Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

21.10.2015

Turpmāk pārtikas kvalitātes shēmās būs iekļauti vēl vairāki produkti

Turpmāk pārtikas kvalitātes shēmās būs iekļauti arī svaigi un mizoti kartupeļi un citi dārzeņi, skābēti un sālīti dārzeņi, kafija, tēja un manna.

Daži kvalitātes prasību rādītāji ir precizēti, piemēram, pienam - sasalšanas punkts, gaļai – tauku un saistaudu saturs, paaugstinātas kvalitātes prasības eļļas augu produktiem, bet papildinātas prasības - primāro produktu ražotājiem. 

Lai atbalstītu bioloģiskās lauksaimniecības shēmas dalībniekus, detalizētāk noteikta bioloģiskās lauksaimniecības shēmas darbības un jaunu shēmas dalībnieku pieteikšanās kārtība, kā arī noteikti skaidri kritēriji bioloģiskās lauksaimniecības shēmas operatoram, kura ražotais produkts tirdzniecībā ir nonācis ar norādi par bioloģisko lauksaimniecību. Papildus ir noteikts minimālais realizējamais apjoms.

Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2014.gada 12.augusta noteikumos Nr.461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība"" stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”. 


Rūta Rudzīte 

  

Vēl ziņas

Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem
Ceļvedis sēņotājiem: Noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts