Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

18.07.2019

Uzturs. 7 noderīgi, bet mazāk populāri produkti

Laši, ogas, brokoļi, mandeles un kāposti ir diētiskās pasaules zvaigznes. Bet tie nav vienīgie čempioni. To ēnā ir mazāk izceltie produkti, kurus ir vērts atzīmēt.

Ziedkāposti
Ziedkāposti, tāpat kā citi krustziežu dārzeņi, ir lielisks C vitamīna un šķiedrvielu avots, bet vairāk šīs vielas ir svaigos dārzeņos nekā pagatavotos.
Tāpat kā brokoļi, tajā ir ķīmiska viela, ko sauc par sulforafānu, kas pierādījusi savu spēju kavēt dažu cilvēka veselībai kaitīgu baktēriju augšanu. 

Sardīnes
Šīs mazās zivīs ir ļoti vērtīgas. Sardīnes ir  bagātīgs omega-3 taukskābju avots un satur vienu no reti sastopamā B12 vitamīniem. Sardīnēs ir arī daudz D vitamīna, kas ir nepieciešama, lai maksimāli palielinātu kalcija saturu.

Bietes
Raupjā biete kļūs daudz mīkstāka un saldāka, ja to vārīsim. Tā satur daudz antioksidantu, kas ir ļoti ieteicama veslīgam uzturam. Turklāt biešu sula, bagāta ar nitrātiem, palīdz pazemināt augstu asinsspiedienu un palielināt asinsriti smadzenēs. Ja daudz sportojat, tad bietes jūsu ēdienkārtē, uzlabos sniegumu.



Kefīrs
Šis dzirkstošais piena produkts satur daudzas "labas" probiotiskas baktērijas. 

Plūmes
Žāvētas plūmes palīdzēs ne tikai ja ciešat no  traucējumiem zarnās, tās vērtīgas ar to, ka satur  daudz antioksidantu un šķiedrvielu. Ceturtdaļglāzē melno plūmju, ir tikai 104 kalorijas un 12% šķiedras, kas jums vajadzīgas dienā. 
Tās var pievienot konditorejas izstrādājumiem, ēst tāpat, pievienot kokteiļiem, graudaugiem, mērcēm un gaļas ēdieniem.

Lēcas
Lēcas nav tik populāras kā pupiņas, bet tās ir ne mazāk ieteicamas. Lēcas pirms gatavošanas nav jāiemērc, Tās var pievienot zupai un sautējumiem un iegūt bagātīgu olbaltumvielu un šķiedrvielu maltīti bez liekiem taukiem.

Jūraszāles
Ja neesat suši cienītājs, tad droši varam pieņemt, ka jūraszāles reti sastopamas jūsu ēdienkartē. Tomēr būtu lietderīgi laiku pa laikam ēdienkartē iekļaut jūraszāles to vērīgo īpašību dēļ. Tās jūras ūdens absorbē vērtīgas vielas, un ir bagātas ar vitamīniem un minerālvielām, jo ​​īpaši kalciju un dzelzi. Viņās ir daudz olbaltumvielu un gandrīz bez taukiem.

Horeca.lv

  

Vēl ziņas

Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā
Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts