Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

03.12.2013

Uzņēmuma Jaunalko reorganizācija ir pabeigta

Pagājuša gada septembrī uzņēmums „Altia” iegādājās SIA "Jaunalko" tādejādi uzsākot īstenot lēmumu apvienot ražotnes Baltijā


Šodien ir paziņots par  alkoholisko dzērienu ražotāja SIA "Jaunalko" oficiālo reorganizāciju, turpmāk   to pilnībā pārņem Somijas kompānijai "Altia".


Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs „Altia” jau gada sākuma bija pieņēmis lēmumu no 2013. gada novembra apvienot alkoholisko dzērienu ražotni SIA “Jaunalko” un  rūpnīcu Tabasalu, Igaunijā, lai izveidotu vienotu ražotni Baltijas valstīs. 

Lēmums apvienot Latvijas un Igaunijas alkoholisko dzērienu zīmolu ražošanu vienā ražotnē saistīts ar „Altia” kopējo izmaksu samazināšanas stratēģiju.
Pieņemot lēmumu par ražošanas koncentrēšanu Tabasalu, Igaunijā, tika izvērtēti gan līdzšinējo divu ražotņu līdzšinējie darbības rezultāti, gan arī nepieciešamās investīcijas ražošanas attīstīšanai katrā no rūpnīcām. Ražotne Tabasalu ir viens no lielākajiem alkoholisko dzērienu ražotājiem Igaunijā ar ilgu pieredzi un zināšanām par patērētāju, kā  arī mūsdienīgām iekārtām un ALTIA ražošanas kvalitātes nodrošināšanas sistēmu. Ražotnē šobrīd tiek ražoti plaši pazīstami zīmoli gan iekšējā, gan eksporta tirgū.
 
Līdz ar ražotnes „Jaunalko” aizvēršanu tiks pārskatītas darba attiecības ar esošajiem 26 ražotnes darbiniekiem. Izstrādāta darbinieku atbalsta programma, kurā paredzētas gan visas likumdošanā noteiktās prasības darba attiecību pārtraukšanas gadījumā, gan papildus kompensācijas, kā arī katram darbiniekam plānots izstrādāt atbalsta mehānismu darba tirgū jaunu darbavietu atrašanai. Iespējams, ka vairāki darbinieki varētu izmantot iespēju turpināt darbu Altia uzņēmumos.
 
„Altia” mērķis ir nostiprināt izmaksu efektivitātes līdera pozīcijas ražošanā, loģistikā un izejvielu iepirkumā. „Altia”, lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Ziemeļvalstīs un Baltijā, iegādājās SIA „Jaunalko” 2012. gada septembrī.
 

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts