Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

27.01.2017

Valmiermuiža gatavojas gardumu tirdziņam

Sagaidot pirmās pavasara vēsmas, ar jestrām izdarībām 4. februārī no plkst. 11.00 līdz 15.00 Valmiermuižas klēts pagalmā sabrauks kupls tirgotāju pulks, vedot līdzi pašus gardākos labumus un amatniecības meistardarbus svinībām un tirdziņam „Ar Gardu muti Valmiermuižā”. 

Meteņi ir ciemos braukšanas laiks, kuros pieņemts ierasties arī bez aicinājuma, tamdēļ Valmiermuižas saime godam uzņems ikkatru viesi, dodot garšot jaunbrūvējumus, iesaistot dažādās tradīciju darbnīcās, kā arī gatavojot īpašu Meteņdienas mielastu.

Mājražotāju un amatnieku labumu tirdziņš „Ar Gardu muti Valmiermuižā”
Valmiermuižas klēts pagalmā sabrauks tirgotāji no visas Latvijas un pat no kaimiņvalstīm. Līdzi tie vedīs dažnedažādus gardumus – kūpinājumus, maizi, sieru, medu un citus labumus, ko celt galdā Meteņdienas mielastā. Būs dažādi amatnieku meistardarbi, kas ar lielu rūpību izgatavoti garajos ziemas vakaros – cepures, cimdi, kalumi, pinumi un citi darinājumi. Šajās svinībās viesosies arī garšu meistarklases #zemesgarša šefpavārs Ingmārs Ladigs (restorāna „Ostas skati” šefpavārs), kurš galdā cels neierastas garšu kombinācijas no citkārt tik zināmā plūmju kompota.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz 31. janvārim: info@gardumuti.lv vai pa tālr. 27337798.

Latvisko Meteņdienas tradīciju izzināšana
Svētku gaisotni radīs Valkas folkloras kopa „Nāburgi”, kas ar jestrām dziesmām, rotaļām un muzicēšanu palīdzēs izzināt, kā Meteņdiena svinama. Būs arī tradīciju darbnīcas – lupatu deķu aušana, skaņu rīku darināšana un pērļošanas māksla. Nevieni gadskārtu svētki nav iedomājami bez Valmiermuižas staļļa saimes, kas izvizina zirgu mugurās kā lielus, tā mazus.

„Valmiermuižas alus” jaunbrūvējumu un Meteņdienas gardumu baudīšana
Valmiermuižas alus darītava baudīšanai un vērtēšanai izrādīs jauno proves Vasaras alu No.6, savukārt garškopju kustība Gardu muti cels galdā rabarberu zeltera provi No.2. Izsalkušie varēs mieloties ar alus virtuvē tapušajiem Meteņdienas gardumiem – kviešu un miežu plāceņiem, kas pildīti ar smeķīgu cūkgaļu.

Jaunumi Valmiermuižas alus virtuvē 
Lai paslēptos no tirdziņa burzmas un ieturētu brangāku maltīti, viesi aicināti izbaudīt un novērtēt jauno Valmiermuižas alus virtuves konceptu. Latvisku garšu meistars, šefpavārs Dzintars Kristovskis, izmantojot Latvijas zemē un gadalaikos sakņotas garšas, turpina kopt tradīcijas, radot mūsdienīgu garšu piedzīvojumus uz šķīvja.

/Ieeja bez maksas/



METEŅDIENAS SVINĪBU PROGRAMMA
4. februārī

TIRDZIŅŠ „AR GARDU MUTI VALMIERMUIŽĀ”

TIRGOŠANĀS
11.00 – 15.00 Mājražotāju gardumu un amatnieku labumu tirdziņš

MIELOŠANĀS
11.00 – 15.00 Valmiermuižas alus virtuves sarūpētie Meteņdienas gardumi
12.00 – 14.00 Garšu meistarklase #zemesgarša ar šefpavāru Ingmāru Ladigu

LUSTĒŠANĀS
11.30 – 13.30 Meteņdienas tradīciju izzināšana, dziesmas, rotaļas un muzicēšana ar folkloras kopu „Nāburgi”

DARBOŠANĀS
11.00 – 13.30 Skaņu rīku veidošana
11.00 – 15.00 Lupatu deķu aušana stellēs kopā ar TLMS „Valmiera”
11.00 – 15.00 Zirgu izjādes Valmiermuižas pils parkā
11.30 – 13.30 Pērļošanas darbnīca 

/Ieeja bez maksas/

Nākamie svētki – Pavasara saulgriežu svinības un tirdziņš „Ar Gardu muti Valmiermuižā” 18. martā!

Rīko: Valmiermuižas kultūras biedrība.

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts