenī. 

Savukārt pārdošana internetā bijusi īpaši nozīmīga ārkārtas stāvokļa laikā. “Mazajām alus darītavām, kurām lielu pārdošanas daļu veido restorāni, bāri un pasākumi, šis ir īpaši grūts laiks. Tādēļ no novembra Valmiermuižas interneta tirgotavā sāksim piedāvāt arī populārākās citu Latvijas mazo brūžu alus garšas, tā atbalstot un popularizējot amata alu Latvijā,” norāda A. Ruņģis. 

100 % SIA Valmiermuižas alus un SIA "Valmiermuižas pils" kapitāldaļu pieder SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kas dibināts ar nolūku attīstīt zīmolu "Valmiermuiža" ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt "Valmiermuižas alus" eksportu. 60 % fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24 % ‒ Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenverwaltung AG" (ILAG) un 16 % ‒ Vācijas uzņēmumam Thinkflink GmbH

Agnese Ruberte








ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 

  

Vēl ziņas

Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš
Birštonas kūrorts karantīnas laikā piedāvā apvienot attālināto darbu un atpūtu
Liepājas uzņēmums “Tiamo grupa” atver vēl vienu Čili Pizza Rīgā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts