Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.09.2014

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus. 

Jaunā Latvijas graudu iesala dzēriena “Zelta Zirgs” izveidē “Valmiermuižas alus” darītava ieguldījusi 33 tūkstošus eiro. Līdz gada beigām plānots izbrūvēt un pārdot desmit tūkstošus pudeles graudu iesala dzēriena “Zelta Zirgs”.      

Miežu graudus audzējuši Latvijas zemnieki un piegādājuši “Latraps” iesalnīcai. Tā miežu graudus iesaldinājusi, tos mērcējot, diedzējot un kaltējot, iegūstot saldo miežu iesalu, kas dod saldumu jaunajam Latvijas graudu iesala dzērienam “Zelta zirgs”, tādēļ tam netiek papildus pievienots importēts cukurs.  “Jaunais Latvijas graudu iesala dzēriens ir ar saknēm Latvijā, pilni Latvijas zemes spēka” ar lepnumu stāsta “Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks Aigars Ruņģis. 

Latvijas graudu dzēriena “Zelta Zirgs” nosaukumu iedvesmojusi sadarbība ar filmu studiju “Rija”, kura pēc desmit gadu darba skatītājiem piedāvā ģimenes pilmetrāžas animācijas filmu-pasaku “Zelta Zirgs”, kuras sižeta pamatā ir Raiņa luga “Zelta Zirgs”. “Ceru, ka jaunais Latvijas graudu iesala dzēriens “Zelta Zirgs” kļūs par spēkavotu nepadoties ceļā uz lieliem mērķiem”, stāsta Aigars Ruņģis.  “Tādēļ piecus eiro centus no katras bezalakoholiskā iesala dzēriena “Zelta Zirgs” pudeles veltīsim bērnu sporta atbalstam Latvijā”. 


Liāna Sāre

  

Vēl ziņas

Pērn Latvijā pārdoti vairāk nekā 1,6 miljoni Gruzijas vīna pudeļu
Pārtikas uzņēmums HKScan Latvia pārgājis uz atjaunojamo elektroenerģiju
Lauku tūrisma uzņemēji var pieteikties vides kvalitātes zīmei Zaļais sertifikāts
Kā atjaunot imunitāti pavasarī? Iesaka uztura speciāliste
Ministru kabinets ceturtdien vienojās par kritērijiem ierobežojumu mīkstināšanai sabiedriskās ēdināšanas nozarē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts