Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.07.2017

Turpmāk ievārījumā cukuru varēs aizstāt ar saldinātāju

Valdība otrdien, 4.jūlijā, apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) veikto grozījumu kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasībās augļu ievārījumam. 

Turpmāk būs atļauts ievārījumā cukuru daļēji vai pilnībā aizstāt ar saldinātāju, ko patlaban saskaņā ar ievārījuma definīciju darīt nedrīkst. 

Tāpat arī tiek samazināta sausnas satura minimālā robeža ievārījumā no 47 uz 43 procentiem, un turpmāk sausnas saturs ievārījumā varēs būt 43 – 59 procentu robežās. Tas nozīmē, ka ražotājiem būs plašākas iespējas dažādot savu produktu klāstu, kā arī piemērot uzturvērtības norādi „Samazināts kaloriju daudzums”. 

Noteikumi "Grozījums Ministru kabineta 2015.gada 3.novembra noteikumos Nr.624 "Kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasības augļu džemam, ievārījumam, želejai, marmelādei un saldinātam kastaņu biezenim"" stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. 

Rūta Rudzīte


  

Vēl ziņas

MICHELIN zvaigznes tagad arī Baltijā
Bezmaksas semināri par interaktīvo rīku darba vides riska novērtēšanai OiRA
Latvijā strauji aug vegānisko recepšu popularitāte
Eko programma: krasi mainījusies iedzīvotāju attieksme pret ikdienā nepieciešamām lietām
Maizes diena un Sidra svētki 31.07. 2022.


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts