Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.07.2017

Turpmāk ievārījumā cukuru varēs aizstāt ar saldinātāju

Valdība otrdien, 4.jūlijā, apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) veikto grozījumu kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasībās augļu ievārījumam. 

Turpmāk būs atļauts ievārījumā cukuru daļēji vai pilnībā aizstāt ar saldinātāju, ko patlaban saskaņā ar ievārījuma definīciju darīt nedrīkst. 

Tāpat arī tiek samazināta sausnas satura minimālā robeža ievārījumā no 47 uz 43 procentiem, un turpmāk sausnas saturs ievārījumā varēs būt 43 – 59 procentu robežās. Tas nozīmē, ka ražotājiem būs plašākas iespējas dažādot savu produktu klāstu, kā arī piemērot uzturvērtības norādi „Samazināts kaloriju daudzums”. 

Noteikumi "Grozījums Ministru kabineta 2015.gada 3.novembra noteikumos Nr.624 "Kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasības augļu džemam, ievārījumam, želejai, marmelādei un saldinātam kastaņu biezenim"" stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. 

Rūta Rudzīte


  

Vēl ziņas

Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā
Ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni ilgtspējīgai pārtikas nozarei
Kuldīga aicina uz uguns un šokolādes maģijas piedzīvojumu Kuldīgas Restorānu nedēļā 2023
Cēsu novada Restorānu nedēļa pārsteigs ar garšām un personībām!
Lidostā Rīga atvērts Caffeine


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts