Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

19.01.2019

Uzsākta procedūra aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes Salacgrīvas nēģi reģistrācijai

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) 2018. gada 27. decembrī saņēma biedrības Salacgrīvas nēģi iesniegumu par aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes reģistrāciju produktam Salacgrīvas nēģi, bet 2019. gada 4. janvārī un 2019. gada 11. janvārī - precizētu dokumentāciju.

2019. gada 17. janvārī PVD pieņēma lēmumu Nr.1/19-Ģn uzsākt reģistrācijas procedūru aizsargātai ģeogrāfiskās izcelsmes norādei Salacgrīvas nēģi.

Viena mēneša laikā pēc pieteikuma publicēšanas PVD mājaslapā jebkura persona var iesniegt iebildumu paziņojumu par Latvijā ražota produkta reģistrāciju aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā, nosūtot to PVD (adrese - Peldu ielā 30, Rīga, LV–1050, e-pasts pvd@pvd.gov.lv).

Iebildumu paziņojumam jāatbilst KOMISIJAS ĪSTENOŠANAS REGULA (ES) Nr. 668/2014 (2014. gada 13. jūnijs), ar ko paredz noteikumus par to, kā piemērot Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 1151/2012 par lauksaimniecības produktu un pārtikas produktu kvalitātes shēmām, III pielikuma prasībām.

Ar iesniedzēja pieteikumā norādīto informāciju var iepazīties ŠEIT.

Papildu informācija pieejama pa tālruni 67095271 vai sūtot e-pastu nrd@pvd.gov.lv.


Aizsargāta ģeogrāfiskās izcelsmes norāde ir nosaukums, kas identificē produktu, kura izcelsme ir konkrētā vietā, tā kvalitāte, reputācija vai citas īpašības galvenokārt saistāmas ar ģeogrāfisko izcelsmi, kā arī vismaz viens produkta ražošanas posms notiek noteiktā ģeogrāfiskā apgabalā. Eiropas Savienībā ir reģistrētas vairāk nekā 700 aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes. 

Avots: PVD
18.01.2019

  

Vēl ziņas

Konkursa Latvijas pavārs 2019 /Latvijas pavārzellis 2019 Nolikums
Pavasara Rīgas restorānu nedēļa jau pavisam drīz
Latvijā pirmās Mājas kafejnīcu dienas Lībiešu krastā un Dundagas novadā
23. aprīlī seminārs: Tūrisma produktu izveide Japānas tirgum
Latvijā sāk ražot degvīnu ar marinētu gurķīšu, mārrutku un citām garšām


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts