Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

11.03.2017

Valmiermuižā svinēs Pavasara saulgriežus

Pavasara saulgriežos gaisma svin uzvaru pār tumsu. Tas ir laiks, kad jo sevišķi jūtama vasaras tuvošanās. Šo pavasarīgo notikumu aicinām atzīmēt, apmeklējot svinības un tirdziņu „Ar Gardu muti Valmiermuižā”. 18. martā no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas viesosies tirgotāji no visas Latvijas, kas savedīs pašus gardākos labumus un neatkārtojamus meistardarbus. Būs arī Pavasara saulgriežu tradīcijas – olu krāsošana un ripināšana, rotaļas un dziesmas. Būs vienas jaudīgas svinības, uz kurām aicināts ikviens!

Mājražotāju un amatnieku tirdziņš „Ar Gardu muti Valmiermuižā”
Pavasaris ir laiks, kad vitamīnu krājumi sarūk, tāpēc jāsteidz iegādāt paši gardākie un veselīgākie lauku labumi. Kas var būt spēcinošāks par svaigi ceptu maizi, rudenī vāktiem āboliem, kadiķos kūpinātu gaļu un citiem vitamīniem bagātiem labumiem. Gardumu tirgotāju pulku kuplinās arī amatnieki, kas būs saveduši savus meistardarbus – lina dvieļus, kalumus, rotas, traukus un citus darinājumus.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz 14. martam: info@gardumuti.lv vai pa tālr. 27337798.

Latvisko Pavasara saulgriežu tradīciju izzināšana
Svētki jāsagaida jestrā omā – par to rūpēsies Valmieras 5. vidusskolas folkloras kopa „Sudmaliņas”, ar dziesmām un rotaļām pieskandinot Valmiermuižas alus darītavas pagalmu. Pavasara saulgrieži nav iedomājami bez olu krāsošanas, olu ripināšanas un šūpošanās. Būs arī citas jestras izdarības – zirgu izjādes Valmiermuižas pils parkā, kā arī putnu būrīšu un šūpoļu darināšana.

Valmiermuižas alus darītavas brūvējumu un Pavasara saulgriežu ēdienu baudīšana
Kā īpašu jaunumu alus darītavas meistari galdā cels „Kokmuižas” bio iesala dzērienu. To novērtēs prasīgākie garšu jaunatklājēji, kuri patiesi izgaršo rūgteno baudījumu. Ļoti lepojamies arī ar jauno Valmiermuižas alus virtuves ēdienkarti, tāpēc aicinām ikvienu izbaudīt un novērtēt šefpavāra Dzintara Kristovska mūsdienīgo garšu piedzīvojumu uz šķīvja. Ēdieni top, kopjot tradīcijas un izmantojot Latvijas zemē un gadalaikos sakņotas garšas.

/Ieeja bez maksas/


  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts